Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

R. Gorkšs: "Šī brīža "Auda" nav saistīta ar 2019./20. gada kļūdu PVN aprēķinā"

Emils Ozerinskis

R. Gorkšs: "Šī brīža "Auda" nav saistīta ar 2019./20. gada kļūdu PVN aprēķinā"
Rihards Gorkšs. Foto: LFF

Vakardien publiskajā telpā izskanēja portāli Delfi publicētā informācija, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nosūtītajā kriminālprocesu pret kāda futbola kluba amatpersonu par izvairīšanos no pievienotās vērtības nodokļa nomaksas. Publisku paziņojumu veicis Rihards Gorkšs, skaidrojot, ka šī brīža Virslīgas klubam "Auda" nav saistības ar notikušo pārkāpumu, jo kļūda nodokļu aprēķinā radusies 2019./2020. gadā bērnu un jauniešu komandu saimnieciskā darba veikšanā.

Vakardien bijušais Latvijas futbola izlases kapteinis un bijušais Latvijas futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs norādīja sašutumu par Delfi publikācijā izmantoto apzīmējumu "Gorkšu ģimene", kas potenciālajā finansu pārkāpumā implicē arī bijušo valstsvienības spēlētāju. Taču Kaspars Gorkšs norādījis, ka nav saistīts ar "Audas" saimniecisko darbību un viņam ir nodarīts reputācijas kaitējums, iesaistot viņa vārdu potenciālajā finansu pārkāpumā.

Vakardien vēlu vakarā situācijas skaidrojumu no savas puses veica Kaspara brālis Rihards Gorkšs, kurš ir biedrības "Futbola klubs "AUDA"" valdes loceklis un Latvijas sieviešu U-17 izlases galvenais treneris. Sociālajos tīklos publicētajā paziņojumā Rihards Gorkšs norādījis, ka 2019. un 2020. gadā, veicot bērnu un jauniešu kluba saimniecisko darbību, radusies kļūda nodokļu aprēķinā, jo ieņēmumi pārsnieguši likumdošanā noteikto robežu. VID ieskatā šī kļūda tiekot traktēta kā apzināta izvairīšanās no nodokļu nomaksas. Gorkšs norādījis, ka pagājušajā gadā pilnībā kompensēts nodarītais kaitējums. Tāpat šī brīža Virslīgas komandai un aizvadītā gada Latvijas kausa ieguvējai FK "Auda", kas uzņēmumu reģistrā atrodas zem SIA "FK AUDA", nav nekādas saistības ar augstāk minēto kriminālprocesu.

Raksta turpinājumā Riharda Gorkša publicētais teksts platformā Facebook...

2023.gada 19.oktobrī publiski ir izskanējusi informācija, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir nodevis kriminālvajāšanas uzsākšanai kriminālprocesu pret kāda futbola kluba amatpersonu par iespējamu izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

​Diemžēl, varu apstiprināt, ka minētais klubs ir biedrība "Futbola klubs "Auda" un process pēc būtības ir ierosināts par iespējams neprecīzi aprēķinātu pievienotās vērtības nodokli.

Izveidojušās situācijas cēloņi ir meklējami 2019. un 2020.gadā, kad biedrība "Futbola klubs "Auda" veicot savu ikdienas darbu tās statūtos noteikto mērķu sasniegšanai (bērnu un jauniešu trenēšana futbolā), VID ieskatā veica arī saimniecisko darbību. VID uzskatīja, ka ieņēmumi no šādas darbības bija pārsnieguši likumdošanā noteikto robežu un biedrība laicīgi neveica deklarēšanos pievienotās vērtības nodokļu maksātāju reģistrā. Tādejādi, biedrība daļu savu sniegto pakalpojumu neaplika ar pievienotās vērtības nodokli, kas, VID ieskatā, ir tulkojama kā apzināta izvairīšanās no nodokļu nomaksas.

Šobrīd vēl kriminālprocess turpinās un biedrība "Futbola klubs "Auda" pilnībā sadarbojas ar procesa virzītāju, ir izskaidrojusi radušos situāciju un jau 2022.gadā ir pilnībā kompensējusi radušos kaitējumu.

Ņemot vērā, ka šis kriminālprocess vēl turpinās, es atturēšos no plašākas informācijas sniegšanas, bet vēlos uzsvērt, ka biedrības "Futbola klubs "Auda" vadība nekad nav centusies apzināti izvairīties no nodokļu nomaksas vai kā savādāk neievērot vai pārkāpt Latvijas republikas normatīvos aktus.
Atsaucoties uz medijos un sociālajos tīklos izskanējušiem komentāriem, papildus vēlos norādīt, ka SIA "FK AUDA", kuras futbola komanda FK Auda ir 2022.gada Latvijas Kausa ieguvēji un kura pašlaik piedalās 2023.gada Latvijas Virslīgas futbola čempionātā, nav pilnīgi nekādas saistības ar minēto kriminālprocesu.

