Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Mesi un Mbapē kopā iesit četrus, ''Leipzig'' uzveic ''City'' un soļo uz EL play-off

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Mesi un Mbapē kopā iesit četrus, ''Leipzig'' uzveic ''City'' un soļo uz EL play-off
Lionels Mesi gūst PSG trešos vārtus. Foto: SPO/Scanpix

UEFA Čempionu līgas grupu turnīra A apakšgrupas noslēdzošajā spēļu kārtā Lionela Mesi un Kiljana Mbapē kopā gūtie četri vārti sekmēja PSG pārliecinošu uzvaru pār ''Brugge'' ar 4:1, palīdzot ''Leipzig'' nodrošināt dalību UEFA Eiropas līgas izslēgšanas spēlēs. Vācijas klubs, savukārt, mājās ar 2:1 pieveica grupas uzvarētāju Mančestras ''City''.

• UEFA Čempionu līgas A grupā play-off jau priekšlaicīgi nodrošināja apakšgrupas lielākie vārdi Parīzes ''Saint-Germain'' un Mančestras ''City''. Neraugoties uz to, Mauricio Početino parīziešu pamatsastāvā sūtīja gan Lionelu Mesi, gan Kiljanu Mbapē, savukārt Peps Gvardiola deva atpūtu vairākiem pilsētnieku pamatsastāva vīriem.

• Lielākā intriga pirms izšķirošās kārtas A apakšgrupā bija par vietu UEFA Eiropas līgas izslēgšanas spēlēs. ''Leipzig'' savstarpējo maču summā pārspēja ''Brugge'', tāpēc Beļģijas klubam šovakar bija nepieciešama uzvara un labvēlīgs rezultāts paralēlajā spēlē Leipcigā.

Parīzes ''Saint-Germain'' jau spēles ievadā dzēsa ''Brugge'' cerības uz izslēgšanas mačiem, septītajā minūtē izvirzoties vadībā ar 2:0, bet triumfējot visā mačā ar 4:1. Pa dublim uzvarētājiem Lionelam Mesi un Kiljanam Mbapē.

Mauricio Početino trenētā komanda sniedza aukstu dušu laukuma saimniekiem jau pašā spēles ievadā. Otrajā minūtē Nunu Mendiša sitienu no asa leņķa atsita Simons Minjolē, atlēkušajai bumbai nonākot pie Mbapē, kurš to trieca vārtu tīklā un izvirzīja vadībā Parīzes klubu ar 1:0. Piecas minūtes vēlāk ''Brugge'' kļūdījās sava soda laukuma tuvumā, ko ātri izmantoja PSG, Anhelam di Marijam nogādājot bumbu pie skrējienā esošā Mbapē, kurš vienā pieskārienā to pārvirzīja vārtos - 2:0.

Rezultāta spiesti mājinieki aktīvi devās uz priekšu un izveidoja pāris labus momentus. Puslaika vidū Džanluidži Donarumma glābā parīziešus no vārtu zaudējuma pēc Cisē Sandrā sitiena, bet pēcāk to pašu izdarīja pēc bīstama Matsa Ritsa sitiena no tuvas distances.

Pirmā puslaika noslēgumā Lionels Mesi ar skaistu un precīzu tālsitienu noslēdza ''Saint-Germain'' ātro pretuzbrukumu, panākot 3:0. Pēc puslaika pārtraukuma mājinieki turpināja aktīvi uzbrukt, bet viesi pārliecinoši aizsargājās un kontrolēja spēles gaitu.

68. minūtē ''Brugge'' futbolistiem tomēr vienus vārtus atspēlēt izdevās. Mājinieki laukuma vidū atbruņoja PSG un pretuzbrukumā Matss Ritss pārspēja Donarummu - 3:1. 75. minūtē gan Parīzes komanda atjaunoja trīs vārtu pārsvaru. Soda laukumā tika gāzts Mesi, arbitram Hesusam Mansano nozīmējot pendeli, ko brīdi vēlāk arī pats argentīnietis realizēja un uzstādīja spēles galarezultātu - 4:1.

• Otrā mačā ''Leipizig'' savā laukumā nodrošināja dalību UEFA Eiropas līgas izslēgšanas spēlēs, ar 2:1 uzveicot Mančestras ''City''. Vārtus mājinieku rindās guva ungārs Dominiks Soboslai un portugālis Andrē Silva, bet viesiem precīzi sita Rijāds Marezs.

Leipcigas vienība spēles ievadā mazāk atradās ar bumbu, taču izveidoja bīstamākas vārtu gūšanas iespējas, vienai no tām arī vainagojoties ar panākumu. 24. minūtē ungāru zvaigzne Dominiks Soboslai pēc lieliskas Konrāda Laimera piespēles nonāca randiņā ar Zakariju Stefenu, pagūstot apspēlēt amerikāni un raidot bumbu tukšos vārtos - 1:0.

Līdz pārtraukumam vairākas labas izdevības izlīdzināt rezultātu uz tablo izniekoja Fils Foudens, Natans Akē un Kevins de Breine, bet ''Leipzig'' rindās Andrē Silvas sitiens ar galvu lidoja tieši virsū ''City'' vārtsargam Stefenam. Otrajā puslaikā komandas spēlēja piesardzīgāk, tik daudz uzbrukumos nedodoties. Praktiski pirmā iespēja puslaikā mājiniekiem arī tika pārvērsta vārtu guvumā - 71. minūtē Ēmils Fošberjs atrada soda laukumā nepieskatīto Andrē Silvu, kurš apstrādāja bumbu un sita to labajā apakšējā vārtu stūrī, dubultojot ''Leipzig'' pārsvaru.

Neilgi pēc laukuma saimnieku otrajiem vārtiem ''City'' atjaunoja intrigu mačā, kad 76. minūtē Rijads Marezs ar galvu pārspēja Peteru Gulači, vienus vārtus atspēlējot. Pepa Gvardiolas trenēto vīru cerības uz punktu mačā gan krietni samazināja pieredzējušais Kails Vokers, kurš 83. minūtē tika noraidīts, mačam noslēdzoties ar ''Leipzig'' uzvaru - 2:1.

UEFA Čempionu līga, 7. decembris

GrupaSpēleRez./LaiksVārtu guvēji
APSG - Brugge4:1 (3:0)Mbapē 2' 7' Mesi 38' 75' (11m) - Ritss 68'
ARB Leipzig - Man City2:1 (1:0)Soboslai 24' Silva 71' - Marezs 77'
BMilan - Liverpool22:00
BPorto - Atletico22:00
CAjax - Sporting22:00
CBorussia - Besiktas22:00
DReal Madrid - Inter22:00
DShakhtar - Sheriff22:00

A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Manchester City640218:1012
2.PSG632113:811
3.Leipzig621315:147
4.Club Brugge61146:204

     [+] [-]

, 2021-12-07 22:28, pirms 2 gadiem
Nekā nav no tā labākā futbolista pagaidām. Galīgi švaks.

  -1 [+] [-]

, 2021-12-07 22:38, pirms 2 gadiem
Vai tad šī nav Čempionu līga, vai es kaut ko jaucu?

  +1 [+] [-]

, 2021-12-07 23:16, pirms 2 gadiem
Trešā vieta ČL grupā kvalificējās Eiropas līgas play off.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-08 00:03, pirms 2 gadiem
septembris rakstīja: Trešā vieta ČL grupā kvalificējās Eiropas līgas play off.
Paldies par info

     [+] [-]

, 2021-12-08 07:52, pirms 2 gadiem
Jāpeņem fakts, ka balons ir cirks