Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Superlīgu atstāj arī "Atletico" un Milānas komandas, atlikuši vairs tikai trīs klubi

Rolands Eliņš

Superlīgu atstāj arī "Atletico" un Milānas komandas, atlikuši vairs tikai trīs klubi
Foto: PA Images/Scanpix

Šodien oficiāli par savu izstāšanos no jaunizveidotā Eiropas Superlīgas projekta paziņojuši arī Itālijas futbola klubi "Milan" un Milānas "Inter", kā arī Madrides "Atletico", pievienojoties visiem sešiem Anglijas klubiem.

Jau ziņots, ka Superlīga savā paziņojumā atzina ciesto sakāvi un vismaz uz laiku apturēja savus plānus, reaģējot uz sešu Anglijas klubu izstāšanos no projekta nieka divas dienas pēc tā izziņošanas. Superlīga norādījusi, ka grasās izvērtēt nepieciešamos soļus un pārveidot projektu, taču tā pašreizējā veidolā līga vairs nevar funkcionēt, to intervijā atzina arī "Juventus" vadītājs un viens no projekta galvenajiem autoriem Andrea Anjelli.

"Godīgi sakot, nē, acīmredzami, ka pašreizējā situācijā līga nevar tikt izveidota," sacīja Anjelli. "Es joprojām esmu pārliecināts par šī projekta vērtību un skaistumu, kā arī par tā potenciālu kļūt par pasaules labākajām sacensībām, taču acīmredzami, ka tā nenotiek. Nedomāju, ka šobrīd to vēl var saukt par aktīvu projektu."

Anjelli amats "Juventus" kluba vadībā šobrīd pamatīgi saļodzījies, un Itālijas mediji norāda, ka, pat ja viņš pats nolēmis turēties līdz galam un neatkāpties, kluba pārstāvju spiediens varētu piespiest viņu zaudēt varu "Juventus" sistēmā. Anjelli šajās dienās ir saņēmis arī personīgus pārmetumus no UEFA vadošajām amatpersonām, UEFA prezidentu Aleksandaru Čeferinu ieskaitot, par ko viņam tika vaicāts arī "Reuters" intervijā.

"Vai man ir nožēla par šajā projektā izmantotajām metodēm, kuras tiku izmantojis? Godīgi sakot, es nedomāju, ka futbola industrija kopumā izceļas ar savu sirsnīgumu, uzticamību un patiesumu," norādīja Anjelli, vēlreiz uzsverot, ka arī pašreizējā Eiropas futbola modelī saskata vairākus trūkumus.

"Juventus" izplatīja oficiālu paziņojumu, kurā par savu izstāšanos no Superlīgas nenorādīja, taču atzina, ka plānotās sacensības šādā veidolā, visticamāk, nevarēs norisināties. "Juventus" gan arī izmantoja iespēju atgādināt, ka izstāšanās no Superlīgas nav vienkāršs process un ka arī komandas, kas par to paziņojušas, tehniski vēl to līdz galam paveikušas nav.

Sešām Anglijas komandām šodien pievienojušās arī Milānas "Inter", "Milan" un "Atletico", kuras visas par savu izstāšanos no dalības projektā paziņojušas oficiāli. "Milan" norāda, ka izstājusies līdzjutēju satraukuma dēļ, taču reizē arī pauda apņēmību turpināt dalību futbola evolūcijā un strādāšanas pie uzturama futbola modeļa izveidošanas. Arī "Inter" savā paziņojumā uzsvēra, ka ciena līdzjutēju viedokli un ņēmuši to vērā savā lēmumā izstāties no Superlīgas.

Attiecīgi šobrīd Superlīgā palikuši tikai Spānijas lielākie grandi "Real Madrid", kura prezidents Florentino Peress tiek uzskatīts par līgas galveno iniciatoru, un "Barcelona", kā arī Turīnas "Juventus".

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.football-italia.net/169...
https://www.football-italia.net/169...

  +2 [+] [-]

, 2021-04-21 15:47, pirms 3 gadiem
Barca ar,cik saprotu,īsti neskaitās,kluba vadība it kā devusi savu piekrišanu,bet izrādās ka kluba statūtos punkts,ka tādu lietu var izlemt tikai ar socios balsojumu,kas nav noticis un,ja notiks,tad nu ļoti liela iespēja ka priekšlikumu noraidīs.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-21 16:00, pirms 3 gadiem
Barca arī ir uzsākusi izstāšanās procesu, tā ka Barcu ar var svītrot laukā

  +1 [+] [-]

, 2021-04-21 16:21, pirms 3 gadiem
....tie, kuri palikuši pēdējie laikam ir ar vislielākajām finansu problēmām..Juve un Real....varbūt, ka pēdējie sadala kaut kādu fonda naudu, ko iemaksājuši visi sākumā?...tad varbūt labāk ir būt pēdējam, kurš izstājas?

