Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Čīle pēc netikšanas uz Pasaules kausu apstiprinājusi jaunu galveno treneri

Krišs Upenieks

Čīle pēc netikšanas uz Pasaules kausu apstiprinājusi jaunu galveno treneri
Reinaldo Rueda
Foto: AP/Scanpix

Vienu no Dienvidamerikas spēcīgākajām futbola valstsvienībām Čīli turpmāk vadīs 60 gadus vecais speciālists Reinaldo Rueda, kurš parakstījis līgumu līdz 2022. gada Pasaules kausa izcīņai.

Čīle neizcīnīja ceļazīmi uz vasarā Krievijā gaidāmo finālturnīru. Dienvidamerikas zonā Čīle 18 spēlēs ieguva 26 punktus, ieguva sesto vietu desmit komandu konkurencē un nespēja kvalificēties pat ''play-off'' kārtai. Pēc šādas neveiksmes galvenā trenera amatu pameta Huans Antonio Pici.

Pirmdien līgumu ar Čīles valstsvienību parakstījis bijušais iepriekš ar vairākām citām valstsvienībām strādājušais Reinaldo Rueda, kuram vienošanās paredz Čīles izlases vadīšanu līdz 2022. gada Pasaules kausa izcīņai.

''Mums bija pietiekami daudz laika, lai izvēlētos piemērotāko treneri mūsu komandai. Treneri, kuram ir pieredze vadot nacionālās izlases, ir izdevies kvalificēties Pasaules kausam un ir bijusi laba līmeņa karjera. Ceram, ka Ruedam izdosies sasniegt lieliskus rezultātus, kā arī sniegt savu pieredzi visām Čīles izlasēm - no pieaugušo līdz jauniešu,'' tā izteicies Čīles futbola vadītājs Arturo Salāhs.

Kolumbijas speciālists no 2004. līdz 2006. gadam trenēja Kolumbijas izlasi, pēc tam trīs gadus vadīja Hondurasu, spējot kvalificēties 2010. gada Pasaules kausa izcīņai, bet no 2010. līdz 2014. gadam Rueda bija Ekvadoras izlases galvenais treneris, ar kuru Rueda arī tika līdz vienam no četrgades svarīgākajiem sporta notikumiem.

Izmantotie resursi:
Chile confirm Reinaldo Rueda as new coach |...