Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Vai Moldovas "Sheriff" iekļūs Čempionu līgas grupu turnīrā?

Vai Moldovas "Sheriff" iekļūs Čempionu līgas grupu turnīrā?
"Sheriff" ielaiž vārtus Bāzelē
Foto: AP/Scanpix

Šovakar norisināsies piecas UEFA Čempionu līgas kvalikācijas turnīra "play-off" kārtas atbildes spēles. Spānijas "Sevilla" savā laukumā uzņems Portugāles "Braga", Brēmenes "Werder" viesosies pie Itālijas "Sampdoria". Savukārt Moldovas "Sheriff" mājās centīsies pārsteigt Šveices "Basel".

Pirms nedēļas Bragā Spānijas "Sevilla" ļoti veiksmīgi iesāka spēli, tomēr nespēja atrast pretinieku vārtu atslēgu. Mājinieki pamodās un otrajā puslaikā pēc Mateusa sitiena ar galvu izvirzījās vadībā. Mačs arī noslēdzās ar minimālu mājinieku uzvaru ar 1:0, kas dod diezgan lielas priekšrocības atbildes spēlē - ja "Braga" gūs vārtus, Andalūzijas klubam būs jāgūst vismaz trīs. "Sevilla" ir atvadījusies no centra aizsarga Sebastjēna Skilači, kurš pāgājis uz Londonas "Arsenal". Tiesa, francūzis potenciālās pārejas dēļ nespēlēja arī Bragā. Aizvadītajā nedēļas nogalē "Sevilla" neveiksmīgi nospēlēja arī Spānijas Superkausa atbildes spēlē, izbraukumā Barselonā zaudējot ar 0:4 un izsējot pirmajā mačā iegūto handikapu (3:1). Šajā spēlē nelielu savainojumu guva vārtsargs Andress Palops un uzbrucējs Luiss Fabianu, tomēr abi, visticamāk, šovakar varēs doties laukumā. Nedēļas nogalē ne pārāk veiksmīgi nospēlēja arī portugāļi, kas vietējā čempionātā pa nullēm izbraukumā nospēlēja ar "Vitoria Setubal". "Braga" rindās savainojums ir vārtsargam Kimam un aizsargam Leo Fortunato, bet diskvalificēts ir Migels Garsija. Ja "Braga" uzvarēs divu spēļu summā, tā pirmo reizi kluba vēsturē iekļūs Čempionu līgas grupu turnīrā.

Brēmenes "Werder" pirmajā mačā savā laukumā ar 3:1 apspēlēja Itālijas "Sampdoria". Viesiem bija vairākas labas iespējas gūt vārtus, taču viņi tās neizmantoja, un "Werder" par to sodīja ļoti bargi. Kopumā pirmajā spēlē "Werder" spēlēja krietni labāk, tomēr itālieši šovakar savu skatītāju klātbūtnē sola atriebties vāciešiem. Itālijas "A Sērija" joprojām nav sākusies, tāpēc "Sampdoria" varēja mierīgi gatavoties tieši šā vakara cīņai, savukārt "Werder" nedēļas nogalē Bundeslīgu uzsāka ārkartīgi neveiksmīgi, Hofenheimā ciešot pamatīgu sakāvi - 1:4. "Werder" uz Dženovu devās tikai ar 14 laukuma spēlētājiem, jo savainoti ir Ārons Hants un Ugo Almeida. Tā kā "Sampdoria" izdevās Brēmenē pašā spēles izskaņā atgūt vienus vārtus, itālieši par šīs cīņas iznākumu ir ļoti optimistiski. "Sampdoria" galvenais treneris Domeniko di Karlo sacīja, ka Brēmenē kā uz paplātes redzējis "Werder" vājās vietas un šovakar centīsies izmantot šos vājos punktus. Jāpiebilst, ka pagājušajā sezonā Itālijas čempionātā "Sampdoria" ne reizi nezaudēja savā laukumā - 13 uzvaras un seši neizšķirti.

Nebūt ne sliktas izredzes uz iekļūšanu Čempionu līgas pamatturnīrā saglabā Moldovas "Sheriff", kas šovakar savā laukumā uzņems Šveices čempioni "Basel". Pirmajā mačā Bāzelē "Sheriff" piekāpās ar 0:1, tomēr Tiraspoles futbolisti var būt priecīgi par šādu iznākumu, jo spēles izskaņā šveicieši nerealizēja 11m soda sitienu. Moldāvu rindās ir diezgan nopietnas sastāva problēmas, jo diskvalifikācijas dēļ spēlēt nevarēs aizsargi Vladimirs Brankovičs un Mirals Samardžičs un pussargs Aleksandrs Erohins. Aizvadītajā nedēļas nogalē abi klubi vietējos čempionātos cīnījās neizšķirti 1:1. Starp citu, kā interneta vietnē twitter.com ziņo Latvijas Futbola federācijas preses sekretārs Mārtiņš Hartmanis, moldāvu klubam jau tuvākajā laikā varētu pievienoties uzbrucējs Edgars Gauračs.

Beļģijas "Anderlecht" savā laukumā uzņems Serbijas čempionvienību "Partizan". Pirmajā cīņā Belgradā abas komandas otrā puslaika pirmajā pusē 14 minūšu laikā apmainījās ar diviem vārtu guvumiem, un spēle noslēdzās ar neizšķirtu 2:2. Rezultāts, protams, daudz patīkamāks ir beļģiem, kuriem šovakar, visticamāk, atliks tikai nezaudēt. Kamēr "Partizan" nebija jātērē spēki Serbijas čempionātā, "Anderlecht" sestdien izbraukumā ar 3:0 pārliecinoši apspēlēja "Lokeren" vienību. Pēc rezultatīvās neveiksmes savā laukumā bezdibeņa malā nokļuva Zalcburgas "Red Bull", kas ar 2:3 piekāpās Telavivas "Hapoel". Tādējādi austriešiem šovakar nederēs uzvaras ar 1:0 un 2:1.

