Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

A grupa: Rumāņi gatavi vēl vienai sensācijai

Andrejs Siliņš

A grupa: Rumāņi gatavi vēl vienai sensācijai
Vai šovakar arī "CFR Cluj" futbolisti tā priecāsies?
Foto: AFP

UEFA Čempionu līgā futbolā šovakar 21:45 pēc Latvijas laika A grupā rumāņu "CFR Cluj" mēģinās sagādāt vēl vienu sensāciju, savā laukumā uzņemot Londonas "Chelsea". Savukārt "AS Roma" viesosies pie franču "Bordeaux".

Sensācijas autori

"CFR Cluj" savā debijas mačā tik augstā līmenī 16. septembrī šokēja visu Eiropas futbola sabiedrību, ar rezultātu 2:1 pārspējot "AS Roma" vienību. Lai arī itāļi pirmie un diezgan ātri (17. minūtē) izvirzījās vadībā, rumāņu futbolisti negribēja samierināties ar pastarīšu lomu vien. Pēc desmit minūtēm rezultāts atkal bija neizšķirts, bet otrā puslaika sākumā "CFR Cluj" guva arī uzvaru nesošos vārtus. Pie tam – tas viss notika viesos itāļu karstasinīgo līdzjutēju priekšā.

Šis notikums atstājis iespaidu arī uz šodienas oponentu "Chelsea" galveno treneri Luišu Felipi Skolari: "Tas vairs nebūs pārsteigums, ja tāda komanda kā "Cluj" vēlreiz uzveiks tādu komandu kā, piemēram, "Chelsea"." Rumāņu vienību vada itāļu futbola speciālists Mauricio Trombeta un, saprotams, ielikt Itālijas komandai ir sevišķi patīkami, taču treneris ir optimistiski noskaņots arī, runājot pirms pārējām grupas spēlēm: "Zinu, ka viņiem nebūs trīs svarīgi spēlētāji, tāpēc ar optimismu raugos uz šo maču. Vēlos uzveikt "Chelsea" un parādīt, ka esmu labs treneris."

Angļiem respekts pret pretinieku

Angļu kluba futbolisti, kuri tikuši pie četriem panākumiem pēdējos piecos mačos (vēl viens neizšķirts), un treneri gan vismaz vārdos turpina deklamēt, ka "pret visiem pretiniekiem jāizturas vienādi" un tamlīdzīgas lietas, kā jau tas sportā kopumā ierasts pirms mačiem, kuros tiekas pārliecinoši favorīti un pārliecinoši pastarīši. "Visas komandas tagad zina viena otru," saka "Chelsea" galvenais treneris Luišs Felipe Skolari. "Čempionu līgā nav mazas komandas, un "Cluj" turnīrā piedalās tamdēļ, ka viņiem ir labi spēlētāji. Viņi ir savas valsts čempioni un ir pelnījuši mūsu cieņu."

Tiesa, dzīvē daļā gadījumu laukumā tomēr ir redzama saucamo favorītu "pārākuma izjūta" galvās. Bieži vien spēle nevedās tā, kā gribētos un, lai ko gribētu mainīt, tas nesanāk. Piemērs nav tālu jāmeklē – latviešu basketbolistu neizteiksmīgie zaudējumi portugāļiem... Tomēr Skolari tieši cieņu pret pretinieku uzskata par labāko ieroci cīņā ar to: "Mēs uzvaram daudzās spēlēs, jo respektējam pretinieku, un arī "Cluj" respektēsim tieši tāpat."

Savainotie

"Chelsea" rindās noteikti nebūs pussargs Deku un uz uzbrukumu tendētais pussargs Džo Kols, kurš guvis savainojumu. Atpakaļ ierindā būs uzbrucējs Didjē Drogbā, taču par spēlētāja gatavību grūti spriest. Skolari šajā jautājumā ir viedoklis un brazīliešu treneris strikti nolēmis laukumā vēl nesūtīt uzbrucēju: "Kad Drogbā nospēlēs vairāk spēles, viņš atgriezīsies savā līmenī. Pagaidām man nepieciešams ilgāks laiks ar viņu, viņam nepieciešams laiks, lai atgūtu formu, un komandai nepieciešams laiks, lai saprastos ar viņu." Tikmēr rumāņu komandā, kurā ir vairāki portugāļu futbolisti, visi spēlētāji būs ierindā.

