Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Lielā cīņa Katalonijā - "Barcelona" pret "Arsenal"

Agris Suveizda

Lielā cīņa Katalonijā - "Barcelona" pret "Arsenal"
Pagājušajā sezonā divcīņas likteni izšķīra Lionela Mesi pokers. Kurš par varoni kļūs šoreiz?
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar tiks aizvadītas pirmās divas UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēles. Vakara centrālajā mačā galvenā turnīra favorīte "Barcelona" uzņems Londonas "Arsenal", kas pirmajā cīņā bija pārāka ar 2:1. Savukārt Doņeckas "Shakhtar" savā laukumā centīsies noturēt pārsvaru pār "Roma" – pirmajā spēlē ar 3:2 uzvarēja doņeckieši.

Vai "Arsenal" spēs noturēt pārsvaru un izsist galvenos favorītus?

Londonā "Barcelona" pirmajās 45 minūtēs bija pārāka gan laukumā, gan uz rezultāta tablo, tomēr jau otro gadu pēc kārtas katalāņi pret "Arsenal" nespēja noturēt pārsvaru – pateicoties Robina van Persija un Andreja Aršavina precīzajiem sitieniem, lielgabalnieki pirmo reizi kluba vēsturē pārspēja "Barcelona" (2:1). Tomēr ielaistie vārti liedz londoniešiem lidināties pa mākoņiem, jo Barsai savā laukumā pietiks arī ar minimālo 1:0.

"Barcelona" Pepa Gvardiolas vadībā februārī allaž iekritusi formas bedrē, un divām neveiksmēm īsā laikā (pirms došanās uz Londonu "Barcelona" paklupa arī Hihonā – 0:0) sekoja četras uzvaras četrās spēlēs. Toties "Arsenal" kopš 16.februāra lielākoties buksējis – divās Premjerlīgas spēlēs savā laukumā tikai vieni gūti vārti (1:0 pret "Stoke City" un 0:0 pret "Sunderland"), zaudējums Līgas kausa finālā (1:2 pret "Bimingham City"), kā arī neprasme ar pirmo piegājienu FA kausā pieveikt "Leyton Orient" (1:1 viesos, 5:1 pārspēlē).

Arsēna Vengera vīrus šovakar gaida patiesi grūts uzdevums. "Barcelona" savā laukumā spēlē ļoti veiksmīgi – šosezon 22 mājas spēlēs izcīnītas 19 uzvaras un piedzīvots tikai viens zaudējums (0:2 pret Hercules), kā arī kopā gūti 65 vārti un ielaisti tikai 10. Eirokausu izslēgšanas mačos pēdējo zaudējumu savā laukumā "Barcelona" piedzīvoja pirms četriem gadiem, kad ar 1:2 piekāpās "Liverpool". Kopumā play-off bez zaudējumiem mājās spēlēts deviņas spēles pēc kārtas, bet pēdējo sešu maču laikā izcīnītas piecas uzvaras un gūti pat 18 vārti.

Toties "Arsenal" izbraukumā nesokas pārāk labi. Šosezon Čempionu līgā zaudēts gan Bragā (0:2), gan Doņeckā (1:2), bet Eirokausu izslēgšanas spēlēs viesos nav uzvarēts sešās spēlēs pēc kārtas – viens neizšķirts, pieci zaudējumi un 13 ielaisti vārti (gūti tikai pieci). Savukārt pēdējo desmit maču laikā vienīgā uzvara gūta Milānā (2:0 pret "Milan"). Pirms nepilna gada Barselonā "Arsenal" pēc Niklasa Bendtnera sitiena 18.minūtē pat izvirzījās vadībā, taču tad savu vārdu (četrreiz) teica Lionels Mesi – 4:1 katalāņu labā. Interesanti, ka "Arsenal", uzvarot pirmo spēli mājās, no 15 reizēm tikai vienreiz beigās izstājies no turnīra - 2001.gadā uzvarai 2:1 mājās Valensijā sekoja zaudējums ar 0:1.

