Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Krievijas izlases kapteinis Romans Širokovs beidz futbolista karjeru

Andrejs Siliņš

Krievijas izlases kapteinis Romans Širokovs beidz futbolista karjeru
Romans Širokovs "Euro 2016" laikā
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas futbola izlases kapteinis Romans Širokovs pēc komandas dalības "Euro 2016" finālturnīrā Francijā nolēmis likt punktu savai spēlētāja karjerai.

"Ja nevari atrast pieklājīgu iespēju karjeras turpināšanai, labāk ir beigt un atrast darbu Krievijā," intervijā "R-Sport" atzina Širokovs, uzsverot, ka šobrīd viņam nauda nav svarīgākais dzinulis dzīvē. Iepriekš bija parādījušās runas, ka Širokovam esot varianti karjeras turpināšanai ārpus Krievijas, īpaši ASV, tomēr futbolists neesot vēlējies pamest dzimteni. Širokovs vēloties turpināt darboties futbolā kā treneris.

Širokovam jūlijā apritēja 35 gadi un pēdējā, tāpat kā pirmā 1998. gadā, darba vieta profesionāļa karjerā viņam bija Maskavas CSKA. Pussargs gan paspējis izspēlēties arī dažādās citās Krievijas komandās un pilsētās augstākajā vai pirmajā līgā: Maskavas "Torpedo", "Istra", Maskavas apgabala "Vidnoye", Maskavas apgabala "Saturn", Kazaņas "Rubin", Maskavas apgabala "Khimki", Sanktpēterburgas "Zenit", "Krasnodar", Maskavas "Spartak".

Diemžēl tieši "Spartak" sākās Širokova nedienas, jo pagājušajā sezonā Širokovs, lai gan viens no komandas svarīgākajiem spēlētājiem, tika atsēdināts rezervē, lai nebūtu jāmaksā līgumā noteiktā lielāka alga par konkrētu aizvadīto spēles laiku. Šī gada janvārī abas puses vienojās par līguma izbeigšanu, un Širokovs parakstīja līgumu ar CSKA līdz sezonas beigām ar opciju to pagarināt. Pēc sezonas CSKA neizmantoja iespēju pagarināt līgumu ar Širokovu.

Klubu karjerā Širokovs izcīnīja trīs Krievijas čempiontitulus, Krievijas kausu, Krievijas superkausu, UEFA kausu un UEFA superkausu.

Valstsvienības sastāvā Širokovs spēlēja no 2008. gada, un 57 aizvadītajās spēlēs izcēlās ar 13 vārtu guvumiem. Izlasē debitēja 2008. gada martā pārbaudes spēlē, bet jau pāris mēnešu vēlāk "Euro 2008" finālturnīrā devās laukumā starta sastāvā pret Spāniju. Tāpat Širokovs piedalījās 2012. un 2016. gada Eiropas čempionātu finālturnīros.

Nu jau no Krievijas izlases aizgājušas galvenais treneris Leonīds Sluckis pēc finālturnīra Francijā atzina, ka ar Širokova iespēlēšanu bijušas lielas problēmas un nekautrējās norādīt, ka Širokovs nemaz neesot tik augstas klases spēlētājs. "Romam par ievešanu Eiropas čempionātā – atlases ciklā viņš deva milzīgu ieguldījumu. Esmu ļoti pateicīgs par divām spēlēm pret "Ufa" – viņš palīdzēja iekļūt kausa pusfinālā un triumfēt čempionātā. Bet uzkāpu uz tiem pašiem grābekļiem, uz kuriem pārējie. Pārvērtēju sevi.[..] Roma atnāca, godīgi centos viņam, nebūt ne senā pagātnē ļoti spēcīgam futbolistam, atrast vietu spēlē. Viņš aizvadīja visas spēles nometnē, aizvadīja spēles ar "Ufa", "Spartak", "Rostov". Un tad sapratu, ka šis taktiskais modelis nestrādā. Tas, ko darījām agrāk, bija efektīvāk.[..] Viņš ir talantīgs un var sevi pamēģināt dažādās sfērās. Bet, ja ņem vērā, cik daudz viņš ir sarunājis par partneriem, pretiniekiem, treneriem, vadībām, tagad visvairāk vajadzētu drebēt futbola ekspertiem. Tāpēc, ka viņu sfērā var ienākt Romans Širokovs. Viņiem būs ne tikai nopietns konkurents, bet viņu cunftē var ielauzties cilvēks, kurš aizēnos visus pārējos," sacīja Sluckis.

Izmantotie resursi:
Р-Спорт. Все главные новости спорта.
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...

  +1 [+] [-]

, 2016-07-24 12:43, pirms 8 gadiem
Futbola pasaule sēro... :-D
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-07-25 01:29, pirms 8 gadiem
Kas tas tāds?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja