Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Mančestras "City" iesit pirmajā minūtē un triumfē Pasaules kausā klubiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Mančestras "City" iesit pirmajā minūtē un triumfē Pasaules kausā klubiem
Hulians Alvaress atzīmē vārtus. Foto: AP/Scanpix

Šovakar FIFA Pasaules kausā klubiem triumfēja Čempionu līgas un Anglijas Premjerlīgas uzvarētāja Mančestras "City", kas Saūda Arābijā notikušā turnīra finālā ar 4:0 pieveica Dienvidamerikas spēcīgāko klubu "Fluminense".

Mančestras "City" uzvaras vārtus guva jau pirmajā minūtē – Neitana Akē tālšāviens atdūrās pret stabu, bet atlēkušo bumbu ar krūtīm Brazīlijas kluba vārtos raidīja Hulians Alvaress. Pirmā puslaika turpinājumā "Fluminense" ieraidīja bumbu savos vārtos, 72. minūtē pēc Alvaresa piespēles gar vārtiem rezultatīvu punktu pielika Fils Foudens, bet pašā izskaņā Alvaress guva vēl vienus vārtus – 4:0.

Gan Čempionu līgas uzvarētāja Mančestras "City", gan "Copa Libertadores" uzvarētāja "Fluminense" Pasaules kausā klubiem piedalījās pirmo reizi. Turnīrs norisinājās Džedā, Saūda Arābijā. "City" pusfinālā ar 3:0 pieveica "Urawa Red Diamonds" no Japānas, kamēr "Fluminense" ar 2:0 pārspēja "Al Ahly" no Ēģiptes.

Šodien notikušajā cīņā par trešo vietu "Al Ahly" uzvarēja ar 4:2.

"City" kļuvis par ceturto Anglijas klubu, kam izdevies triumfēt Pasaules kausā klubiem. Iepriekš to paveica Mančestras "United" (2008. gadā), "Liverpool" (2019.) un Londonas "Chelsea" (2021.). Nevienam no Anglijas klubiem nav vairāk par vienu titulu.

Turnīra rekordiste ar pieciem tituliem ir Madrides "Real", trīs reizes triumfējusi "Barcelona", bet divas reizes – Minhenes "Bayern" un "Corinthians".

Nākamais Pasaules kauss klubiem norisināsies 2025. gada vasarā, un turnīra formāts būs pavisam cits. Ja iepriekš spēkojās katra kontinenta labākā komanda, tad pēc diviem gadiem ASV turnīrā piedalīsies 32 komandas.

  -1 [+] [-]

, 2023-12-22 22:44, pirms 4 mēnešiem
Tieši tādu pašu kausu vajag hokeja formāta (1 NHL, 1 DEL, 1 FIN, 1 SUI . uttt uttt uttt cempioni izspele kausu)

Mazakas valstis klubi iziet kvali uz lielo!