Gvardiolam šovakar nāksies iztikt bez abiem pamatsastāva centra aizsargiem – Herards Pikē ir diskvalificēts, bet Karless Pujols atkopjas no savainojuma. Tāpat sastāva problēmas ir arī viesiem, kuriem savainojuma dēļ noteikti nespēlēs Alekss Songs un Teo Volkots. Savukārt pēc savainojuma ierindā atgriezies kapteinis Sesks Fabregass un, daudziem par lielu pārsteigumu, arī Robins van Persijs. Abu gatavība mačam gan vēl tiks pārbaudīta.

Pirms gaidāmās spēles notikumu epicentrā, protams, ir "Barcelona" akadēmijas audzēknis Sesks Fabregass, par kura iespējamo atgriešanos Katalonijā tiek runāts ļoti daudz. Taču pats Sesks uzsver, ka šī būs tikai kārtējā spēle, kas jāuzvar: "Neesmu šeit, lai apklusinātu runas vai lai pieveiktu tieši kādu. Esmu šeit, lai palīdzētu klubam uzvarēt. Dažreiz es nesaprotu cilvēku komentārus, sakot, ka es vēlos kaut ko vai jūtu kaut ko. Es vēlos uzvarēt, tas arī viss. Nebūšu papildus motivēts, jo "Camp Nou" spēlēsim pret Barselonu. Tā jebkuram ir īpaša spēle, jo tas ir īpašs stadions un spēlējam pret labu komandu. Tas arī viss."

"Jūtos labāk. Ne labi, taču labāk," teica "Barcelona" galvenais treneris Hoseps Gvardiola, kurš muguras problēmu dēļ piecas dienas pavadīja slimnīcā. "Atbalstītāji mums palīdzēs sasniegt ceturtdaļfinālu. Laukuma vidusdaļā būs maz brīvas vietas. Mums būs jāuzbrūk, taču arī vajadzēs uzmanīties no viņu pretuzbrukumiem. Varat nešaubīties, ka centīsimies uzvarēt, centīsimies spēlēt uzbrūkoši un gūt vārtus."

Statistika nav romiešu sabiedrotā

Doņeckas "Shakhtar" pirmajā spēlē Romā izcīnīja nedaudz negaidītu uzvaru (3:2), un nu Ukrainas klubs ir kļuvis par izteiktu pāra favorītu. "Roma", lai iekļūtu nākamajā kārtā, Doņeckā būs ne tikai jāuzvar, bet arī jāgūst vismaz divi vārti. Tomēr Romas gladiatoriem viegla dzīve Ukrainā netiek solīta – "Shakhtar" šosezon uzvarējis visās 15 mājas spēlēs, turklāt ielaidis tikai trīs (!) vārtus (bet iesisti 35). Tāpat "Shakhtar" Eirokausos vēl nekad nav zaudējis divu spēļu summā, ja pirmajā spēlē uzvarēts izbraukumā.

Abām vienībām vietējos čempionātos klājas krietni atšķirīgi. "Shakhtar" ceturtdien aizvadīja pirmo Ukrainas Premjerlīgas spēli (1:0 Sevastopolē) pēc ziemas pārtraukuma un ar 20 kārtās izcīnītiem 55 punktiem ierindojas pārliecinošā pirmajā vietā – niknākā konkurente Kijevas "Dynamo" atpaliek par 12 acēm. Savukārt "Roma" Itālijas "A Sērijā" ieņem vien sesto vietu, par 15 punktiem atpaliekot no līderes "Milan".

Tāpat, kamēr "Shaktar" šosezon 30 mačos izcīnījis 27 uzvaras un piedzīvojis tikai divus zaudējumus (vārtu attiecība 63:16), "Roma" piektdien Lečē (2:1) pārtrauca sešu neuzvarētu spēļu sēriju (divi neizšķirti un četri zaudējumi). Iepriekšējo uzvaru "Roma" svinēja 30.janvārī, kad viesos ar 1:0 izdevās uzveikt "Bologna". Pavisam nesen Romā notika loģiska galvenā trenera maiņa – bijušo vadītāju Klaudio Ranjēri uz komandtiltiņa nomainīja Vinčenco Montella.