  -1 [+] [-]

, 2021-04-21 16:35, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: ....tie, kuri palikuši pēdējie laikam ir ar vislielākajām finansu problēmām..Juve un Real....varbūt, ka pēdējie sadala kaut kādu fonda naudu, ko iemaksājuši visi sākumā?...tad varbūt labāk ir būt pēdējam, kurš izstājas?
Jāgaida kas viņiem ir bijis līgumos rakstīts par līgas pamešanu.Tur noteikti ir lielas summas.
Jautājums paliek tikai ko viņi bija parakstījuši,un vai pirmās komandas bija parakstījušas tos visus.

     [+] [-]

, 2021-04-21 16:43, pirms 3 gadiem
Real un Juventus dievu līgā , lai grabina

  +1 [+] [-]

, 2021-04-21 17:31, pirms 3 gadiem
Lai spēlē savā starpā, katru nedēļu varēs skatīīties jube vs la real, augstākās raudzes futbolu!!!

  -2 [+] [-]

, 2021-04-21 18:13, pirms 3 gadiem
Varētu Real un Juvi dq uz kādu laiku

  +1 [+] [-]

, 2021-04-21 18:43, pirms 3 gadiem
Savulaik VDR čempionātā hokejā piedalliās tikai divi klubi aizvadot garu sēriju savā starpā.Arī superlīgā Real pret Juvi var entās spēles izspēlēt savā starpā ar pirmajiem otrajiem un trešajiem sastāviem.

  -1 [+] [-]

, 2021-04-21 19:55, pirms 3 gadiem
EPL tika izveidota 1992.gadā, kad 22 Anglijas klubi nolēma atdalīties no kopējās Anglijas futbola līgas hierarhijas (kas pirms tam pastāvēja 104 gadus) un izveidot savu līgu, kurā paši klubi būs noteicēji par finansēm, līgumiem ar TV un ienākumiem. Naudas kārie klubu maisi!!! Ja tamlīdzīgs B.Džonsons tolaik būtu jaucies futbola lietās, visticamāk visaizraujošākais futbola turnīrs šobrīd neeksistētu.

Arī ČL tika izveidota 1992.gadā, kad supergarlaicīgais Eiropas čempionu kauss tika pārveidots par komerciālo ČL! Kādēļ tā notika? Jo S.Berluskoni piedraudēja UEFA izveidot savu Superlīgu un UEFA nācās steidzami rīkoties izveidojot skatītājiem pievilcīgu un komerciāli ienesīgu turnīru, kā arī dalīties ienākumos ar klubiem. Atkal jau naudas kārie nekauņas veicināja futbola revolūciju.

Neaizstāvu akli visu to Superlīgas projektu, īpaši jau tādēļ, ka visu pārāk sasteidza, nebija viss līdz galam pārdomāts un arī par sportisko principu turnīram nebija īsti skaidrības. Arī acīmredzot nebija viss līdz galam izdomāts. Bet pati ideja nekur nepazudīs. Futbols visu laiku būs cieši saistīts ar naudu un tieši nauda jau visvairāk interesē arī UEFA un FIFA, nejau mazo klubu labklājība.

     [+] [-]

, 2021-04-21 21:03, pirms 3 gadiem
Narkomāns Jānis rakstīja: Varētu Real un Juvi dq uz kādu laiku
Un uz kāda pamata diskvalificētu? Jo tādai sniegpārsliņai kā tev kaut kas nepatīk? Par laimi līgumi ir balstīti uz juridiskiem nosacījumiem, nevis tavām sniegpārsliņas emocijām

     [+] [-]

, 2021-04-22 09:49, pirms 3 gadiem
ABa rakstīja: EPL tika izveidota 1992.gadā, kad 22 Anglijas klubi nolēma atdalīties no kopējās Anglijas futbola līgas hierarhijas (kas pirms tam pastāvēja 104 gadus) un izveidot savu līgu, kurā paši klubi būs noteicēji par finansēm, līgumiem ar TV un ienākumiem. Naudas kārie klubu maisi!!! Ja tamlīdzīgs B.Džonsons tolaik būtu jaucies futbola lietās, visticamāk visaizraujošākais futbola turnīrs šobrīd neeksistētu.

Arī ČL tika izveidota 1992.gadā, kad supergarlaicīgais Eiropas čempionu kauss tika pārveidots par komerciālo ČL!
EPL nekādi neatdalījās no Anglijas līgu sistēmas sportiskā ziņā. Vienīgais, kas mainījās, ir naudas plūsmas apjoms, kas ļāva spēlētājiem sākt pelnīt milzu summas, transfēros apgrozīties milzu summām un padarīja pašus "bagātākos" klubus par faktiski bankrotējušiem, jo gandrīz visiem ir MILZU parādi. Futbolu labāku jau EPL nespēlē, atšķirība ir tikai ažiotāžā un naudas apjomos.

Supergarlaicīgais Eiropas čempionu kauss? Tu nopietni? To tu saki šobrīd, kad Čempionu līga acīmredzami cilvēkiem apnikusi un arī tādēļ, ka ČL iebrauc vesels autobuss ar klubiem no lielajām līgām, kas pēc tam gandrīz visi nonāk astotdaļfinālā, kad daudziem neitrāliem skatītājiem arī interese par turnīru apsīkst (kas man par daļu vai Inter uzvar Milānu, vai Milāna Interu, vienkāršoti skaidroju), un tie atkal pieslēdzas varbūt uz finālu.