Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase FIFA rangā saglabā pozīciju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas izlase FIFA rangā saglabā pozīciju
Roberts Ozols un Antonijs Černomordijs. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Latvijas vīriešu futbola izlase atjaunotajā Starptautiskās futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā saglabāja 134. vietu.

Latvijas izlase pēc pēdējām divām 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm, kurās cīnījās neizšķirti 0:0 ar Norvēģiju un ar 3:1 uzvarēja Gibraltāru, vairs nav aizvadījusi mačus.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45. vieta, kas tika sasniegts 2009. gadā. Savukārt antirekords ir 148. pozīcija 2017. gadā.

Lietuva jaunākajā FIFA rangā arī saglabā 136. vietu. Tāpat arī Igaunija kopš novembra ieņem 107. pozīciju. Starp Latviju un Lietuvu rangā ir Ruanda, bet virs latviešiem atrodas Turkmenistāna.

FIFA rangā līderpozīcijas joprojām saglabā 2018. gada Pasaules kausa bronzas medaļu īpašniece Beļģija, lai gan Eiropas čempionāta finālturnīrā jūnijā neiekļuva pat pusfinālā. Otrajā vietā ir Brazīlija, trešo pozīciju paturējusi kausa glabātāja Francija, bet tūlīt ārpus labāko trijnieka ir Anglija, kurai seko Argentīna un Eiropas čempione Itālija. Spānija un Portugāle ierindojas attiecīgi septītajā un astotajā vietā, devīto vietu ieņem Dānija, bet pirmo desmitu noslēdz Nīderlande.

Uzreiz ārpus labāko desmitnieka ir ASV, kas par vienu vietu uzlabojusi savu pozīciju, bet par vienu pozīciju zemāk noslīdējusi Vācija, kas ierindojas 12. vietā.