Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Frīzenbihlers izsaiņo konfekti, RFS neglābjas pēc diviem agri ielaistiem vārtiem

Emils Ozerinskis

Frīzenbihlers izsaiņo konfekti, RFS neglābjas pēc diviem agri ielaistiem vārtiem
Endrjū Holidejs cīņā ar Kevinu Frīzenbihleru. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

UEFA Konferences līgas grupu turnīra priekšpēdējā spēlē RFS ar rezultātu 1:2 piekāpās "Heart of Midlothian", tādējādi zaudējot iespējas finišēt augstāk kā ceturtajā vietā A apakšgrupā. Skaistākos vārtus Edinburgā guva Kevins Frīzenbihlers.

• Grupas favorītkomandu savstarpējās spēles rezultāts neiepriecināja nevienu no Edinburgā spēlējošajām komandām. Florencē "Fiorentina" panākums ar 2:1 pār "Basaksehir" nozīmēja itāļiem vietas nodrošināšanu grupas labāko divniekā, kļūstot neaizsniedzamiem sekotājiem no Latvijas un Skotijas.

• Skotijas komandai bija vajadzīgas vien trīs minūtes, lai noorganizētu vārtu guvumu. RFS pazaudējot bumbu vidus zonā, mājinieki noorganizēja strauju pretuzbrukumu. Žiga Lipuščeks neapturēja Lorensam Šenklendam adresēto piespēli un "Hearts" uzbrucējs izklupienā raidīja bumbu zem Pāvela Šteinbora paduses - 1:0.

• RFS bija izcila iespēja izlīdzināt rezultātu spēles astotajā minūtē, kad Latvijas čempionvienība izpildīja stūra sitienu. Lipuščeka no pašas vārtu priekšas raidīto bumbu spēja aizsniegt Kreigs Gordons, bet atkārtotais rīdzinieku mēģinājums bija pagalam nesekmīgs, Vladislavam Sorokinam raidot bumbu tribīnēs.

• Pavisam aukstu dušu rīdzinieki saņēma 12. minūtē, kad bumba otro reizi nonāca Viktora Moroza trenētās komandas cietoksnī. Pussarga Endrjū Holideja raidītā bumba neveiksmīgi trāpīja Vitālijam Jagodinskim, strauji mainot virzienu uz vārtiem un ļaujot skotu faniem priecāties par rezultātu 2:0.

• Pirmā puslaika vidū RFS devās pretuzbrukumā, pie soda laukuma izspēlējot skaistu trīsstūri. Kevina Frīzenbihlera sistā bumba līdz vārtu līnijai nenonāca, precīzu pozīciju ieņemot pieredzējušajam aizsargam Maiklam Smitam, kurš nobloķēja austrieša sitienu.

• Frīzenbihlers bez vārtu guvuma gan nepalika. Tuvojoties pirmā puslaika beigām, RFS izmantoja nelielu pretinieku apjukumu pēc tam, kad bumba bija trāpījusi tiesnesim. 39. minūtē RFS nogādāja spēles galveno priekšmetu Frīzenbihleram, kurš ar burvīgu tālsitienu ārpus soda laukuma robežām netverami spēra bumbu Gordona cietoksnī, sadeldējot starpību līdz 1:2. Gūtie vārti iedeva jaunu elpu RFS spēlē.

• Otrā puslaika pirmajās 15 minūtēs Šteinboram netrūka darbiņa savā soda laukumā, taču vēl vienu konfekti RFS labā gandrīz sagādāja Frīzenbihlers. Pie nospēlētas stundas atzīmes austrietis izdarīja sitienu ar savu kreiso darba kāju (vārtus viņš guva ar labo), iegriežot bumbu, kas spēcīgi satricināja vārtu staba un pārliktņa salaiduma vietu.

• 20 minūtes līdz spēles izskaņai Stefana Paniča centrējums nonāca līdz Andrejam Iličam, tomēr serbam ar galvu neizdevās bumbu raidīt nevienā no vārtu stūriem, raidot to tieši virsū "Hearts" vārtsargam.

• Rezultātam vajadzēja kļūt 3:1 skotu labā, pirmo vārtu autoram Šenlendam iespraucoties starp viesu aizsargiem un izdarot sitienu ar galvu. Lidošanas brīvā vārtu stūra vietā, bumba atsitās pret vārtu stabu, saglabājot rīdziniekiem cerības uz atspēlēšanos.

