Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Ten Hāgs pēc sagrāves: "Mums vajag jaunus, kvalitatīvus spēlētājus"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Ten Hāgs pēc sagrāves: "Mums vajag jaunus, kvalitatīvus spēlētājus"
Ēriks ten Hāgs un Mančestras "United" komanda. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Arī jaunās Anglijas Premjerlīgas sezonas sākumā vāju sniegumu turpina demonstrēt "Manchester United", kas vakar cieta smagu sakāvi pret ''Brentford" (0:4). Pēc mača komandas galvenais treneris Ēriks ten Hāgs izteicās, ka komandai nepieciešams piesaistīt kvalitatīvus futbolistus, savukārt vārtsargs Dāvids de Hea uzņēmās atbildību par neveiksmi.

"Mēs kā komanda šobrīd atrodamies sarežģītā procesā. Visi gaidīja citādāku sākumu. Tas nav tas, ko bijām sagaidījuši," pēc sezonas otrā mača medijiem atzina ten Hāgs. "United" piedzīvoja zaudējumu arī pirmajā spēlē pret "Brighton" (1:2), un ir viena no divām divus mačus aizvadījušajām Premjerlīgas komandām, kas abas spēles zaudējušas (arī "Everton").

"Mums nepieciešami jauni spēlētāji, mums nepieciešami kvalitatīvi spēlētāji. Mēs pie tā strādājam un darīsim visu, lai pārliecinātu viņus šeit ierasties," izteicās galvenais treneris. Kamēr citas Anglijas Premjerlīgas augšgala komandas starpsezonā ievērojami papildinājušas sastāvu, Mančestras "United" transfēru tirgū bijusi salīdzinoši pasīva, par ko komanda tiek daudz kritizēta. Iepriekš publiskajā telpā bija parādījušās ziņas par iespējamu franču pussarga Adrjēna Rabio un austriešu uzbrucēja Marko Arnautoviča pievienošanos, taču par šādiem papildinājumiem sajūsmā nav bijuši arī kluba fani.

Šovasar par jauno "Manchester United" galveno treneri kļuvušais holandiešu speciālists Ten Hāgs atvainojās līdzjutējiem par rezultātu: "Laukumā ir jāuzņemas atbildība gan kā komandai, gan kā indivīdiem, ko mēs neizdarījām. Prasīju no komandas, lai tā spēlē ar ticību saviem spēkiem un ar atbildību par sniegumu. Pie tā mums ir jāstrādā."

"Arī treneris ir atbildīgs par to. Viņam ir galvenā atbildība - es to uzņemos un pie tā strādāšu," solīja Mančestras kluba stūrmanis.

Atbildību par smago zaudējumu, visus četrus vārtus zaudējot 35 minūšu laikā, uzņēmās arī komandas vārtsargs Dāvids De Hea: "Uzskatu, ka es komandai pazaudēju trīs punktus. Man tas bija ļoti slikts sniegums." Pirmos vārtus spāņu vārtsargs ielaida, izlaižot no satvēriena Džoša Dasilvas tālsitienu. "Pēc pirmās un arī otrās kļūdas maniem komandas biedriem bija ļoti grūti. Tajā brīdī ir ļoti smagi ikreiz, kad ielaižam vārtus. Man bija jāatvaira pirmais sitiens - ja to būtu izdarījis, rezultāts būtu savādāks," vērtēja De Hea.

Skarbu kritiku komandai un trenerim veltīja "Manchester United" leģenda, šobrīd - televīzijas analītiķis Gerijs Nevils, kurš MU un "Brentford" spēli salīdzināja kā deviņus gadus vecu zēnu dueli ar pieaugušajiem: "Esmu sekojis līdzi "United" jau 42 gadus, un neatceros, kad komanda izskatītos tik slikti kā pirmajā puslaikā. Ja šķita, ka sliktāk vairs nebija iespējams, tad - bija gan."

"Transfēru tirgus nav apstājies - citas komandas savus darījumus ir nokārtojušas. Izskatās, ka visiem klubiem ir plāns, bet "Manchester United" vienkārši domā "paņemsim spēlētājus no Nīderlandes līgas, kas iepriekš ir spēlējuši pie Ten Hāga, un paskatīsimies, kā tas strādā"," izteicies Nevils.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.skysports.com/football/...

