Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

FIFA noliedz, ka izmeklē Infantīno pārkāpumus

Andrejs Siliņš

FIFA noliedz, ka izmeklē Infantīno pārkāpumus
Džanni Infantīno
Foto: Itar-Tass/Scanpix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) laidusi klajā paziņojumu, kurā noliedz, ka notiek izmeklēšana par šogad ievēlētā organizācijas prezidenta Džanni Infantīno saistību ar ētikas pārkāpumiem.

Vāciešu laikraksts "Die Welt" vēstīja, ka Infantīno licis iznīcināt ierakstu no maija mēnesī Meksikā notikušās izpildkomitejas sēdes. Laikraksts rakstīja, ka FIFA Ētikas komiteja nolēmusi lietu izmeklēt un Infantīno varētu tikt atstādināts no prezidenta amata uz trim mēnešiem.

FIFA pārstāve Delija Fišere norādījusi, ka elektroniskajā pastā notikusi vēstuļu apmaiņa, kurā Infantīno lūdzis iznīcināt nevis oriģinālos audio failus, bet to kopijas, kas nepareizi izvietotas uz cietā diska. "Tas neattiecās uz oficiālo audio ierakstu. Fails eksistē un ir noglabāts FIFA arhīvā," citēta Fišere.

Arī Ētikas komitejas pārstāvis noliedzis, ka šobrīd tiktu izmeklēta kāda lieta saistībā ar Infantīno.

Infantīno par FIFA prezidentu tika ievēlēts 26. februārī Cīrihē notiekošajā FIFA kongresā, nomainot šajā amatā Zepu Blateru, kurš par prezidentu nostrādāja 18 gadus.

Izmantotie resursi:
BBC