Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

ČL: "Liverpool" uzņems "Inter", "Bayern" mēģinās salauzt Zalcburgas pretestību

Rolands Eliņš

ČL: "Liverpool" uzņems "Inter", "Bayern" mēģinās salauzt Zalcburgas pretestību
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgā šovakar noskaidrosies pirmās ceturtdaļfinālistes. 22:00 "Liverpool" sacentīsies ar Milānas "Inter", cenšoties noturēt pirmajā spēlē iekrāto 2:0 pārsvaru, kamēr Minhenes "Bayern" uzņems "Red Bull Salzburg", pret kuru pirmajā spēlē guva tikai neizšķirtu. Spēļu tiešraides būs "Viaplay" platformā.

• Minhenes "Bayern" kopš 2011. gada tikai vienreiz nav iekļuvusi Čempionu līgas ceturtdaļfinālā. Arī šoreiz Minhene ir liela favorīte uz to, taču pirmās spēles rezultāts pret Zalcburgu atstājis vietu intrigai.

• "Bayern" neizšķirti 1:1 spēlēja arī nedēļas nogalē Vācijas Bundeslīgā, kur netika pie uzvaras pret Lēverkūzenes "Bayer". Kopumā no iepriekšējām desmit spēlēm Minhene uzvarējusi sešās un cietusi divus zaudējumus, kas "Bayern" standartiem nav tas labākais rādītājs.

• "Salzburg" tikmēr savā Austrijas līgā ir dominējošās līderpozīcijās, par 18 punktiem apsteidzot tuvāko sekotāju. Nedēļas nogalē Zalcburgas komanda izcēlās ar 4:0 uzvaru pār "Altach".

• "Salzburg" ir regulāra Eirokausu dalībniece un iepriekšējos gados bieži spēlējusi Eiropas līgas izslēgšanas spēlēs. Tās vēsturē ir arī UEFA kausa fināla sasniegšana 1994. gadā, kamēr Čempionu līgā astotdaļfināla sasniegšana jau ir kluba labākais rezultāts.

• Zalcburgas komanda šosezon Čempionu līgā gan vēl nav uzvarējusi nevienā spēlē izbraukumā, un skaidrs, ka paveikt to Minhenē būs īpaši sarežģīti. Šo uzdevumu vēl sarežģītāku grasās padarīt Manuela Noeira gaidāmā atgriešanās "Bayern" vārtos.

• Slavenais Vācijas vārtsargs Noiers nav spēlējis kopš piektā februāra. Viņa aizstājējs Svens Ulreihs sešās spēlēs ielaidis deviņus vārtus, kuros gan vārtsargs pats vainojams bija reti.

• "Mums vajag sasniegt ceturtdaļfinālu," pirms spēles izteicās "Bayern" futbolists Tomass Millers. "Ja mums tas izdosies, tad šīs sezona būs ar plusa zīmi. Ja nē, tad, protams, šī nebūs "Bayern" komandai laba sezona. Taču šobrīd par to nesatraucos, viss izskatās labi."

• Otrā šodienas spēlē "Liverpool" uzņems Milānas "Inter". Pirmajā mačā "Liverpool" uzvarēja ar 2:0, ieliekot labus pamatus tikšanai nākamajā kārtā.

• "Liverpool" šosezon Čempionu līgā uzvarējusi visās septiņās spēlēs, turklāt tagad uzņēmusi 12 uzvaru sēriju, šajā laikā izceļoties ar 28 gūtiem vārtiem un ielaižot tikai četrus.

• Rezultatīvu sniegumu nedēļas nogalē parādīja arī Milānas "Inter", ar 5:0 sagraujot "Salernitana". Tiesa, tā arī ir vienīgā "Inter" uzvara iepriekšējo sešu spēļu laikā.

• "Mūsu komanda nebija sasniegusi šo turnīra fāzi jau vairākus gadus," medijiem izteicās "Inter" treneris Simone Indzagi. "Mēs zinājām, ka mums pretim stāsies augstākā līmeņa komanda, jo ieņēmām otro vietu apakšgrupā. Mēs centāmies paveikt maksimumu pirmajā mačā un mēģināsim to izdarīt arī Liverpūlē. Mums būs ļoti svarīgi gūt vārtus pirmajā puslaikā, lai uzlabotu savas cerības."

• Savukārt "Liverpool" treneris Jirgens Klops uzsvēra, ka "Inter" nav atbraukusi vienkārši paviesoties un noteikti vēlēsies spēlēt ļoti uzbrūkošu futbolu: "Redzēsim, kā pratīsim to izmantot."

• Visas futbola Eirokausu spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

UEFA Čempionu līga, 1/8 fināls, pirmās spēles

SpēleRezultātsVārtu guvēji
PSG – Real Madrid1:0 (0:0)Mbapē 90'+4
Sporting – Man. City0:5 (0:4)Mahrezs 7' Bernardu 17'44' Foudens 32' Stērlings 58'
Inter – Liverpool0:2 (0:0)Firmīnu 75' Salāhs 83'
Salzburg – Bayern1:1 (1:0)Adamu 21' – Komans 90'
Chelsea – Lille2:0(1:0)Hāvercs 8' Pulisiks 63'
Villarreal – Juventus1:1(0:1)Pareho 66' – Vlahovičs 1'
Atletico – Man. United1:1 (1:0)Fēlikss 7` - Elanga 80`
Benfica - Ajax2:2 (1:2)Allērs 26` (s.v.) Jaremčuks 72` - Tadičs 18` Allērs 29`

Astotdaļfināli

Komandas1. spēle2. spēleSummā
Red Bull Salzburg – Bayern1:1
Inter-Liverpool0:2
Sporting-Man. City0:5
PSG-Real Madrid1:0
Atletico – Man. United1:1
Benfica-Ajax2:2
Chelsea-Lille2:0
Villarreal-Juventus1:1

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...

  -1 [+] [-]

, 2022-03-08 13:26, pirms 2 gadiem
..lieki cerēt uz brīnumiem, bet varbūt tomēr.

     [+] [-]

, 2022-03-08 13:28, pirms 2 gadiem
Par Pooli.
Un otrajā spēlē Zalcuburga arī var nolauzt, redzot kā Bayern pēdēja laikā spēlē, neliktu lielas cerības uz viņiem!

  +1 [+] [-]

, 2022-03-08 20:41, pirms 2 gadiem
Bayern mājās parādīs, kas ir kas ! nekādu variantu Zalcburgai!

     [+] [-]

, 2022-03-08 22:33, pirms 2 gadiem
Biju pie kaimiņa rakstīja: Par Pooli.
Un otrajā spēlē Zalcuburga arī var nolauzt, redzot kā Bayern pēdēja laikā spēlē, neliktu lielas cerības uz viņiem!
Kaut ko teici par Bayern?

     [+] [-]

, 2022-03-08 23:54, pirms 2 gadiem
..kauns par Zalcburgu. šie vispār uz spēli neatnāca vai kas par sū...?