Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

K. Gorkšs: "Manis saistīšana ar "Audas" iespējamu pārkāpumu ir tendencioza žurnālistika"

Agris Suveizda

K. Gorkšs: "Manis saistīšana ar "Audas" iespējamu pārkāpumu ir tendencioza žurnālistika"
Kaspars Gorkšs. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Bijušais Latvijas Futbola federācijas prezidents, bijušais Latvijas izlases kapteinis un pašreizējais Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektors Kaspars Gorkšs sociālo tīklu vietnē Facebook komentējis portāla Delfi publikāciju. Tajā apgalvots, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nosūtītajā kriminālprocesu pret kāda futbola kluba amatpersonu par izvairīšanos no pievienotās vērtības nodokļa nomaksas vairāk nekā 35 000 eiro apmērā varētu būt iesaistīta Latvijas futbolā labi zināmā Gorkšu ģimene un futbola klubs "Auda".

"Žurnālista ētika noteic, ka nav pieļaujama nepatiesas, sagrozītas vai maldinošā formā pasniegtas informācijas publiskošana. Delfi publikācijā par iespējamu FK “Auda” pārkāpumu lietojot vārdus "Gorkša ģimene", tiek skarts ikviens cilvēks, kam uzvārds Gorkšs, un to es uzskatu par nesamērīgu un rupju reputācijas kaitējumu," rakstīja Kaspars Gorkšs.

Es atbildu savā, nevis vairāk nekā 30 ģimenes locekļu vārdā. Man nav bijusi saistība ar FK “Auda” saimniecisko darbību nedz privāti, nedz 2019. gadā kā LFF prezidentam. Vēlme saistīt nesaistītus faktus, piemēram, manu prezidentūras laiku ar iespējamu FK “Auda” pārkāpumu, ir tendencioza žurnālistika, kas parasti raksturīga viltus ziņu žanram, jo LFF prezidenta pienākumos un pilnvarās nav iespējas kontrolēt kāda kluba saimniecisko darbību. Ne pēc statūtiem, ne realitātē federācijas prezidentam nav nedz tiesības, nedz pienākuma, nedz iespējas sekot līdzi darījumu noformēšanai un grāmatvedības uzskaitei klubos.

Es atturos komentēt FK “Auda” saimniecisko darbību. Man par to informācijas nav, zinu tikpat, cik vidusmēra līdzjutējs. Un nešaubīgi domāju, ja FK “Auda” ir kļūdījusies vai pārkāpusi kaut ko, tad tai pienākas tieši tādas pašas sankcijas kā jebkuram citam klubam vai uzņēmumam. Tomēr iesaistīt šajā cilvēkus, kuriem nav saistības ar iespējamu pārkāpumu, mazākajā mērā ir nekorekta, lielākā – neprofesionāla."

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/1000040748...

  +1 [+] [-]

, 2023-10-19 22:25, pirms pusgada
Vēl lielāks sašutums būtu, ja sensācijas kārie skribenti rakstā pieminētu Gorkša vecvectētiņu un vecvecmāmiņu, kurus viņš gribēja satikt, reklamējot šprices.

https://www.apollo.lv/7228336/vesel...

  +1 [+] [-]

, 2023-10-19 22:43, pirms pusgada
Ehh, nu Strautmanis ir tāds interesants žurnālists, met savus sūdus pret sienu un skatās kas pielīp. Varbūt reizēm arī pielīp un agresīvais žurnālistikas stils attaisnojas, bet reizēm tas vienkārši ir nevietā un sanāk vien dzeltenās preses tipa raksti.

Vispār arī vērts iečekot Riharda Gorkša instagram postu pirms 4 stundām, no viņa puses situācijas skaidrojums.

