Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Gutkovskis: "Šī pagaidām ir mana labākā sezona karjerā"

Gutkovskis: "Šī pagaidām ir mana labākā sezona karjerā"
Vladislavs Gutkovskis (pa labi) ar Polijas kausu. Foto: FC Rakow

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis svētdien ieguva Polijas kausu, un sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš neslēpj, ka pagaidām aizvada savu labāko sezonu karjerā. Latvieša pārstāvētais klubs Čenstohovas "Rakow" cīnās par augstām vietām arī Polijas čempionātā.

Gutkovska pārstāvētā “Rakow” kausa finālā 2. maijā ar 2:1 uzvarēja Gdiņas “Arka”, cīņas laikā atspēlējot vienu vārtu deficītu un triumfu turnīrā nodrošinot pēdējās minūtēs.

“Šķiet, šī ir mana pirmā trofeja karjerā. Esmu ļoti priecīgs, ka mums izdevās uzvarēt. Domāju, to atcerēšos visu dzīvi,” Gutkovskis finālā nospēlēja 68 minūtes, bet palika bez vārtu guvuma. Tiesa, ar pieciem precīziem sitieniem viņš kļuva par Polijas kausa labāko bombardieri.

Pēc triumfa Polijas kausā “Rakow” komandai bijušas vakariņas ar kluba vadību, taču jau drīz vien bijis jāmēro ceļš uz nākamo spēli – trešdienas vakarā vienība Polijas čempionāta mačā tiksies ar Melecas “Stal”.

“Rakow” izcīnītais Polijas kauss bija pirmais šāda veida panākums vēsturē. Zīmīgi, ka klubam ir gana ilga vēsture – tieši šogad tam aprit 100 gadu. Šāda jubileja šajā gadā ir arī Latvijas Futbola federācijai. “Kluba vadība ir ļoti apmierināta. Tā tam ir pirmā trofeja. Viss iet uz labo pusi,” Gutkovskis norāda, ka pēc sezonas par uzvaru kausā vajadzētu tikt arī pie kādas prēmijas.

Šīs sezonas Polijas kausa izcīņas laikā “Rakow” tika galā ar pietiekami spēcīgiem pretiniekiem – Poznaņas “Lech”, “Cracovia” un arī bijušo Gutkovska klubu Ņidzicas "Bruk-Bet Termalica”.

“Arī finālā bija ļoti grūta spēle, “Arka” spēlēja ar pieciem aizsargiem un četriem pussargiem, turklāt viņi laukumā atradās diezgan zemu. Bija grūti kaut ko izdarīt. Arī man tā nebija labākā diena, taču esmu ļoti priecīgs, ka izdevās izcīnīt kausu,” gandarīts ir Gutkovskis.

Šī sezona Gutkovskim ir padevusies, taču varēja būt vēl labāk. Sezonu viņš Ekstraklasē iesāka ar četriem vārtiem četrās spēlēs, kas ļāva iekārtoties čempionāta labāko snaiperu augšgalā. Tomēr uzņemtais temps kritās, un šobrīd viņa kontā ir seši vārti. Pa šo sezonu kopumā uzbrucējs iesitis 11 vārtus 33 mačos.

“Uz manu sezonu var skatīties no divām pusēm. Esmu ļoti priecīgs, ka esmu ticis šajā komandā. Šī pagaidām ir labākā sezona manā karjerā. Ieguvām kausu un cīnāmies par otro vietu Polijas čempionātā. Individuāli sezonu sāku ļoti labi, situ vārtus, tomēr pēc tam kaut kā nedaudz apstājos. Tik un tā esmu priecīgs, ka kausā biju labākais bombardieris. Jāturpina strādāt, lai nākamā sezona būtu vēl labāka un nebūtu šādas pauzes, kad sāku labi, bet pēc tam līkne nedaudz iet uz leju,” uzsver Gutkovskis. “Nezinu, kāpēc bija tāds kritums. Man gandrīz katrā spēlē ir momenti, kuros varu gūt vārtus. Varbūt vajag būt mierīgākam un mazāk emocionālam.”

Aprīlī pret Krakovas “Wisla” uzbrucējam gadījās arī nepatīkama epizode, kurā neizmantota palika izcila iespēja gūt vārtus.

“Protams, tā bija sāpīga epizode. Pa nakti par to diezgan daudz domāju, bet kaut kas tāds noteikti gadās visiem futbolistiem. Pēc tam vairs par šo epizodi nedomāju. Devos laukumā nākamajā spēlē un iesitu vārtus. Tā nebija problēma,” paliekošu iespaidu uz Gutkovski šis moments neesot atstājis. Dažas dienas vēlāk sekoja Polijas kausa pusfināls pret “Cracovia”, un tieši latviešu uzbrucējs pašās spēles beigās ar precīzu sitienu nodrošināja “Rakow” uzvaru.

Līgums ar “Rakow” klubu Gutkovskim ir līdz nākamā gada vasarai, un par tā atstāšanu viņš nedomā. “Esmu noskaņojies, ka būšu šajā komandā arī nākamsezon. Gribu ar to vēl kaut ko sasniegt. Nākamsezon būsim UEFA Konferenču līgā, būs labas spēles,” atzīmē futbolists. “Ar dzīvi klubā esmu apmierināts, viss kārtībā. Šobrīd stadionā noris arī rekonstrukcija. Viss šajā klubā iet tikai uz priekšu.”

Gutkovskis regulāri tiek saukts arī uz Latvijas izlasi, kur par vietu uzbrukuma smailē viņam jācīnās ar Šveicē spēlējošo Robertu Uldriķi. “Ar Robertu viss kārtībā, mūsu starpā nav nekādu problēmu. Protams, starp mums ir konkurence, bet ārpus futbola laukuma viss ir kārtībā.”

Valstsvienība ciklu sākusi pietiekami optimistiskā garā. Kaut gan zaudējums pret Nīderlandi (0:2) kopumā bija bez variantiem, bijām tuvu punktam pret Melnkalni (1:2), taču spējām sarūgtināt Turciju (3:3).

“Nevaru teikt, ka kvalifikācijas ciklu esam sākuši sekmīgi. Arī pirmajā spēlē pret Melnkalni mājās varējām paņemt kādu punktu. Viņi nebija daudz labāki par mums. Protams, ka pret Nīderlandi bija ļoti grūti, un varam priecāties, ka viņi neiesita vairāk. Savukārt Turcijā puiši nokapāja ļoti labi. Bija redzams, ka esam komanda un ka kopā varam sasniegt vēl kaut ko labāku,” uzskata Gutkovskis.

Nākamās spēles izlasei paredzētas jūnijā, kad būs Baltijas kauss un arī pārbaudes mačs pret titulēto Vāciju.