Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Vulverhemptonas ierosinājums tikt vaļā no VAR izgāžas: pārējie 19 klubi nobalso par saglabāšanu

Agris Suveizda

Vulverhemptonas ierosinājums tikt vaļā no VAR izgāžas: pārējie 19 klubi nobalso par saglabāšanu
Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola klubi gandrīz vienbalsīgi nobalsojuši par video tiesneša asistenta jeb VAR sistēmas saglabāšanu, taču arī uzsvēra uz nepieciešamiem uzlabojumiem sistēmas pielietošanā.

Pēc Premjerlīgas sezonas beigām Vulverhemptonas "Wanderers" publiski rosināja VAR sistēmas atcelšanu, tomēr dzirdīgas ausis neatrada – Vulverhemptonas klubs tā arī palika vienīgais no divdesmit klubiem, kas oficiālā balsojumā balsoja par atbrīvošanos no VAR. Sapulcē gan netika slēpta kritika līdzšinējai VAR izmantošanas kvalitātei, tādēļ iesaistītās puses vienojās par sešiem uzlabojumiem, kas jāpanāk nākamajā sezonā.

Pirmkārt, ir krietni jāpaaugstina iespējamās kļūdas latiņa, kas pieļautu VAR iesaistīšanos laukuma tiesneša lēmumos, lai tādējādi uzlabotu spēles ritmu un mazinātu paužu skaitu. Otrkārt, VAR paužu skaitu iecerēts samazināt arī ar pusautomātiskās aizmugures sistēmas ieviešanu, kas plānota jau rudenī. Treškārt, lai uzlabotu skatītāju klātbūtnes pieredzi, tiesnešiem stadionā vajadzēs izziņot lēmuma maiņu, iespēju robežās uz videoekrāniem vajadzēs demonstrēt epizožu atkārtojumus.

Ceturtkārt, vajadzēs uzlabot VAR apmācības, lai veicinātu lēmumu pieņemšanas ātrumu un precizitāti. Piektkārt, būs vajadzīga lielāka caurspīdība un lēmumu skaidrošana ar oficiālu paziņojumu vai raidījumu palīdzību. Sestkārt, vēl vairāk vajadzēs veikt skaidrojošo darbu, spēles dalībniekiem un skatītājiem skaidrojot VAR lomu, tiesības un iespējas.

Izmantotie resursi:
https://x.com/danroan/status/179869...

     [+] [-]

, 2024-06-07 08:51, pirms 2 nedēļām
Kas tiem no Vulverhemptonas? Vienmēr šiem par sliktu tiesneši izskata epizodes?