Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Paratiči pēc apelācijas zaudēšanas ''Juventus'' lietā pamet amatu ''Tottenham''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Paratiči pēc apelācijas zaudēšanas ''Juventus'' lietā pamet amatu ''Tottenham''
Fabio Paratiči. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas klubs ''Tottenham'' paziņojis, ka tā nekavējoties ir pārtraukusi sadarbību ar līdzšinējo direktoru Fabio Paratiči, kurš vakar zaudējis apelācijas izskatīšanā Turīnas ''Juventus'' lietā par manipulācijām ar grāmatvedības datiem.

Jau ziņots, ka ceturtdien Itālijas sporta tiesu vara apmierināja A sērijas kluba Turīnas ''Juventus'' apelāciju saistībā ar atņemtajiem 15 punktiem A sērijā par manipulācijām ar grāmatvedības datiem. Apelācijas gan tika noraidītas toreizējai kluba vadībai - bijušajam prezidentam Andrea Anjelli, izpilddirektoram Mauricio Arrivabenem un sporta direktoram Fabio Paratiči.

Paratiči pēc laika ''Juventus'' līdzvērtīgu amatu ieņēma Anglijas Premjerlīgas klubā ''Tottenham'', taču pēc apelācijas noraidīšanas par viņa 30 mēnešu diskvalifikāciju no Itālijas futbola norisēm klubs ar funkcionāru sadarbību ir beidzis. Tas tamdēļ, ka marta beigās ar savu lēmumu klajā nāca FIFA, diskvalifikāciju nosakot uz darbu futbolā visā pasaulē nevis tikai Itālijā.

''FIFA Paratiči diskvalifikāciju nozīmēja kā globālu un, lai arī joprojām norit diskusijas par šo lēmumu, tas šobrīd liedz Paratiči veikt savus pienākumus klubā. Fabio pieņēmis lēmumu nekavējoši atstāt amatu un izvērtēt juridiskos soļus, kurus varētu spert pret pieņemtajiem FIFA un Itālijas Futbola federācijas lēmumiem,'' teikts kluba paziņojumā.

''Tottenham'' ar 53 punktiem šobrīd ieņem piekto vietu Premjerlīgā, par trim atpaliekot no ceturtajā vietā esošās ''Newcastle'', bet par sešiem no Mančestras ''United''. Nākamo spēli turnīrā tā aizvadīs svētdien, kad viesosies pie tiešās konkurentes Ņūkāslā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...