Ar cieņu,
Rihards

     [+] [-]

, 2023-10-20 18:01, pirms 7 mēnešiem
Un pekšņi ne viens ne ar ko nav saistīts.

Nu labi, kā tur būtu, bet kļūdas var gadīties jebkuram, ja parādi ir nokārtoti, tad tur vairs nav par ko runāt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2023-10-20 23:26, pirms 7 mēnešiem
Interesantākais šajā visā ir laiks, kad šis ir uzpeldējis. Kriminālprocess vēl iet, klubam juridiski cita vadība, radītie zaudējumi nomaksāti pērn, pāridarījums pirms 3 gadiem - kāpēc šis tik pēkšņi uzpeldēja? Pavisam īsu brīdi pēc tam, kad pār izlases g.t. metās pārmetumu vilnis un kārtējā toto skandāla

  -2 [+] [-]

, 2023-10-20 23:57, pirms 7 mēnešiem
Re cik ar tiem gorkšiem interesanti sanāk....A 1969 gada neAudu tiem ir sakars, bet ar šī brīža Audu nav Divkoši bijuši un ir. Lai dzīvo "vecākais"
klubs/shēmotajs Latvijā!

     [+] [-]

, 2023-10-21 00:04, pirms 7 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Interesantākais šajā visā ir laiks, kad šis ir uzpeldējis. Kriminālprocess vēl iet, klubam juridiski cita vadība, radītie zaudējumi nomaksāti pērn, pāridarījums pirms 3 gadiem - kāpēc šis tik pēkšņi uzpeldēja? Pavisam īsu brīdi pēc tam, kad pār izlases g.t. metās pārmetumu vilnis un kārtējā toto skandāla
Šis gan ir tāds interesants skats uz notiekošo, nebiju tā īsti par to aizdomājies, paldies

     [+] [-]

, 2023-10-21 02:20, pirms pusgada
coman rakstīja: Re cik ar tiem gorkšiem interesanti sanāk....A 1969 gada neAudu tiem ir sakars, bet ar šī brīža Audu nav Divkoši bijuši un ir. Lai dzīvo "vecākais"
klubs/shēmotajs Latvijā!
Super, ka esi iemācījies lasīt, tikai jāsāk arī mēģināt saprast teksts, tad vispār būsi malacītis.

     [+] [-]

, 2023-10-21 02:42, pirms pusgada
Geralt of Rivia rakstīja: Interesantākais šajā visā ir laiks, kad šis ir uzpeldējis. Kriminālprocess vēl iet, klubam juridiski cita vadība, radītie zaudējumi nomaksāti pērn, pāridarījums pirms 3 gadiem - kāpēc šis tik pēkšņi uzpeldēja? Pavisam īsu brīdi pēc tam, kad pār izlases g.t. metās pārmetumu vilnis un kārtējā toto skandāla
Strautmanis (oriģinālā delfu raksta autors) ir viens no tiem, kas piedalījās pārmetumu vilnī, diez vai viņš būs tas, kurš tāda rakstura pasūtījuma rakstu veidotu. Nu kam vēl tas izdevīgi varētu būt, Liepājai un Valmierai uz Virslīgas finiša līniju mēģinājums pakratīt Audu cīņā par eiropas kausiem? Domāju, ka uz futbola skandāļu viļņa meklēja kādus jau iepriekš apspriestus personāžus un uzraka šo kriminālprocesu. Jau iepriekš esmu teicis, Strautmanis reizēm aiziet dzeltenās preses virzienā.

     [+] [-]

, 2023-10-21 02:46, pirms pusgada
TinderDtae rakstīja: Un pekšņi ne viens ne ar ko nav saistīts.

Nu labi, kā tur būtu, bet kļūdas var gadīties jebkuram, ja parādi ir nokārtoti, tad tur vairs nav par ko runāt.
Par to saistību runa jau tāda, ka virslīgas klubs Auda ir zem SIA "FK AUDA", nevis biedrības "Futbola klubs Auda". Rihards Gorkšs nekur neminēja, ka viņam kā personai nav nekāda sakara ar šo situāciju.

     [+] [-]

, 2023-10-21 15:58, pirms pusgada
BenSimmonsBall rakstīja: Strautmanis (oriģinālā delfu raksta autors) ir viens no tiem, kas piedalījās pārmetumu vilnī, diez vai viņš būs tas, kurš tāda rakstura pasūtījuma rakstu veidotu. Nu kam vēl tas izdevīgi varētu būt, Liepājai un Valmierai uz Virslīgas finiša līniju mēģinājums pakratīt Audu cīņā par eiropas kausiem? Domāju, ka uz futbola skandāļu viļņa meklēja kādus jau iepriekš apspriestus personāžus un uzraka šo kriminālprocesu. Jau iepriekš esmu teicis, Strautmanis reizēm aiziet dzeltenās preses virzienā.
Es kājas meklēt LFF virzienā. Šiem pēdējā laikā par daudz nesmukumu sanācis, iespēja novērst uzmanību atgādinot par veco vadību - ne velti tendenciozais "Gorkšu ģimene" utt.