Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Velsas aizsargs Robertss: "99% pasaules atbalstīs Dānijas izlasi"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Velsas aizsargs Robertss: "99% pasaules atbalstīs Dānijas izlasi"
Dānijas izlase. Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas čempionāta futbolā astotdaļfināli startēs sestdien ar Dānijas un Velsas dueli. Velsiešu aizsargs Konors Robertss uzskata, ka cilvēki izvēlēsies atbalstīt pretinieku komandu.

"Būs ļoti smaga spēle, bet ceram, ka spēsim uzvarēt. Domāju, ka 99% pasaules atbalstīs Dāniju. Būs smagi, bet mums ir laba komanda, labi futbolisti. Iepriekšējos mačos esam rādījuši labu sniegumu, un tas mums palīdzēs. Pretī stāsies laba līmeņa komanda, kuru atbalstīs visi, bet – kad iesim laukumā, mums jāatdod visi spēki," pauda Konors Robertss, 25 gadus vecais labās malas aizsargs, kurš ikdienā spēlē "Swansea" – Anglijas otrās līgas klubā.

Dānijas izlasei turnīrs sākās ar biedējošu mirkli – mačā pret somiem laukumā sirdsdarbības problēmu dēļ saļima komandas līderis Kristians Ēriksens. Lai glābtu viņa dzīvību, ārstiem turpat nācās izmantot defibrilatoru. Ēriksens jau pametis slimnīcu un apciemojis komandas biedrus, kuri astotdaļfinālu garantēja, izšķirošajā spēlē ar 4:1 pieveicot Krievijas izlasi.

"Cilvēki negaidīja, ka izkļūsim no grupas, bet mums izdevās," turpināja Robertss. Velsa sāka ar neizšķirtu pret Šveici un Turcijas uzvarēšanu, bet noslēdzošajā apakšgrupas mačā piekāpās pirmās vietas īpašniecei Itālijai. "Manuprāt, mūs vienmēr nenovērtē. Paskatieties uz mūsu sastāvu – visās pozīcijās ir ļoti labi futbolisti."

2016. gada Eiropas čempionātā līdera Gareta Beila spārnotā Velsa šokēja un sasniedza pusfinālu. Toreiz grupā aiz muguras tika atstātas Anglijas, Slovākijas un Krievijas komandas, astotdaļfinālā ar 1:0 pieveikta Ziemeļīrija, kam sekoja 3:1 ceturtdaļfinālā pret Beļģiju. Tomēr pusfinālā velsieši ar 0:2 piekāpās nākamajiem čempioniem portugāļiem.

Skaties Euro 2020 tiešraides Go3, TV6 un 3+

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

Slēpts komentārs: zaxx
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: ak68

  +5 [+] [-]

, 2021-06-24 18:56, pirms 3 gadiem
Man atkal patīk mazās izlases - Islande, Velsa, Slovēnija u.c.. kas spēj iekost un nokost lielos grandus. Futbols no tā tikai iegūst. Dāņi ir simpātiski, taču šajā mačā (gandrīz kā allaž) līdzi jutīšu tai komandai, kas cīnīsies sparīgāk un smukāk.

  +2 [+] [-]

, 2021-06-24 19:18, pirms 3 gadiem
Pats, esmu par Velsu. Objektīvi vērtējot Dānijai, protams, ir lielākas izredzes.

  -2 [+] [-]

, 2021-06-24 19:42, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Man ir tāda nojauta, ka mēs dāņus redzēsim finālā 11.jūlijā. Zars arī ir pateicīgs, lai tā varētu notikt - 1/8f Velsa, 1/4f Nīderlande, 1/2f Vācija/Anglija. Otrs zars ir ļoti smags, grandiozs - Itālija, Francija, Beļģija, Spānija. Kāda no šīm komandām vai varbūt Portugāle būs finālā no tā zara.
Tāds āksts 😂😂😂

     [+] [-]