     [+] [-]

, 2022-08-14 12:24, pirms 2 gadiem
Ten Haham ļoti vajadzēja Lisandro Martinezu. 175 cm garais aizsargs pagaidām galīgi nav savā ādā. Izskatās, ka viņam vajadzēs vismaz pusi sezonas, lai iejustos. Problēma ar augstākās raudzes spēlētājiem ir tāda, ka ManUre savu reputāciju ir veiksmīgi aizskalojusi podā, tāpēc uz finansiāli izdevīgiem darījumiem nav nekādu cerību. Bet svaigi spēlētāji ir vajadzīgi kā ēst - tas ir acīmredzams. Ar vārtu gūšanu pagaidām iet švaki, bet bez stabils aizsardzības arī rezultativitāte var nelīdzēt (gluži kā pērn).

  +1 [+] [-]

, 2022-08-14 13:06, pirms 2 gadiem
Mums vajag Tventī Hāgu!

     [+] [-]

, 2022-08-14 15:07, pirms 2 gadiem
Nedaudz savādi izklausās trenera retorika par spēlētāju trūkumu/kvalitāti , komandu taču komplektē un trenē viņš ,vai tad tikai tagad (pēc 2 zaudējumiem) treneris redz spēlētāju līmeni ?

     [+] [-]

, 2022-08-14 15:17, pirms 2 gadiem
Jawa rakstīja: Nedaudz savādi izklausās trenera retorika par spēlētāju trūkumu/kvalitāti , komandu taču komplektē un trenē viņš ,vai tad tikai tagad (pēc 2 zaudējumiem) treneris redz spēlētāju līmeni ?
Tā gluži nav. Treneris strādā ar spēlētājiem, kuri ir viņa rīcībā, un vienojoties ar kluba vadību, tiek noteikti potenciālie mērķi transfēru tirgū. Kluba vadībai ir tā privilēģija atbalstīt vai neatbalstīt trenera ieceres. Šoreiz ir pārliecība, ka situācija ir sarežģītāka nekā jebkad iepriekš.

     [+] [-]

, 2022-08-14 15:43, pirms 2 gadiem
Jawa rakstīja: Nedaudz savādi izklausās trenera retorika par spēlētāju trūkumu/kvalitāti , komandu taču komplektē un trenē viņš ,vai tad tikai tagad (pēc 2 zaudējumiem) treneris redz spēlētāju līmeni ?
Futbolā nav tā, ka vari vienkārši nomainīt 11 spēlētājus uzreiz. Varbūt, ja tu spēlēji Championship, bet nodrošini iekļūšanu EPL, taču top komandas nevar uzreiz visus spēlētājus nomainīt, tas varētu izmaksāt ap 500M (tas tā, optimiski vērtējot spēlētāju vērtības, kur vidēji viena diezgan kvalitatīva spēlētāja vērtība ir zem 50M). Plus, tiem spēlētājiem ir jāgrib iet tieši uz tavu komandu.

     [+] [-]

, 2022-08-14 16:39, pirms 2 gadiem
esprets rakstīja: Futbolā nav tā, ka vari vienkārši nomainīt 11 spēlētājus uzreiz. Varbūt, ja tu spēlēji Championship, bet nodrošini iekļūšanu EPL, taču top komandas nevar uzreiz visus spēlētājus nomainīt, tas varētu izmaksāt ap 500M (tas tā, optimiski vērtējot spēlētāju vērtības, kur vidēji viena diezgan kvalitatīva spēlētāja vērtība ir zem 50M). Plus, tiem spēlētājiem ir jāgrib iet tieši uz tavu komandu.
Tak var 25 pārdot un beigās vēl pat uzvārīties. MU ar Ronaldo nekas nespīd...

     [+] [-]

, 2022-08-14 17:06, pirms 2 gadiem
balts rakstīja: Tak var 25 pārdot un beigās vēl pat uzvārīties. MU ar Ronaldo nekas nespīd...
Aha, kurš tos United 25 vēlas? Varbūt par kapeikām lejasgala komandas. Algas arī viņi nedabūs tādas, kādas viņiem ir United.