Ogļračiem lieliska bilance ir ne tikai šosezon un ne tikai vietējos turnīros – Eirokausos "Shakhtar" savā laukumā nav zaudējis jau 11 cīņās pēc kārtas (astoņas uzvaras un trīs neizšķirti). Interesanti, ka, ja "Roma" tomēr izdosies paveikt nelielu varoņdarbu, tad tā kļūs tikai par otro komandu Čempionu līgas vēsturē, kas, zaudējot pirmo spēli savā laukumā, iekļuvusi nākamajā kārtā. Pirms aptuveni 15 gadiem pusfinālā to paveica Amsterdamas "Ajax", kas mājās zaudēja ar 0:1, bet Atēnās "Panathinaikos" uzvarēja ar 3:0. Tā kā ierindā pēc savainojuma atgriezies Fernandinju, "Shakhtar" rindās vienīgais iztrūkums būs Oleksandrs Kučers, savukārt viesiem diskvalifikācijas dēļ nespēlēs Žeremijs Menē un Marko Kaseti.

""Roma" kopš Montellas apstiprināšanas amatā ir mainījusi spēles stilu. Man šķiet, ka atgriežas Lučāno Spaleti dienas. Esam pazīstami ar viņu uzbrūkošo stilu, jo pirms pieciem gadiem ar Romu spēlējām grupu turnīrā," pirmsspēles preses konferencē sacīja "Shakhtar" galvenais treneris Mirca Lučesku. "Kaseti un Menē iztrūkums nepavājinās Romu – tai ir pietiekami daudz augstas klases spēlētāju, lai viņus aizvietotu. Mūsu pretinieki dabiski vēlēsies atriebties, taču mums ir pietiekami daudz pieredzes, lai šovakar iegūtu nepieciešamo rezultātu."

"Esam ieradušies Doņeckā ar ambīcijām uz uzvaru. Šobrīd esam pilnībā koncentrējušies "Shaktar", bet derbijam pret "Lazio" sāksim gatavoties pēc Čempionu līgas spēles," teica jaunais "Roma" galvenais treneris Vinčenco Montella. "Doņecka ir labi organizēta komanda. Mums spēle tai ir jāpadara grūta un ir ļoti svarīgi neļaut Doņeckai spēlēt tā, kā tā vēlas. Esmu ļoti optimistisks par izredzēm uzvarēt."

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
The Official Website of Arsenal Football Club |...
FCBarcelona.cat

Kura komanda iekļūs ceturtdaļfinālā?

  • 203

  • 196


1 2 3 4 5 6 7 219 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-08 09:08, pirms 13 gadiem
Barsas fanāti atkal cels debesīs Barsu? Skatās, ka nesanāk aplauziens!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-03-08 09:13, pirms 13 gadiem
Uj, kā ceru ka Arsenal šovakar uzveiks Barselonu, vēl Doņeckai jāuzvar Roma, tad vakars būs izdevies par viesiem 100%
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Dagasss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Rolis89

  +1 [+] [-]

, 2011-03-08 09:21, pirms 13 gadiem
lai arsenal zaudee ar 2:3

  -1 [+] [-]

, 2011-03-08 09:24, pirms 13 gadiem
likme uz Arsenal 10.00 !!!!!!!!!!!!!!

  +2 [+] [-]

, 2011-03-08 09:26, pirms 13 gadiem
Kas ar to Sesku un Van Persiju? Ir gatavi spēlēt vai nav?
Ja nespēlēs, tad viss ir skaidrs, aptuveni 3:0.