Čempionu zars

SpēleRezultāts
Rosenborg - Kobenhavn2:1
Sparta - Žilina0:2
Salzburg - Hapoel Tel-Aviv2:3
Basel - Sheriff1:0
Partizan - Anderlecht2:2

Nečempionu zars

SpēleRezultāts
Young Boys - Tottenham Hotspur3:2
Zenit - Auxerre1:0
Dynamo Kyiv - Ajax1:1
Braga - Sevilla1:0
Werder - Sampdoria3:1

Grupu turnīrā vieta garantēta: "Inter", "Roma", "Milan" (visas Itālija), "Chelsea", "Manchester United", "Arsenal" (visas Anglija), "Barcelona", "Real", "Valencia" (visas Spānija), "Bayern", "Schalke" (abas Vācija), "Marseille", "Lyon" (abas Francija), "Rubin", "Spartak" (abas Krievija), "Shakhtar" (Ukraina), "Twente" (Nīderlande), "CFR Cluj" (Rumānija), "Benfica" (Portugāle), "Bursaspor" (Turcija), "Panathinaikos" (Grieķija), "Rangers" (Skotija).

Izmantotie resursi:
UEFA.com - Union of European Football Associations


, 2010-08-24 11:18, pirms 14 gadiem
lai uzvar bijušās PSRS klubi...
, 2010-08-24 11:21, pirms 14 gadiem
Neticu,ka šveicieši uzvarēs Spurs,nu neticu es tam.
, 2010-08-24 11:28, pirms 14 gadiem
es par Sheriff uzvaru lai tiktu pamatturnīrā, tad iespējams Gauračs tiks uzspēlēt ČL
, 2010-08-24 11:28, pirms 14 gadiem
murziks rakstīja: lai uzvar bijušās PSRS klubi...
Lai uzvar Rietumu klubi, nevis bomži
, 2010-08-24 11:32, pirms 14 gadiem
es par kijeviešiem
, 2010-08-24 11:46, pirms 14 gadiem
fetrda rakstīja: es par Sheriff uzvaru lai tiktu pamatturnīrā, tad iespējams Gauračs tiks uzspēlēt ČL
vai tad Gaurcs jau ir Sherifaa? pa kuru laiku
, 2010-08-24 12:24, pirms 14 gadiem
St_Germain rakstīja: Lai uzvar Rietumu klubi, nevis bomži:
Lai uzvar sipraakais !
, 2010-08-24 12:51, pirms 14 gadiem
mrPO rakstīja: vai tad Gaurcs jau ir Sherifaa? pa kuru laiku
wo wo.. es ar pabriinijos..
, 2010-08-24 13:47, pirms 14 gadiem
Šerifam jau garā eirokausu sezona nodrošināta.Netiks čempionu līgā,spēlēs eirolīgā.
, 2010-08-24 13:49, pirms 14 gadiem
mrPO rakstīja: vai tad Gaurcs jau ir Sherifaa? pa kuru laiku
Lasīt tekstu vajag, draudziņ.
, 2010-08-24 13:53, pirms 14 gadiem
Nu tādā gadījumā es par Sheriff, ja tās runas par Gauraču izrādās patiesas. Lai gan nevar jau zināt, bet no otras puses, ja ziņo LFF, tad tā ir cita lieta. Man tomēr laikam Sevilju gribētos redzēt, spēlējam ČL, tāpēc, lai piedod man portugāļi, es ceru, ka spāņi spēs atspēlēties. Kas nemaz nav tik nereāli. Ļoti ceru, ka Sampdoria neatspēlēsies un grupu turnīrā tiks Werder. Simpatizēja šī kluba spēle pirmajā mačā. Bet tagad tas būs bez uzbrukuma līderiem. Tā kā varētu būt nedaudz grūtāk. Interesanti būtu redzēt slovākus spēlējam ČL, tāpēc novēlu viņiem arī uzvaru otrajā spēlē pret "nelabvēlīgo" Spartu. Jāatriebj Metalurgs.
, 2010-08-24 14:15, pirms 14 gadiem
Sheriff ir nopietns un cienījams klubs, tā ka Gauračam viegli nebūs

tikt pie spēles laika.
, 2010-08-24 15:15, pirms 14 gadiem
Neiekļūs, šveicieši tādai UEFA ir ČL sazincik vēlamāki par moldāviem.
, 2010-08-24 15:25, pirms 14 gadiem
nu buus skatami mači.
, 2010-08-24 17:16, pirms 14 gadiem
Edgars tik tiešām ir pašlaik Šerifā, bet par pievienošanos vēl ir par agru runāt. Lai viņam veicās, jo traumas deļ vairāk ka pusgadu nevarēja pilnvērtīgi spēlēt. Bet spēlējot FKV ir labi sevi parādījis.
Ja kādam interesē:
LiveTV / видео Лига Европы. Герта - Вентспилс....
YouTube
- Gauracs ( Europa League ) 2009/10
, 2010-08-24 18:37, pirms 14 gadiem
LAI TIEK MOLDĀVIEM PRIECIŅŠ....
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.