Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

61 gada vecumā miris bijušais Anglijas izlases kapteinis Vilkinss

Andrejs Siliņš

61 gada vecumā miris bijušais Anglijas izlases kapteinis Vilkinss
Rejs Vilkinss
Foto: PA Wire / Scanpix

Trešdien 61 gada vecumā aizsaulē devies bijušais Anglijas futbola izlases kapteinis un pēc spēlētāja karjeras par treneri kļuvušais Rejs Vilkinss.

30. martā Vilkinss sirds darbības traucējumu dēļ tika ievietots slimnīcā, bet pēc nepilnu nedēļu garas cīņas par dzīvību Vilkinss mira. "Ar milzu bēdām ziņojam, ka Reimonds Kolins Vilkinss šorīt devās aizsaulē. Rejs šai saulē atstājis mīlošu sievu, meitu, dēlu un sešus brīnišķīgus mazbērnus," sacīts ģimenes oficiālajā paziņojumā medijiem. "Lūdzam privātumu šai ļoti grūtajā brīdī."

Pēdējos gados Vilkinss bija futbola komentētājs TV un radio. Pēdējā darba vieta kā trenerim Vilkinsam bija "Aston Villa" asistenta darbs 2015. gadā. Kā asistents Vilkinss strādāja arī "Chelsea", "Watford", "Millwall" un "Fullham" vienībās, bet galvenā trenera amatā deviņdesmitajos gados strādāja "Queens Park Rangers" un "Fullham", kā arī bija pagaidu treneris "Chelsea" vienībā 2009. gadā. No 2014. līdz 2015. gadam Vilkinss bija Jordānas izlases galvenais treneris.

Kā spēlētājs Vilkinss sāka karjeru "Chelsea" rindās 1973. gadā, vēlāk spēlēja arī "Manchester United", "Milan", "Paris Saint Germain", Glāzgovas "Rangers" un citos klubos.

Anglijas izlasē Vilkinss veica savus pussarga pienākumus 84 mačos, gūstot trīs vārtus. Desmit spēlēs Vilkinsam tika uzticēts arī izlases kapteiņa gods.

Izmantotie resursi:
BBC