Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

UEFA prezidents: "Nedomāju, ka mēs vēl kādreiz atkārtosim šo turnīra formātu"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

UEFA prezidents: "Nedomāju, ka mēs vēl kādreiz atkārtosim šo turnīra formātu"
Aleksandrs Čeferins. Foto: Andreas Solaro/AFP/Scanpix

UEFA prezidents Aleksands Čeferins intervijā Lielbritānijas raidsabiedrībai BBC izteicies, ka vairs nevēlētos atkārtot pašreiz notiekošā "Euro 2020" formātu, finālturnīram norisinoties dažādās Eiropas valstīs un, kur kādām izlasēm un to līdzjutējiem ir būtiskas priekšrocības ceļošanas aspektā.

Vaicāts par šāda formāta, kurā finālturnīra mačus viscaur Eiropai uzņem vairākas valstis [šajā turnīrā cīņas norisinājās kopumā 11 dažādās pilsētās - aut. piez.], Čeferins atbildēja: "Ja jūs to vaicājat man, tad es varu teikt, ka personīgi vairs neatbalstītu šo ideju, jo tās realizācijas process ir pārāk grūts, kaut pats koncepts nebūt nav slikts."

"Nav korekti, ka dažām komandām turnīra gaitā ir bijis jāmēro 10 tūkstoš kilometru tālu ceļu, kamēr citām bijis jāceļo tikai apmēram 1000 kilometrus. Tas nav godīgi arī pret līdzjutējiem, jo, piemēram, turnīra laikā izveidojās situācija, kurā kādai līdzjutēju grupai vienu dienu bija jābūt Romā, bet jau nākamajā dienā jāveic garu pārlidojumu līdz Baku," izteicās Čeferins.

UEFA prezidents veica secinājumus: "Nedomāju, ka mēs vēl kādreiz atkārtosim šo turnīra formātu."

Grupu turnīra fāzē vistālākos pārlidojumus bija jāveic Šveices izlasei, kas ceļoja nedaudz vairāk nekā 10 tūkstoš kilometru. Šim rādītājam pietuvojās arī Polija un Beļģija. Vien grupu turnīrā desmit komandām bija kopumā jāmēro vairāk kā 5000 kilometru. Turpretim finālā iekļuvušajai Anglijai līdz šim nācies ceļot vismazāk, angļiem tikai ceturtdaļfināla maču pret Ukrainu neaizvadot Vemblija stadionā Londonā, bet gan Romā.

Izmantotie avoti:
https://www.bbc.co.uk/programmes/p0...

  +1 [+] [-]

, 2021-07-09 17:56, pirms 3 gadiem
Jā to var redzēt par cik pusfinālā iekļuva 4 komandas kas vissas grupas spēles aizvadīja mājās.

     [+] [-]

, 2021-07-09 21:04, pirms 3 gadiem
A raksta autors ta ir bez olām