• "Hearts" centra aizsargs Toubijs Sibiks ļoti kvalitatīvi tika galā ar RFS mērķuzbrucēju Iliču, regulāri nogriežot viesu uzbrukumus vēl pirms tie iegāja bīstamā fāzē.

Spēles kompensācijas laikā pretinieku uzbrukumu ar pēdējās cerības sodu norāva Vitālijs Jagodinskis, saņemot sarkano plāksteri un nodrošinot sev atpūtu RFS pēdējā cīņā Konferences līgā Rīgā pret "Fiorentina".

• Spēlei noslēdzoties ar 2:1 skotu uzvaru, lielie jautājumi A apakšgrupā nu ir noskaidroti. Neatkarīgi no pēdējās kārtas rezultātiem, RFS paliks ceturtajā vietā, bet skoti ieņems trešo. Uzvaru grupā un došanos tālāk neklātienes cīņā sadalīs turku "Basaksehir" un itāļu "Fiorentina".

"Heart of Midlothian" - RFS 2:1 (2:1)
Vārti: Šenklends 3', Holidejs 12' - Frīzenbihlers 39'
Noraidījums: Jagodinskis
Brīdinājumi: Šenklends - Lipuščeks, Zjuzins
Hearts: Gordons - Kokreins, Kingslijs (Nīlsons 68'), Sibiks, Smits (Grants 63') - Makejs (Forests 88'), Holidejs, Kiomurdzoglu, Grānts, Džinelijs (Hendersons 88') - Šenklends.
RFS: Šteinbors - Marešs, Lipuščeks, Jagodinskis, Sorokins (Vlalukins 68') - Paničs, Džata (Šāričs 74') - Emersons, Frīzenbihlers (Rakels 81'), Šimkovičs (Zjuzins 68') - Iličs.
Galvenais tiesnesis: Bams van Drīske (Beļģija)

Statistika:
Bumbas kontrole: 62% - 38%
Sitieni vārtos: 6 - 3
Bloķēti sitieni: 4 - 3
Stūra sitieni: 8 - 5
Piespēļu precizitāte: 86% - 78%

A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.İstanbul Başakşehir531111:210
2.Fiorentina531111:610
3.Heart of Midlothian52035:136
4.RFS50232:82

Noderīgas saites

# E. Novickis: Stambula, Parīze, Florence futbola mīļotāju dara laimīgu
# Vai arī nākamais Eirokausu grupu turnīrs būs jāgaida 13 gadus?
# RFS kā peļņas avots vai spēļmantiņa? Milovs par budžetu un "loterijas biļeti"

     [+] [-]

, 2022-10-27 23:59, pirms gada
Es gribu uzslavēt RFS, ka pēc neveiksmīga sākuma saņēmās un kārtīgi nocīnījās līdz beigām.

  +3 [+] [-]

, 2022-10-27 23:59, pirms gada
Laba interesanta spēle. Teiktu visinteresntākā no visām iepriekšējām grupu turnira spēlēm

  +2 [+] [-]

, 2022-10-28 00:02, pirms gada
Nebija slikti. Bija šances, bik pietrūka. Bet nu izbesīja Koscinkevičs.

  +1 [+] [-]

, 2022-10-28 00:03, pirms gada
autors raksta, bet es neko nesapratu

     [+] [-]

, 2022-10-28 00:03, pirms gada
vozā rakstīja: Laba interesanta spēle. Teiktu visinteresntākā no visām iepriekšējām grupu turnira spēlēm
Zaudējums paliek Zaudējums. Laba spēle no rīdzinieku puses, varēja vairāk ielaist.

     [+] [-]

, 2022-10-28 00:06, pirms gada
Cobra2 rakstīja: Zaudējums paliek Zaudējums. Laba spēle no rīdzinieku puses, varēja vairāk ielaist.
Šis zaudējums, pat nejutās, redzot spēles gaitu, patika spēle kopumā. Jēga dažkārt skatīties lēnu futbola pie kura dīvānā aizmigt var līdz 00:00, bet šeit uzmanība bija pievērsta visu laiku. Patika, ka bij prāvs skaits līdzjutēju, laba atmosfēra.

