Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" kļūst par Līdsas "United" mazākumakcionāru un kreklu sponsoru

Agris Suveizda

"Red Bull" kļūst par Līdsas "United" mazākumakcionāru un kreklu sponsoru
Foto: leedsunited.com

Līdsas "United" četras dienas pēc zaudējuma pārspēļu finālā par iekļūšanu Premjerlīgā pavēstījis, ka daļu kluba akciju iegādājies uzņēmums "Red Bull", kas arī kļūs par vīriešu un sieviešu komandu kreklu sponsoru.

Sīkākas detaļas klubs neizpauž, neatklājot nedz sponsorlīguma ilgumu, nedz arī iegādāto akciju apmēru un darījuma vērtību, taču "Red Bull" būs mazākumakcionārs un kluba kontrolpakete joprojām piederēs "49ers Enterprises" jeb amerikāņu miljardierei Denīzei Debartolo-Jorkai, kurai pieder arī NFL komanda Sanfrancisko "49ers". Par Līdsas mazākumakcionāru "49ers Enterprises" kļuva pirms sešiem gadiem, bet atlikušos 56% akciju ieguva pagājušajā vasarā.

Līdsas "United" pēc trīs sezonām Premjerlīgā šo sezonu aizvadīja otrajā spēcīgākajā Anglijas līgā jeb Čempionātā. Ar 90 punktiem 46 spēlēs Līdsa ieņēma trešo vietu aiz Lesteras (97) un Ipsvičas (96), pārspēļu pusfinālā ar 0:0, 4:0 pārspēja Noridžu, bet finālā Vemblijā ar 0:1 piekāpās Sauthemptonai un nespēja ar pirmo piegājienu atgriezties Premjerlīgā. Mediji lēš, ka Līdsas un "Red Bull" kreklu sponsorlīgums būs ienesīgākais otrajā divīzijā.

Ja Līdsas "United" klubā "Red Bull" piederēs tikai daļa akciju, tad Austrijas koncernam pieder virkne komandu dažādos sporta veidos un dažādos reģionos, valstīs – futbolā "Red Bull" līdz šim piederēja komandas Austrijā, Vācijā, ASV, Brazīlijā un Ganā.

Izmantotie resursi:
https://leedsunited.com/news/partne...
https://x.com/Lu_Class_/status/1796...