, 2021-06-24 19:45, pirms 3 gadiem
zaxx rakstīja: Es protams esmu par Dāniju, Velsa man nekad nav simpatizējusi...
Tev Dānijā laikam daudz radinieku, ja tik atklāti nostāties par kādas citas svešas valsts komandu, vikingiem beidzot būs1.spēle izbraukumā- NED

  +5 [+] [-]

, 2021-06-24 20:00, pirms 3 gadiem
"patīk", kā pēc pirmās spēles atgadījuma, Dānijai pēkšņi daudz fanu saradušies
Lai vai kā, britu futbols ir vismaz skatāms, pat ja nenes vēlamo rezultātu!
Par Velsu!!!

     [+] [-]

, 2021-06-24 20:28, pirms 3 gadiem
Titinsh rakstīja: Tāds āksts 😂😂😂
Kāpēc gan jālamājas? Dāņu spēles pret beļģiem un krieviem apliecināja, ka komandai ir eksplozivitāte un spēja agresīvi nospēlēt uzbrukumā. Neapšaubāmi tai ir priekšroka pret Velsu. Par pārējo izteicu prognozi, kas var arī nepiepildīties. Bet paskaties, holandieši paši spēlē uzbrukumu futbolu, bet vienlaikus viņiem pietrūkst augstasinīgas spēles aizsardzībā. Ja gadījumā holandiešu vietā nāk čehi, tad, manuprāt, dāņu izredzes ir vēl labākas. 1/2fināls noteikti būtu pret vāciešiem vai angļiem (kaut kā neticu zviedru un ukraiņu iespējām tur nokļūt). Vācieši pagaidām nepārliecina, iekrīt aizsardzībā. Dāņi pret vāciešiem vēsturiski ir labi spēlējuši. Var atcerēties 1986. gadu Meksikā vai 1992. gada finālu, kad dāņi paņēma Eiropas zeltu. Ja jāspēlē ar angļiem, tad arī tā komanda nepārliecina. Knaps uzbrukums, aizsardzībā gan nav ielaiduši, bet tas arī nedaudz uz veiksmes rēķina. Ta ka visas iespējas dāņiem tikt līdz finālam. Ja tur pa ceļam būtu pretī Itālija, Francija vai Beļģija, tad es teiktu, ka šādas iespējas ir niecīgas. Bet te zars dāņiem pateicīgs.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-24 20:33, pirms 3 gadiem
viedoklis rakstīja: "patīk", kā pēc pirmās spēles atgadījuma, Dānijai pēkšņi daudz fanu saradušies
Lai vai kā, britu futbols ir vismaz skatāms, pat ja nenes vēlamo rezultātu!
Par Velsu!!!
Es biju liels Dānijas fans sākot vismaz no 1984.gada līdz 1990to gadu vidum. Jaunības dienu atmiņas. Vēlēkos gados dāņu futbols drusku kritās savā līmenī, ne vienmēr par viņiem fanoju, bet allaž viņi man ir bijuši simpātiski. Tagad šajā komandā biedzot redzu kaut kādas iezīmes no vecajiem, labajiem laikiem. Tāpēc arī fanoju.

  -4 [+] [-]

, 2021-06-24 20:41, pirms 3 gadiem
Ja velsieši būtu tik izsmalcināti pazemojuši krievus, tad par Velsu. Tagad dāņi ir latviešu favorīti .

  +1 [+] [-]

, 2021-06-24 21:16, pirms 3 gadiem
huters rakstīja: Ja velsieši būtu tik izsmalcināti pazemojuši krievus, tad par Velsu. Tagad dāņi ir latviešu favorīti .
Man jau likās kad krievi paši sevi pazemoja

     [+] [-]

