Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

LIDL prognožu spēle: intriga augšgalā, intriga redakcijā

Rolands Eliņš

LIDL prognožu spēle: intriga augšgalā, intriga redakcijā
Fils Foudens un Kīrans Tripjē. Foto: Zumapress/Scanpix

Sportacentrs.com sadarbībā ar LIDL Eiropas futbola čempionāta laikā piedāvā prognožu konkursu, kas reizē ar finālturnīru pamazām tuvojas noslēgumam. Pēc astotdaļfināla kārtas vadībā ir portāla lietotajs "laimite", attaisnojot savu vārdu, taču vēl atlikušas izšķirošās spēles, un šoreiz liela un dusmīga intriga ir arī portāla redakcijā.

Eiropas futbola čempionātā atlikušas vairs tikai septiņas spēles - četri ceturtdaļfināli, divi pusfināli un fināls. Prognozējot precīzi visu septiņu spēļu rezultātus, LIDL prognožu spēlē vēl teorētiski iespējams iegūt 21 punktu, kas vēl var samaisīt visas kārtis.

1360 prognožu spēles dalībnieku vidū pēc grupu turnīra un astotdaļfināliem visvairāk punktu savācis lietotājs "laimite", kuram ir 58 punkti no 132 iespējamajiem. Uz pēdām min lietotājs "Kā tev iet, Bērziņ?" ar 57 punktiem, bet trešajā vietā ar 55 punktiem ir "olafs16".

Ņemot vērā, ka par katru precīzi noteiktu spēles rezultātu pienākas trīs punkti, visa intriga vēl priekšā. Divus punktus par precīzi noteiktu uzvarētāju un rezultāta starpību, bet viens punkts ir pareizi noteiktu uzvarētāju. (Plašāka informācija par konkursa noteikumiem ir šeit.)

Kopvērtējuma līderi

VietaLietotājsRezultāts
1.laimite58.00
2.Kā Tev iet Bērziņ?57.00
3.olafs1655.00
4.Trumara54.00
5.Marqen53.00
5.Archie7553.00
5.Džango53.00
5.Lakers-fans53.00
5.sandza53.00
5.haris53.00

Turpinās gan cīņa ne tikai par LIDL balvām, kas pienāksies sešiem labākajiem prognožu konkursa dalībniekiem, bet arī Sportacentrs.com redakcijas publiskās sacensības šī konkursa ietvaros. Tur pagaidām vislabāk veicies mūsu futbola cilvēkam Agrim Suveizdam (citādi, protams, nedrīkstēja būt), kurš sakrājis 50 punktus un kopējā rangā ir 17. vietā.

Šo rindu autors Rolands Eliņš, kuram ir 48 punkti un 30. vieta, cer, ka Agris pazaudēs sava konta pieejas paroli vai arī prāta aptumsumā visās "play-off" spēlēs kā rezultātu liks neizšķirtu, jo punktu starpība ir maza - principā likvidējama jau pirmajā ceturtdaļfinālā.

Agris pats gan uz jokiem nebija noskaņots un skaidroja savu taktiku atlikušajām spēlēm: "Ja astotdaļfinālā trāpīju septiņus uzvarētājus, no kuriem gan vienīgi turki nebija diezgan acīmredzami, tad ceturtdaļfinālā jau būs ko palauzīt galvu – divi vai pat trīs uz papīra līdzvērtīgi dueļi, arī ceturtajā negaidu Nīderlandei vieglu pastaigu. Visos pāros gan ir visai liela pārliecība par beigu uzvarētāju un uzticēšos instinktiem – pārāk ilga prātošana un ačgārnību plānošana prognožu un fantāziju spēlēs parasti ne pie kā laba nenoved."

Šo rindu autora un Suveizdas cīņa par prognožu konkursa punktiem, protams, būs leģendāra, taču ne obligāti divvientulībā, jo nemaz tik tālu nav arī daudzkārtējais Latvijas futbola gada žurnālists Edmunds Novickis - viņam 42 punkti un 138. vieta kopējā rangā. Uzzinājis starprezultātus, viņš (visticamāk) dusmās apgāza galdu un pieteica savas ambīcijas visu sakārtot pa plauktiņiem.

"Man jāatspēlējas, tāpēc būs jāriskē," Novickis skaidroja savu taktiku. "Veikšu prognozes visdrīzāk tā, ka likšu uz nefavorītēm, lai būtu iespējas atspēlēt punktus. Vienīgais skaidrs, ka nelikšu uz Turciju, jo neticu, ka viņiem kaut kas spīd pret Nīderlandi, tāpēc tur punktus nedaļāšu. Bet spēlē ar divām favorītēm - Spānija un Vācija - mēģināšu nolasīt Agra un Rolanda domas, ko prognozēs viņi (zinot, kas viņiem patīk un ko viņi uzskata par favorītiem), un tad likšu pretējo."

Prognožu konkursā piedalījās vēl vairāki Sportacentrs.com redakcijas pārstāvi, taču viņiem apsteigt Suveizdu ir palikušas - labākajā gadījumā - tikai teorētiskas un attiecīgi nereālas izredzes. Daži no viņiem, galveno redaktoru Jāni Celmiņu ieskaitot, gan cenšas savus zemos punktus izskaidrot ar to, ka vasaras noskaņās piemirsa ievadīt rezultātus astotdaļfināla spēlēm, bet nu šādus attaisnojumus, protams, nekur nepieņem.

Ceturtdaļfinālu kalendārs

DatumsLaiksPilsētaSpēle
05.07.19.00ŠtutgarteSpānija – Vācija
22.00HamburgaPortugāle – Francija
06.07.19.00DiseldorfaAnglija – Šveice
22.00BerlīneNīderlande – Turcija

Noderīgas lietas:

EURO 2024 jaunumi
EURO 2024 kalendārs un rezultāti
EURO 2024 turnīra tabulas
LIDL prognožu spēle
Fināls jau pavisam tuvu! Skatīsimies to kopā O’Learys sporta bārā! Rezervē savu vietu jau tagad

  +1 [+] [-]

, 2024-07-03 16:11, pirms 2 dienām
Neiet tik labi kā gribētos,bet grupu turnīrā liku visus rezultātus uzreiz,jo agrāk gadījies šad tad kādu kārtu aizmirst uzlikt.Līdz ar to,protams,grūtāk prognozēt,pirms turnīra nezinot komandu īstos spēku samērus.Virslīgas prognozēs veicās nedaudz labāk

     [+] [-]

, 2024-07-03 22:13, pirms 2 dienām
Es arī liku visu uzreiz un neko nemainīju