Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

FIFA uz mūžu diskvalificē vēl trīs bijušās Dienvidamerikas amatpersonas

Ints Megnis
Ints Megnis

FIFA uz mūžu diskvalificē vēl trīs bijušās Dienvidamerikas amatpersonas
Manuels Burga. Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskā Futbola federācija (FIFA) otrdien piesprieda mūža diskvalifikāciju kādreizējam Peru Futbola asociācijas prezidentam Manuelam Burgam, kurš tiek vainots kukuļņemšanā.

Kā pavēstīja FIFA, tā atradusi "milzīgus pierādījumus", ka Burga saņēma vai viņam tika apsolīti 6,6 miljoni dolāru (seši miljoni eiro) kukuļos, saistībā ar "Copa America" un "Copa Libertadores" turnīru mārketinga darījumiem. Tāpat FIFA piespriedusi Burgam miljona Šveices franku (910 000 eiro) lielu soda naudu.

2017. gadā Burga tika tiesāts ASV, tomēr viņu atzina par nevainīgu, kamēr viņa paragvajiešu kolēģi Huanu Anhelu Napoutu un Žuzē Mariju Marinu no Brazīlijas tiesa tajā pat lietā nosauca par vainīgiem.

Kopā ar Burgu otrdien mūža diskvalifikācijas piespiestas arī kādreizējiem Dienvidamerikas Futbola asociācijas (Conmebol) ģenerālsekretāriem Eduardo Delukam un Hosē Luisam Meisneram. Arī viņiem abiem piespriests miljona franku naudas sods.

2015. gadā ASV prokuratūra par dažādiem likumpārkāpumiem sāka kriminālprocesu pret 16 bijušajiem vai tobrīd vēl esošajiem FIFA funkcionāriem, kuru vidū bija arī šie trīs cilvēki. Šogad septembrī mūža diskvalifikācija tika piespriesta deviņu gadu cietumsodu saņēmušajam kādreizējam Conmebol prezidentam Napoutam.

Izmantotie resursi:
https://www.sportbusiness.com/news/...

     [+] [-]

, 2019-11-12 20:51, pirms 4 gadiem
Vai tad šitie vīriņi nebija to vidū, kuri uzdāvināja FIFA 2018 krieviem un 2022 Kuveitai??