     [+] [-]

, 2022-10-28 00:07, pirms gada
Friesenbihlers parādija, ka ir labs sākumsastāva spēlētājs, tikai žēl, ka tāda attieksme.

  +1 [+] [-]

, 2022-10-28 00:08, pirms gada
Iličs tik slinks, ka man liekas, ka Blūms no Viaplay vairāk censtos.

     [+] [-]

, 2022-10-28 00:13, pirms gada
malači, malači!
liels pienesums Lv futbolam, leģendas!

  +2 [+] [-]

, 2022-10-28 00:25, pirms gada
visu cieņu Rfs par cīņu un raksturu, it sevišķi pēc smagā sākuma, bet nebija jau kā Novickis tur saka, ka dvīņi principā laukumā satikās, Sirdis dominēja visās statistikas ailēs un arī uz acs bez Ferīzenbihlera brīnumsitieniem nekas tāds atmiņā nenāk (kaut kopumā diezgan daudz uzbruka), varbūt kāds viens sitiens kamēr Šteinbors vismaz kādus trīs grūtus izvilka.. Iličš un Emersons nekādi uz šī līmeņa

  -2 [+] [-]

, 2022-10-28 00:33, pirms gada
Kādēļ nebija tiešraide LTV7? Jāgatavo sūdzība/petīcija IZM un TV3.

  +1 [+] [-]

, 2022-10-28 00:33, pirms gada
Pie 0:2 gribēju jau izslēgt datoru,bet beigās iznāca noskatīties spēli līdz galam.Skoti tomēr spēlē nedaudz ātrāku futbolu ar precīzākām piespēlēm un tas arī,manuprāt,deva viņiem priekšroku mačos ar RFS.Pārāk viegli ielaidām pirmo golu,kur Marešs noslinkoja un ļāva izdarīt piespēli vārtu priekšā,bet abi centra aizsargi nolohojās.Otrais gols jau neraža.Patika Jattas spēle.Precīzas tālās piespēles,droša spēle aizsardzībā,nepatika Iliča spēle šodien uzbrukumā.

  +1 [+] [-]

, 2022-10-28 00:57, pirms gada
21 uzvara tabulā tikai 6 punkti?

  -2 [+] [-]

, 2022-10-28 01:11, pirms gada
Paldies visiem RFS faniem kuri atbrauca radīt lielo atmosfēru!
Ļoti ļoti patika. Paņemiet visu no Edinburgas džeki! 👌

     [+] [-]

, 2022-10-28 06:21, pirms gada
No biznesa viedokļa neizšķirts varbūt palīdzētu šo brauciemu pabeigt plusos.

     [+] [-]

, 2022-10-28 07:15, pirms gada
RFS malači ,godam nocīnījās ,iegāza individuālās kļūdas un meistarības līmenis . Tomēr skotu budžets ir 3-4 reizes lielāks ,attiecīgi spēlētājus var atļauties tikpat reizes meistarīgākus .Protams var izšaut 1,2,3, spēles ,bet ilgtermiņā tā nenotiek!

  +1 [+] [-]

, 2022-10-28 11:51, pirms gada
Par lielu Latviju! rakstīja: Nebija slikti. Bija šances, bik pietrūka. Bet nu izbesīja Koscinkevičs.
lai nebūtu jāklausās pašpasludinātu gudrimeļekspertu spriedelējumi, skatieties ar britu komentētējiem, reāli, profesionāli, bez zināmām stulbībām

     [+] [-]

, 2022-10-28 11:52, pirms gada
vozā rakstīja: Laba interesanta spēle. Teiktu visinteresntākā no visām iepriekšējām grupu turnira spēlēm
Interesanta spēle skaitās? Varbūt sāka spēlēt pēc diviem ielaistiem vārtiem. Uzvarēt var, kad noskaņojas spēlei, bet tā neizskatījās. Centība ir, bet tas par maz uzvarām.

     [+] [-]

, 2022-10-28 13:20, pirms gada
Atzīstama spēle, nedaudz pietrūka, bet kaut kad atkal paveiksies, tie skoti noteikti nebija labāki. Cerams pret Fiorentinu vismaz kaut, kas labāks būs (rezultāta ziņā), lai būtu jēga iet uz Skonto. Nu principā jāgaida nākošā sezona un jācer, ka jau divi klubi no Latvijas varētu tikt Eirokausos.