Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

LFF informējusi UEFA un FIFA par atteikšanos spēlēt pret Krieviju un Baltkrieviju

Agris Suveizda

LFF informējusi UEFA un FIFA par atteikšanos spēlēt pret Krieviju un Baltkrieviju
Latvijas U19 telpu futbola izlase. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko pavēstījis, ka šorīt federācija informēja starptautiskās organizācijas UEFA un FIFA par LFF nostāju nespēlēt pret Krievijas un Baltkrievijas komandām.

"Piektdien par to informēju izlašu departamenta vadītāju [un pieaugušo izlases galveno treneri] Daini Kazakeviču, bet šorīt šo nostāju paudu arī UEFA un FIFA. Mēs nespēlēsim pret Krievijas un Baltkrievijas komandām un nevēlamies Čempionu līgas finālturnīrā uzņemt Krievijas klubu "Tyumen"," portālam Sportacentrs.com sacīja Ļašenko.

Jau 17. martā Horvātijā Latvijas U19 telpu futbola izlasei paredzēta Eiropas čempionāta atlases spēle pret Baltkrieviju – miniturnīrā par vienu ceļazīmi uz finālturnīru Spānijā cīnīsies arī Horvātija un Azerbaidžāna. Savukārt no 28. aprīļa līdz 1. maijam "Arēnai Rīga" ir jāuzņem Čempionu līgas finālturnīrs telpu futbolā, kam kvalificējušies Lisabonas grandi "Sporting" un "Benfica", Spānijas "Barcelona" un Krievijas "Tyumen".

Praksē pārbaudīt šīs nostājas stingrību gan visdrīzāk nenāksies, jo UEFA un FIFA, kuras savās pirmajās sēdēs neizšķīrās par Krievijas komandu pilnīgu diskvalifikāciju, visdrīzāk jau tuvākajā laikā pieņems krietni bargākus lēmumus. Ārzemju mediji lēš, ka oficiālai skaidrībai jābūt jau šovakar.