, 2021-06-24 22:06, pirms 3 gadiem
Iepriekšējā Eiropas čempionātā jau no sākuma fanoju par portugāļiem, kas beigās arī uzvarēja. Tādas pārliecības, ka tas patiešām notiks, toreiz īsti nebija līdz pašam finālam. Šoreiz man ir divas galvenās simpātijas - daņi un portugāļi, un pat nezinu par kuru komandu es fanotu, ja tās satiktos finālā. Bet kā jau rakstīju, augstāk vērtēju dāņu izredzes aizkļūt līdz tam. Portugāļiem ļoti smags zars. Komanda īsti nepārliecina, lai gan Ronaldo ir līmenī. Tikmēr vēsais saprāts saka, ka čempinātā uzvarēs Itālija. Tā ir trešā no manām favorītkomandām šajā čempionātā un komanda ar lielāko potenciālu uzvarēt. Ja 1/4fināls būs Italija-Portugāle, tad fanošu par portugāļiem, bet saprotu, ka itāļi būs neapšaubāmi favorīti. Vienlaikus ir ļoti ticami, ka Portugāle paliks pie beļģu sliekšņa un šāda spēle nemaz nonotiks. Tādā gadījumā, protams, lai itaļi tiek līdz finālam un tur satiekas ar dāņi "dinamītu".

     [+] [-]

, 2021-06-24 22:11, pirms 3 gadiem
huters rakstīja: Ja velsieši būtu tik izsmalcināti pazemojuši krievus, tad par Velsu. Tagad dāņi ir latviešu favorīti .
EURO 2016.g. WALES VS RUSSIA 3:0,sagremo

  +2 [+] [-]

, 2021-06-24 22:12, pirms 3 gadiem
Un vēl. Nesaprotu, kāpēc jāliek mīnusi par viedokļa iezteikšanu. Ja es nepiekrītu kādām viedoklim, es rakstu komentāru, bet nelieku mīnusu. Mīnusus jāliek tad, ja komentāros ir kaut kas īpaši rupjš un aizskarošs. Mani, piemēram, īpaši tracina, ja nepamatoti tiek zākāti sportisti, pazemoti un apsaukāti. Tad gan esmu licis mīnusus. Bet vienkārši par savādāku viedokli - nekad.

  -3 [+] [-]

, 2021-06-24 22:26, pirms 3 gadiem
Tikai tāpēc ,ka dāņi sagrāva vates galvas būšu par viņiem nevis ES nodevējiem.

  -1 [+] [-]

, 2021-06-24 22:29, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Un vēl. Nesaprotu, kāpēc jāliek mīnusi par viedokļa iezteikšanu. Ja es nepiekrītu kādām viedoklim, es rakstu komentāru, bet nelieku mīnusu. Mīnusus jāliek tad, ja komentāros ir kaut kas īpaši rupjš un aizskarošs. Mani, piemēram, īpaši tracina, ja nepamatoti tiek zākāti sportisti, pazemoti un apsaukāti. Tad gan esmu licis mīnusus. Bet vienkārši par savādāku viedokli - nekad.
Es vispār uzskatu ka jebkādu mīnusu likšana ir muļķības kalngals. Cilvēki nesaprot ka viņu reakcija uz jebkādiem komentāriem ir tikai viņu problēma

  +1 [+] [-]

, 2021-06-24 22:31, pirms 3 gadiem
coffijs rakstīja: Tikai tāpēc ,ka dāņi sagrāva vates galvas būšu par viņiem nevis ES nodevējiem.
Ko tev Velsa nepatīk ?

  -1 [+] [-]

, 2021-06-24 22:32, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Un vēl. Nesaprotu, kāpēc jāliek mīnusi par viedokļa iezteikšanu. Ja es nepiekrītu kādām viedoklim, es rakstu komentāru, bet nelieku mīnusu. Mīnusus jāliek tad, ja komentāros ir kaut kas īpaši rupjš un aizskarošs. Mani, piemēram, īpaši tracina, ja nepamatoti tiek zākāti sportisti, pazemoti un apsaukāti. Tad gan esmu licis mīnusus. Bet vienkārši par savādāku viedokli - nekad.
tas titinsh uzbrauciens galīgi garām, 1.x redzu tādu purnu, es arī bieži atraujos par centieniem analizēt, loģika ne vienmēr saskatāma, drīzāk savstarpējās anti/ simpātijas un to sekas