  +1 [+] [-]

, 2011-03-08 09:45, pirms 13 gadiem
shii vareetu buut lielaa iespeeja Arsenaalam, jo Barcai ne tikai pietruuks abu centra aizsargu, bet komandas liideri (Messi, Iniesta) ir sliktaa formaa un peedeejaas dienaas bijis trauceets treninjprocess saistiibaa ar Pepa muguras probleemaam.
buus interesanti paskatiities, kas speelees kreisajaa malaa - pirmo speeli slikti speeleejushais Maksvels vai labu formu ieguvushais Adriano. taa arii vieniigaa intriga sastaavam.

  -3 [+] [-]

, 2011-03-08 09:55, pirms 13 gadiem
MESSI iesitis wartus un barca uzvares
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Waldini
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-03-08 10:18, pirms 13 gadiem
pie zemes barsu!

  -3 [+] [-]

, 2011-03-08 10:37, pirms 13 gadiem
Ja Arsenal izsitīs Barcu, tad ceru, ka viņi paņems arī kausu!

  +7 [+] [-]

, 2011-03-08 10:40, pirms 13 gadiem
Dāvana sievietēm Sieviešu dienā. /Tv6 reklāma/.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-03-08 10:59, pirms 13 gadiem
Tas bija domāts uz tiem fanātiem, kas te bieži lielās, nu tik būs barsa visus graus un izārdīs! Nu nav tā barsa superneuzveicamā komanda.
Maikl25 rakstīja: a kapec fani,lai neceltu debesisi savu miloto komandu???
sajedz ko muldi vispar,knevels

  -4 [+] [-]

, 2011-03-08 11:05, pirms 13 gadiem
3-0

  +3 [+] [-]

, 2011-03-08 11:12, pirms 13 gadiem
Pascual Raul Velasco rakstīja: Šeit nu jāsaka, ka Barca izjauks pa vīlītēm Arsenal tā jau vājo aizsardzību. Pepe nepieļaus vairs otreiz tādu kļūdu un neņems nost Villu.
Aizsardzību, kura premā ir ielaidusi par 3 goliem mazāk nekā MU?
Jog on.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-08 11:13, pirms 13 gadiem
teikshu taa, par labu un skatamu futbolu...!!!

     [+] [-]

, 2011-03-08 11:16, pirms 13 gadiem
cerams ka kaut kur varēs redzēt

  +3 [+] [-]

, 2011-03-08 11:21, pirms 13 gadiem
Visi sagaida golu bonanzu, bet domāju, ka lielākā daļa būs vīlušies - Arsēns iespējams saštellēs aizsardzību, ja vien Klišī parādīs to pašu spēli, ko rādīja pret Mu, tad Barsai paliek arvien mazāk variantu. Katrā ziņā, 3 goli te ir maksimums, domāju, ka sagaidīsim labi, ja 2.

     [+] [-]

, 2011-03-08 11:24, pirms 13 gadiem
Opinkaa, RvP laikam tomeer buuus uz benka, bet tomeer lielaakaa saape ir par Theo- barcas bieds!

     [+] [-]

, 2011-03-08 11:24, pirms 13 gadiem
viss atkarīgs no tā cik ātri kāda no komandām iesitīs pirmo golu, ja ātri, tad visas iespējas sagaidīt golu plejādi, ja nē, tad iespējams beigsies ar 0:0 vai 1:0
Andromeeds rakstīja: Visi sagaida golu bonanzu, bet domāju, ka lielākā daļa būs vīlušies - Arsēns iespējams saštellēs aizsardzību, ja vien Klišī parādīs to pašu spēli, ko rādīja pret Mu, tad Barsai paliek arvien mazāk variantu. Katrā ziņā, 3 goli te ir maksimums, domāju, ka sagaidīsim labi, ja 2.

     [+] [-]

, 2011-03-08 11:51, pirms 13 gadiem
Barcelona coach Pep Guardiola: Arsene Wenger...
Guardiola nedaudz uzbrauc Arsenal un Wilshere, nosaucot Arsenal par luksusa komandu, uz kuru nav spiediena vinnēt titulus. Mind games
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 5 6 7 219 komentāri