Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Nīderlandes izlase joprojām cer, ka EČ tai varēs palīdzēt pussargs de Jongs

Nīderlandes izlase joprojām cer, ka EČ tai varēs palīdzēt pussargs de Jongs
Frenkijs de Jongs. Foto: AFP/Scanpix

LETA--DPA. Nīderlandes futbola izlases galvenais treneris Ronalds Kūmans joprojām rēķinās, ka Eiropas čempionāta finālturnīrā valstsvienībai varēs palīdzēt pussargs Frenkijs de Jongs.

"Pat ja viņš nebūs gatavs pirmajām divām spēlēm, viņš paliks pieteikumā," svētdien par Spānijas kluba "Barcelona" 27 gadus veco pussargu sacīja Kūmans. "Ja viņam nāksies izlaist visas apakšgrupas spēles, tad vēl domāsim."

Jau ziņots, ka aprīlī de Jongs iedzīvojās potītes savainojumā, šādu traumu gūstot trešo reizi sezonas laikā.

De Jongs kopā ar komandu ir kopš sestdienas un aizvadījis vieglus treniņus, tomēr nav plānots, ka šodien viņš izlases pēdējā pārbaudes spēlē dosies laukumā pret Islandi.

"Atveseļošanās rit veiksmīgi," pirmdien norādīja pats futbolists. "Ceru spēlēt jau pret Poliju, bet redzēsim, kā potīte jutīsies."

Ronalda Kūmana vadītā komanda Eiropas čempionātā spēlēs D apakšgrupā 16.jūnijā spēlēs ar Poliju, 21.jūnijā mērosies spēkiem ar Francijas valstsvienību, bet 25.jūnijā tiksies ar Austrijas futbolistiem.

Nīderlandes izlasē de Jongs aizvadījis 54 spēles un guvis divus vārtus.

Izmantotie resursi:
LETA


Beļģis Juri Tīlemanss (priekšplānā) pēc vārtu guvuma spēles pret Rumāniju ievadā. Foto: Nigel Keene/Pro Sports Images/Imago Images/Scanpix
4

Beļģi iesit 73. sekundē, bet nervozē pret Rumāniju; neieskaita jau trešos Lukaku vārtus

Šajās Eiropas futbola meistarsacīkstēs nav ieskaitīti jau trīs Beļģijas valstsvienības snaipera Romelu Lukaku precīzie sitieni. Tas gan beļģiem neliedza pieveikt (2:0) Rumānijas futbolistus.
Zeki Čeliks un Altajs Bajindirs bezspēcīgi pēc Sameta Akajdina piespēles savos vārtos. Foto: Reuters/Scanpix
12

Turki ieripina bumbu savos vārtos, trīs skatītāji laukumā, Portugāle dominē

Pirmo vietu F grupā un dalību Eiropas meistarsacīkšu astotdaļfinālā nodrošināja Portugāles futbolisti, kuri pārliecinoši pārspēja (3:0) Turcijas valstsvienību.
Mirklis no Gruzijas un Čehijas valstsvienību spēles. Foto: Abedin Taherkenareh/EPA/Scanpix
11

Gruzija iztur čehu spiedienu, taču pēdējās sekundēs izšķērdē milzu iespēju uzvarēt

Pirmo punktu Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā nopelnīja Gruzijas futbolisti, kuri Hamburgā nenoturēja pārsvaru un cīņas pēdējās sekundēs neiesita trīs pret viens pretuzbrukumā, spēkojoties 1:1 pret Čehiju.