Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Diskvalificētajam Tounijam noteikta diagnoze - azartspēļu atkarība

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Diskvalificētajam Tounijam noteikta diagnoze - azartspēļu atkarība
Aivens Tounijs. Foto: IMAGO.Focus Images.Scanpix

Anglijas Premjerlīgas kluba “Brentford” līderim Aivenam Tounijam pēc speciālistu ekspertīzes noteikta diagnoze – azartspēļu atkarība. Futbolistam piespriesta diskvalifikācija uz astoņiem mēnešiem.

Sākotnēji bijis nolūks Tounijam piešķirt 11 mēnešu diskvalifikāciju, taču pēc diagnozes noteikšanas soda mērs samazināts par trim mēnešiem. 27 gadus vecais uzbrucējs treniņos “Brentford” kluba rindās varēs atgriezties ne ātrāk kā 17. septembrī, bet spēlēt – ne ātrāk kā nākamā gada 17. janvārī. “Brentford” publiskā paziņojumā vēsta, ka “klubs darīs visu iespējamo, lai sniegtu nepieciešamo atbalstu Aivenam un viņa ģimenei, lai tiktu galā ar šīm problēmām. Uzskatām šo jautājumu par slēgtu un gaidīsim Aivenu septembrī atpakaļ treniņos”.

Tounijs šajā Premjerlīgas sezonā 33 spēlēs guvis 20 vārtus, ieņemot trešo vietu turnīra labāko vārtu guvēju sarakstā. Pagājušogad uzbrucējs debitēja arī Anglijas izlasē. Tās galvenais treneris Garets Sautgeits izteicies, ka futbolista iespējas pēc diskvalifikācijas izciešanas atgriezties valstsvienībā tas neietekmēs, un uzsvēra, ka šādā brīdī Touniju svarīgi atbalstīt.

Futbolists atzinis vainu kopā 232 konstatētajos pārkāpumos par likmju izdarīšanu uz futbola spēlēm. Pārkāpumi veikti laika posmā no 2017. gada 25. februāra līdz 2021. gada 23. janvārim, kad Tounijs vēl spēlēja Anglijas "League One" un "Championship" turnīros jeb trešajā un otrajā spēcīgākajā līgā, pārstāvot tādus klubus kā "Shrewsbury Town", "Scunthorpe United", "Wigan Athletic", "Peterborough United" un "Brentford", kas 2020. gada septembrī viņu nopirka par sešiem miljoniem eiro. Izmeklēšanā tika secināts, ka Tounijs 232 reizes pārkāpis noteikumu punktu E8, kas futbolistiem Anglijā liedz veikt jebkādas likmes uz futbola notikumiem vai lūgt to darīt citiem, vai derību nolūkos dalīties ar svarīgu informāciju.

Sākotnēji Tounijs tika apsūdzēts pat 262 pārkāpumos, bet izmeklēšanas laikā 30 no tiem tika atcelti. Anglijas futbola asociācijas paziņojumā teikts, ka Tounijs paudis apņēmību risināt azartspēļu problēmu ar terapijas palīdzību.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2023-05-26 16:22, pirms gada
Eu, daugavils šulleram Gavrilovam arī varbūt ir diagnoze. Jāreabilitē!