Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Bijušais Spānijas treneris Enrike devies uz Angliju pārrunāt ''Chelsea'' trenera amatu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Bijušais Spānijas treneris Enrike devies uz Angliju pārrunāt ''Chelsea'' trenera amatu
Luiss Enrike. Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais ''Barcelona'' un Spānijas futbola izlases galvenais treneris Luiss Enrike ir devies uz Angliju, lai veiktu pārrunas saistībā ar kļūšanu par Premjerlīgas kluba Londonas ''Chelsea'' galveno treneri. Bez viņa gan klubs izvērtē arī Juliāna Nāgelsmana kandidatūru.

Nedēļas nogalē otro reizi sezonas laikā galveno treneri no amata atbrīvoja Anglijas Premjerlīgas klubs Londonas ''Chelsea''. Ja sezonas ievadā no darba tika atlaists Tomass Tuhels, tad septiņus mēnešus vēlāk Greiems Poters, ar kuru sākotnēji tika slēgts piecu gadu līgums.

Kā viens no galvenajiem favorītiem uz ''Chelsea'' galvenā trenera posteni tiek minēts nu jau bijušais ''Bayern'' speciālists Juliāns Nāgelsmans, taču viņš nav vienīgais kandidāts. Vēl nopietni tiek apsvērta bijušā Spānijas izlases un ''Barcelona'' speciālista Luisa Enrikes kandidatūra un tiek ziņots, ka speciālists šodien ir devies uz Londonu, lai veiktu pārrunas ar klubu.

Pēc īpašnieku maiņas ''Chelsea'' iztērējusi ievērojamus naudas līdzekļus spēlētāju transfēros, taču šajā sezonā tas nav devis vēlamos rezultātus. Anglijas Premjerlīgā vienība ieņem tikai 11. vietu ar izcīnītiem 39 punktiem, kamēr UEFA Čempionu līgā tā nākamajā nedēļā sāks cīņu ceturtdaļfinālā pret Madrides ''Real''.

Luiss Enrike trenera karjeras laikā bez jau minētās ''Barcelona'' un Spānijas izlases trenējis arī Itālijas A sērijas klubu ''Roma'' un citu ''La Liga'' klubu ''Celta''. Kopā ar ''Barcelona'' Enrike divreiz uzvarējis ''La Liga'', trīs reizes Spānijas kausā un vienu reizi UEFA Čempionu līgā.

Izmantotie resursi:
https://www.sport.es/en/news/premie...