Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Mančestras "United" par 22 miljoniem nopērk perspektīvu portugāļu aizsargu

Agris Suveizda

Mančestras "United" par 22 miljoniem nopērk perspektīvu portugāļu aizsargu
Djogu Dalo pret "Liverpool"
Foto: AP/Scanpix

Anglijas futbola klubs Mančestras "United" dienu pēc Freda iegādāšanās par 60 miljoniem eiro paziņoja arī par 19 gadus vecā portugāļu malējā aizsarga Djogu Dalo pievienošanos komandai.

Ar futbolistu noslēgts līgums uz pieciem gadiem ar iespēju to pagarināt vēl uz sezonu, bet Portugāles "Porto" par spēlētāja tiesību pārdošanu iekasēs 22 miljonus eiro. Portugāles U21 izlases aizsargs jau ir debitējis UEFA Čempionu līgā, astotdaļfināļa atbildes spēlē aizvadot visu maču Liverpūlē (0:0), kurā vairs nekas neizšķīrās.

Neskatoties uz spēli Liverpūlē, Dalo pieredze pieaugušo futbolā nav liela. Portugāles čempionātā viņš šosezon pirmajā komandā aizvadīja vien sešas spēles, lielākoties spēlēdams dublieru rindās otrajā spēcīgākajā līgā. Tajā Dalotam 20 spēles un divi gūti vārti.

"Djogu ir ārkārtīgi talantīgs un jauns aizsargs, kuram ir visas nepieciešamās kvalitātes, lai ātri vien kļūtu par izcilu spēlētāju," pirkumu slavēja Dalo tautietis un galvenais treneris Žuzē Morinju. "Viņam ir visas malējam aizsargam nepieciešamās īpašības: fiziski attīstīts, taktiski inteliģents un tehniski meistarīgs spēlētājs, kas apvienota ar "Porto" akadēmijas mentalitāti, kurā spēlētāji tiek sagatavoti tam briedumam, kas vajadzīgs profesionālā līmenī. Savā vecuma grupā viņš ir viens no labākajiem malējiem aizsargiem Eiropā, un visi ticam, ka viņu šai klubā gaida spoža nākotne."

Izmantotie resursi:
https://www.manutd.com/en/news/deta...

     [+] [-]

, 2018-06-06 22:35, pirms 6 gadiem
vējā izviesta nauda. Pat Portugāles čempī netiek laukumā

     [+] [-]

, 2018-06-07 10:06, pirms 6 gadiem
Netika, jo vēl pavisam jauns. Tādā vecumā galvenais ir perspektīva, nevis sniegums pieaugušo līmenī. Protams, ka riskants pirkums bez garantijām, bet, ja var atļauties...