  +2 [+] [-]

, 2023-10-19 23:09, pirms pusgada
Damokla_zobens_23 rakstīja: Vēl lielāks sašutums būtu, ja sensācijas kārie skribenti rakstā pieminētu Gorkša vecvectētiņu un vecvecmāmiņu, kurus viņš gribēja satikt, reklamējot šprices.

https://www.apollo.lv/7228336/veselibas-ministrijas-aicinajums-vakcineties-pret-covid-19-tulkojuma-uz-krievu-valodu-nogajis-greizi
Tev vēl aiz projām kāds ar to poti skrien pakaļ? ir pagājuši 2 gadi, tak aizmirsti un dzīvo tālak

     [+] [-]

, 2023-10-20 08:56, pirms pusgada
TinderDtae rakstīja: Tev vēl aiz projām kāds ar to poti skrien pakaļ? ir pagājuši 2 gadi, tak aizmirsti un dzīvo tālak
Noziegumam pret cilvēci divu gadu noilgums?

  +2 [+] [-]

, 2023-10-20 11:56, pirms pusgada
Damokla_zobens_23 rakstīja: Noziegumam pret cilvēci divu gadu noilgums?
Noziegums pret cilvēci ir laist pasaulē tādus kā tu un tev līdzīgos!😜

     [+] [-]

, 2023-10-20 12:15, pirms pusgada
TinderDtae rakstīja: Tev vēl aiz projām kāds ar to poti skrien pakaļ? ir pagājuši 2 gadi, tak aizmirsti un dzīvo tālak
Starpcitu, dažas valsts iestādes vadība prasa poti!
Esmu dzirdējis ka arī ar kultūru saistītas vietas prasa poti

     [+] [-]

, 2023-10-20 12:19, pirms pusgada
Damokla_zobens_23 rakstīja: Noziegumam pret cilvēci divu gadu noilgums?
Kremlin, kur tie visi miljardi līķu no vakcīnām? Teicāt, ka pēc otrās potes kirdikt būs, pēctam pēc trešās utt.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-20 12:20, pirms pusgada
Eiropas Hokejs rakstīja: Starpcitu, dažas valsts iestādes vadība prasa poti!
Esmu dzirdējis ka arī ar kultūru saistītas vietas prasa poti
Tu jau nu ar kultūru saistītai vietai tuvāk par 10m neesi bijis

     [+] [-]

, 2023-10-20 12:35, pirms pusgada
varenais_eksperts rakstīja: Tu jau nu ar kultūru saistītai vietai tuvāk par 10m neesi bijis
Zini, vecajā labajā Latviešu filmā "Limuzīns Jānu Nakts Krāsā" teica, ka "Kultūra, sievasmāt, sākas no mazmājiņas!" Šie radījumi noteikti pavada daudz laika dir*ot, tāpēc vismaz tādā ziņā ir kulturālākie.

     [+] [-]

, 2023-10-20 13:20, pirms pusgada
varenais_eksperts rakstīja: Kremlin, kur tie visi miljardi līķu no vakcīnām? Teicāt, ka pēc otrās potes kirdikt būs, pēctam pēc trešās utt.

Jā, pagājuši jau divi gadi, un nekrīt kā mušas visi sapotētie, kā to paredzēja pošmīži.😂 Viņi būs spiesti to termiņu pagarināt par 20 gadiem, un tad stāstīt, ka viena daļa sapotēto ir miruši.

     [+] [-]

, 2023-10-20 14:59, pirms pusgada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja:
Jā, pagājuši jau divi gadi, un nekrīt kā mušas visi sapotētie, kā to paredzēja pošmīži.😂 Viņi būs spiesti to termiņu pagarināt par 20 gadiem, un tad stāstīt, ka viena daļa sapotēto ir miruši.
Sterililizējusies visa pasaule arī nav 😁
Nezinu, kā pošmīži spēj pieņemt draugu/radu/paziņu jaundzimušos bērnus... gan jau ka bēg kā velns no krusta, jo tādiem nevajadzēja eksistēt.
Uzaicini draugu ģimeni ciemos, jo bērniņš piedzimis... pretī ziņa "atkāpies, Sātan!" 😁