Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Real Madrid" Pasaules kausa pusfinālā varētu tikties ar Ziemeļamerikas čempioni

Agris Suveizda

"Real Madrid" Pasaules kausa pusfinālā varētu tikties ar Ziemeļamerikas čempioni
"Real Madrid" ar Pasaules kausu 2018. gada decembrī. Foto: Reuters/Scanpix

Maroka no 1. līdz 11. februārim uzņems Pasaules kausu klubiem, bet šodien FIFA veikusi turnīra izlozi.

Pasaules kauss klubiem pagaidām vēl nav paplašināts, un tajā piedalīsies septiņas komandas, kuras, kā ierasts, sadalītas daudzpakāpju sistēmā. Pirmajā kārtā savā starpā tiksies Okeānijas čempione "Auckland City" no Jaunzēlandes un Āfrikas vicečempione Kairas "Al Ahly" no Ēģiptes, bet šā pāra uzvarētāja otrajā kārtā spēlēs pret Ziemeļamerikas čempioni Sietlas "Sounders" no ASV.

Otrā otrās kārtas cīņā Āfrikas čempione un turnīra saimniece Kasablankas "Wydad" cīkstēsies pret Āzijas čempioni Rijādas "Al Hilal" no Saūda Arābijas. Trešajā posmā jeb pusfinālā jau gaida Eiropas čempione "Real Madrid" no Spānijas un Dienvidamerikas čempione Riodežaneiro "Flamengo" no Brazīlijas. Izloze lēma, ka "Flamengo" spēlēs pret "Wydad" un "Al Hilal" pāra uzvarētāju, līdz ar to otrā zarā "Real Madrid" provizoriski spēcīgākā iespējamā pretiniece būs Sietlas "Sounders".

Kaut arī Sietlas "Sounders" aprīļa un maija mijā ar 2:2 un 3:0 pārspēja Meksikas UNAM un sagādāja ASV pirmo triumfu Ziemeļamerikas Čempionu līgā kopš 2000. gada, kad uzvarēja Losandželosas "Galaxy", pēcāk Sietlas klubs aizvadīja ļoti neveiksmīgu sezonu MLS, savā konferencē finišēja tikai 11. vietā, kopējā tabulā bija tikai 21. vietā, nekvalificējās izslēgšanas spēlēm un arī Čempionu līgai, tādējādi pat netiekot pie iespējas aizstāvēt titulu. Sietlas komanda ir arī viena no retajām Pasaules kausa dalībniecēm, kurai pašlaik nerit aktīvā sezona – MLS jauno sezonu klubs sāks 27. februārī.

"Real Madrid" ir titulētākais klubs šajā turnīrā, pie Pasaules kausa tiekot 2014., 2016., 2017. un 2018. gadā. No septiņiem dalībniekiem "Real Madrid" arī ir vienīgais, kas kādreiz ir ieguvis Pasaules kausu. Pirms gada AAE pie kausa tika Londonas "Chelsea", pagarinājumā ar 2:1 pārspējot Brazīlijas "Athletico Paranaense".

Kalendārs

StadijaDatumsSpēle
Pirmā kārta01.02.Al Ahly (Ēģipte) – Auckland City (Jaunzēlande)
Otrā kārta04.02.Seattle Sounders (ASV) – Al Ahly/Auckland City
04.02.Wydad (Maroka) – Al Hilal (Saūda Arābija)
Pusfināls07.02.Flamengo (Brazīlija) – Wydad/Al Hilal
08.02.Al Ahly/Auckland City/Seattle Sounders – Real Madrid
Par 3. vietu11.02.
Fināls11.02.