Tiksies arī pirmo spēļu neveiksminieki

Otrā grupas mačā šovakar Francijā tiksies vietējā "Bordeaux" un "AS Roma" vienības. Romas klubs pēc apkaunojošā zaudējuma pirmajā spēlē "Cluj" vienībai (1:2) ir apņēmības pilni turnīru turpināt tikai pozitīvi. Tiesa, kopējā aina neizskatās spoža – no pēdējiem pieciem mačiem uzvaras izdevies izcīnīt tikai divās vietējā čempionāta spēlēs. Nespēlēs Huans, Kaseti sevišķi neveicas ar atveseļošanos pēc savainojuma, tāpat nebūs ierindā Toneto. Šaubas māc Baptistas dalība.

Arī "Bordeaux" ir apņēmības pilni, kā nekā pirmajā spēlē Londonā pret vietējo "Chelsea" piedzīvots smags zaudējums – 0:4. Pēc tā mača arī nākamajos divos nav izdevies tikt pie panākuma – neizšķirts ar "Marseille" un zaudējums "Lille". Komandā nav nedz savainoto, nedz futbolisti, kuriem jāizcieš diskvalifikācijas, tāpēc francūži būs savā spēcīgākajā sastāvā.

UEFA Čempionu līga

A grupa

LaiksSpēle
21:45 CFR Cluj – Chelsea
21:45 Bordeaux – Roma

Tabula

VietaKomandaUZVAP
1. Chelsea 1 0 4:0 3
2. CFR Cluj 1 0 2:1 3
3. AS Roma 0 1 1:2 0
4. Bordeaux 0 1 0:4 0

Izmantotie resursi:
uefa.com
goal.com
bbc.com

  +1 [+] [-]

, 2008-10-01 14:33, pirms 16 gadiem
ceru uz Roma

  +5 [+] [-]

, 2008-10-01 14:34, pirms 16 gadiem
ES domāju, ka CFR Cluj nav ne mazāko izredžu pret Blues!

     [+] [-]

, 2008-10-01 14:37, pirms 16 gadiem
Protams ka nav! :p

Protams,tādas sensācijas kā vakar bija (Bate-Juve) arī gadās,bet maz ticams,ka tā notiks Chelsea gadījumā

Chelsea uzvara!

  -1 [+] [-]

, 2008-10-01 15:06, pirms 16 gadiem
prognozēju, ka rumāņi dabūs iekšās ar kkādu 0:3 vismaz! tomēr mazajām komandām nav tāds iekšējais garīgais un fiziskais resurss, lai sagādātu sensācijas regulāri - domāju, ka salūzīs!
bet, vispār būtu interesanti, ja grandi katru reizi dabūtu pa kaklu no mazajiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-10-01 15:32, pirms 16 gadiem
Chelsea nav no tiem, pret ko var radīt sensāciju. Tā ka neliela, bet tomēr "zilo" uzvara būs! Bordo-Roma - grūti ko prognozēt. Itkā itāļi labāki, bet mājās franči ir nikni
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-01 16:16, pirms 16 gadiem
Hose rakstīja: "Chelsea" noteikti spēlēs klasisku uzbrukuma futbolu un uzvarēs ar samērā pārliecinošu rezultātu (2:0 vai 4:1).
nu tā it kā vajadzētu būt, ceru uz ātriem vārtiem, lai atvēsinātu rumāņus

     [+] [-]

, 2008-10-01 16:47, pirms 16 gadiem
kads zin vai raadis pa tv kadu speli???

  -2 [+] [-]

, 2008-10-01 16:49, pirms 16 gadiem
Spēļu translācijas, kopsavilkums --->
portnovs.wordpress.com: UEFA čempionu līga, 2. kārta, otrā diena (LIVE)...

     [+] [-]

, 2008-10-01 17:49, pirms 16 gadiem
KykC rakstīja: kads zin vai raadis pa tv kadu speli???
NTV Sports rāda Inter:Werder

     [+] [-]

, 2008-10-01 17:58, pirms 16 gadiem
Novēlu Rumānijas klubam veiksmi un ceru sagaidīt pārsteigumu šajā spēlē.

     [+] [-]

, 2008-10-01 20:39, pirms 16 gadiem
Chelsea paņems. Nu tomēr ir atšķirība, kaut viss var notikt...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-01 22:12, pirms 16 gadiem
KykC rakstīja: kads zin vai raadis pa tv kadu speli???
atkarībā pa kādu TV
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-10-01 22:20, pirms 16 gadiem
Sorrē, bet pa Visast es atradu visas spēles izņemot vienu- Pool!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-10-01 22:23, pirms 16 gadiem
Hose rakstīja: brīnums. Ā, nu ja. Es tak skatos caur Internetu.
Nu es ar!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-01 23:37, pirms 16 gadiem
Chelsea var būt priecīgi, ka dabūja neizšķirtu, godīgi sakot. Protams, bija iespējas iesist, bet nu arī rumāņi nospēlēja negaidīti labi! Līdz ar Romas uzvaru pret frančiem intriga salgabājas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja