Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Azovstal sirds: Mudriku pārdevušais "Shakhtar" 25 miljonus ziedos aizstāvju atbalstam

Agris Suveizda

Azovstal sirds: Mudriku pārdevušais "Shakhtar" 25 miljonus ziedos aizstāvju atbalstam
Rinats Ahmetovs. Foto: shakhtar.com

Pretrunīgi vērtētais Ukrainas futbola kluba Doneckas "Shakhtar" prezidents, Donbasa oligarhs un Ukrainas bagātākais cilvēks Rinats Ahmetovs pēc Mihailo Mudrika pārdošanas Londonas "Chelsea" komentējis darījumu un pavēstījis par palīdzības projekta izveidi.

"Pirmkārt, vēlos pateikties visai civilizētajai pasaulei par palīdzību Ukrainai. Pateicoties Ukrainas armijai, Ukrainas tautai un visas civilizētās pasaules milzīgam atbalstam šodien varam runāt arī par Ukrainas futbolu. Vienīgi kopā varam sakaut ļaunumu, kas ieradies mūsu mājās," kluba mājaslapā sacīja Ahmetovs.

"Šodien man ir divējādas sajūtas. No vienas puses, esmu priecīgs un lepns par Mihailo, kurš ar savu piemēru ir pierādījis, ka ar talantu un darbu viss ir iespējams. No otras puses, nekad neesmu slēpis manu sapni par Eiropas trofeju izcīnīšanu. Un tas nozīmē, ka mums tādi spēlētāji kā Mudriks būtu jāpiesaista pašiem, nevis jāfano par viņu sniegumu ārzemēs. Diemžēl šobrīd tas nav iespējams netaisnīgā kara, ko Krievija uzsāka pret Ukrainu, dēļ. Taču esmu pārliecināts, ka mēs uzvarēsim un ka Doneckā "Donbass Arena" aizvadīsim pārbaudes spēli pret "Chelsea"," prezidents turpināja.

"Šā iemesla dēļ esam uzsākuši projektu "Azovstal sirds", lai palīdzētu Mariupoles aizstāvjiem un kritušo kareivju ģimenēm. Viņiem mūsdienu vēsturē nav līdzvērtīga piemēra. Pateicoties viņiem, viņu upurim un drosmei kara pirmajos mēnešos stāties pretī ienaidniekam, tagad jūtam, ka Ukrainas uzvara ir neizbēgama. Šodien esmu piešķīris vienu miljardu grivnu [25 miljonus eiro], lai palīdzētu mūsu kareivjiem, aizstāvjiem un viņu ģimenēm. Tas nodrošinās dažādas vajadzības – sākot no medicīniskās aprūpes, psiholoģiskās palīdzības, protēzēm līdz konkrētiem lūgumiem."

21 gadu vecais Doneckas "Shakhtar" līderis un ukraiņu uzlecošā zvaigzne Mihailo Mudriks par 70+30 miljoniem eiro pārgāja uz Londonas "Chelsea", kas pārsolīja Londonas "Arsenal" piedāvājumu. Doneckas klubs ar 30 punktiem 13 spēlēs ieņem otro vietu Ukrainas čempionātā, par pieciem punktiem atpaliekot no "Dnipro-1", un līgas sezonu atsāks februāra izskaņā. 16. un 23. februārī "Shakhtar" Eiropas līgas pārspēlēs tiksies ar Francijas "Rennes".

Doneckas "Shakhtar" šodien arī paziņoja par bijušā izlases aizsarga Jaroslava Rakicka atgriešanos klubā. Vēl pirms 24. februāra Sanktpēterburgas "Zenit" spēlējošais Rakickis tika uzskatīts par nodevēju un neoficiāli tieši kluba piederības dēļ vairs netika saukts uz valstsvienību, taču pēc 24. februāra "Zenit" pameta, pavasarī piedalījās "Shakhtar" tūrē un vasarā pārcēlās uz Turcijas "Adana Demirspor". Nu kļuvis par pilnvērtīgu "Shakhtar" spēlētāju - tieši šajā klubā Rakickis aizvadījis lielāko daļu karjeras.

Izmantotie resursi:
https://shakhtar.com/uk-ua/news/202...
https://shakhtar.com/uk-ua/news/202...