     [+] [-]

, 2021-06-24 22:49, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Es biju liels Dānijas fans sākot vismaz no 1984.gada līdz 1990to gadu vidum. Jaunības dienu atmiņas. Vēlēkos gados dāņu futbols drusku kritās savā līmenī, ne vienmēr par viņiem fanoju, bet allaž viņi man ir bijuši simpātiski. Tagad šajā komandā biedzot redzu kaut kādas iezīmes no vecajiem, labajiem laikiem. Tāpēc arī fanoju.
Labi, labi... viss kārtībā!
Protams, pieņemu, ka visiem, kam pamperi vairs nav, zinās ar ko tieši Dānija futbolā kļuva super atpazīstama, jo Pelnrušķītes stāsts ir tā vērts, lai to atgādinātu vēl un vēl, bet visādi citādi, man vairāk laikam ir nesaprotama paša velsieša citētais, kāds būtu iemesls, lai 99% līdzi justu dāņiem, ja ne vien šīs pirmās spēles sakarā?
Visādi citādi-pārmaksāti tēviņi (lielais vairums futbolistu) skraida 90min un spārda piepūstu ādas pūsli-urrāāā!!!

  +1 [+] [-]

, 2021-06-24 22:50, pirms 3 gadiem
coffijs rakstīja: Tikai tāpēc ,ka dāņi sagrāva vates galvas būšu par viņiem nevis ES nodevējiem.
Ou, Mr. Politika ieradies!? Tauta lēma-tauta dzīvos! Ja šādi referendumi būtu, ne viena vien valsts no tās LABPRĀT izstātos!?

  +1 [+] [-]

, 2021-06-25 04:48, pirms 3 gadiem
Nū, 1984. gada Dānija vispār bija paranormāls sapnis. Mortens Olsens, Simonsens, Arnesens, Prebens Elkjaērs. Visu čempi toreiz nedabūju redzēt (dienēju armijā, bet bija jau otrais gads, tāpēc bišku pie TV varēju padirnēt), bet dažus apakšgrupas mačus, pusfinālu un finālu pret sprančiem (Platīni!!!) redzēju. Tas bija pilnīgs vau.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-25 09:20, pirms 3 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Nū, 1984. gada Dānija vispār bija paranormāls sapnis. Mortens Olsens, Simonsens, Arnesens, Prebens Elkjaērs. Visu čempi toreiz nedabūju redzēt (dienēju armijā, bet bija jau otrais gads, tāpēc bišku pie TV varēju padirnēt), bet dažus apakšgrupas mačus, pusfinālu un finālu pret sprančiem (Platīni!!!) redzēju. Tas bija pilnīgs vau.
Un 86. gadā PK vispār oh-ah, dāņu dinamīts. Izvazāja visus grupā ar Elkjāeru priekšgalā. Sadega plovā pret spaiņiem.

     [+] [-]

, 2021-06-25 09:43, pirms 3 gadiem
Tad es būšu iekš tā 1% kas neatbalstīs, ļoti nepatīk Dānijas izlase un nekad nav patikusi. Un vispār Dānija kā valsts

  +1 [+] [-]

, 2021-06-25 10:33, pirms 3 gadiem
lacis67 rakstīja: Tad es būšu iekš tā 1% kas neatbalstīs, ļoti nepatīk Dānijas izlase un nekad nav patikusi. Un vispār Dānija kā valsts
Vot tā, arī viedoklis. Uzklausām...

     [+] [-]

, 2021-06-25 14:04, pirms 3 gadiem
ko Tev tieši 1992.g. nodarīja ŠMEIHELS un br.LAUDRUPI ? Dānija kā valsts atodas NATO, ES un arī Batijas jūras valstu padomē- tas arī netīk ?