Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlases florbolisti sāk ar Lihtenšteinas sagraušanu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latvijas izlases florbolisti sāk ar Lihtenšteinas sagraušanu
Latvijas izlase. Foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā vīriešiem Liepājas Olimpiskajā centrā pārliecinošu uzvaru izcīnījusi Latvijas valstsvienība, kas ar rezultātu 29:3 sagrāva Lihteništeinas izlasi. Septiņus rezultativitātes punktus nopelnīja Jānis Ragovskis, bet par labāko spēlētāju atzina Ralfu Poli.

Latvijas izlases treneru korpuss pirms mača sarunā ar Sportacentrs.com informēja, ka šajā spēlē daudz tiks veiktas izmaiņas spēlētāju virknējumos, dodot iespēju sevi pierādīt visiem spēlētājiem. Mūsu izlase jau ar pirmajām sekundēm ieguva lielu teritoriālo pārsvaru, praktiski visu laiku darbojoties pretinieku laukuma pusē gluži kā spēlējot skaitliskajā vairākumā. Tomēr pirmais patiesi bīstamais moments piektajā minūtē radās pie mūsu izlases vārtiem, kad Lihtenšteinas komanda ar trim ātrām piespēlēm vienatnē pret vārtsargu Markusu Plūdumu izvirzīja savu jaunāko spēlētāju Janu Švenineru, kurš savu iespēju neizmantoja. Drīz pēc tam ar tālu metienu rezultātu atklāja liepājnieks Gustavs Griezītis. Viņa piemēram sekoja Jānis Ragovskis, kurš aizsardzībā bloķēja pretinieka metienu, bet uzbrukumā meta precīzi no tuvas distances. Pēc minūtes ar velkošo metienu 3:0 panāca Jēkabs Keišs, bet ceturtos vārtus Latvijas labā cīņas 14. minūtē guva Matīss Celms, arī esot precīzs no distances, tādējādi gūstot pirmos vārtus izlases kreklā.

Sekmīgi tika aizvadītas perioda pēdējās četras minūtes, kad tika iemesti vēl četri vārti. Vispirms no Ralfa Poļa piespēles precīzs bija Daniels Jānis Anis, bet pāris minūtes vēlāk abi jau bija mainītās lomās, kad Anis piespēlēja, bet liepājnieks raidīja bumbiņu vārtos. Pēdējā minūtē vēl viens tālmetiens Griezīša izpildījumā pārsvaru palielināja līdz 7:0, bet 14 sekundes pirms perioda beigām no tuvas distances Toms Bitmanis guva arī astotos vārtus - 8:0.

Ja pirmajā periodā latviešiem bija vajadzīgs laiks, lai tiktu pie vārtu guvumiem, tad pēc pārtraukuma pēc 30 sekundēm precīzs bija Anis, bet 12 sekundes vēlāk uzbrukums tika izspēlēts līdz Kovaļevska metienam tukšos vārtos un jau 10:0. Turpinājumā Latvijas izlases florbolisti kļūdījās uzbrukumā, aizsardzībā pa bumbiņu netrāpīja Ralfs Matīss Balodis un brāļi Andreas un Remo Tišhaueri izskrēja divatā pret vārtsargu Plūdumu, vecākajam brālim Remo atzīmējoties ar precīzu metienu. Minūti pēc vārtu zaudējuma Rūdolfs Vilmanis ar tālu velkošo metienu atjaunoja desmit vārtu pārsvaru, bet Trekše izprovocēja jaunāko no brāļiem Tišhaueriem uz noteikumu pārkāpumu. Lai gan sāncenši vairākas reizes sekmīgi bloķēja metienus, vairākuma izskaņā Celms no labās malas atrada veidu kā panākt 12:1.

Cīņas 34.minūtē, iespējams, vienus no vieglākajiem vārtiem karjerā guva Juris Sandis Jēgers, pēc tam, kad Trekše norībināja vārtu stabiņu, Lielvārdes florbolistam bija jāmet bumba teju tukšos vārtos, tādējādi tiekot pie pirmā precīzā metiena izlases kreklā. Tajā pašā minūtē ar vārtu guvumu atzīmējās arī Bitmanis, bet pēc mirkļa pirmais vārtu guvums arī kapteinim Artim Raitumam un pārsvars pieauga līdz 15:1. Kad konkurenti mēģināja veidot pozicionālu uzbrukumu, latvieši par to sodīja ar ātro pretuzbrukumu, vārtus gūstot Kovaļevskim. Pēc brīža divu Cēsu “Lekrings” audzēkņu saspēli ar vārtu guvumu noslēdza Jorens Malkavs, bet Kovaļevskis jau otrajā periodā noformēja sev hat-trick. Viesiem vēl vienā pretuzbrukumā izdevās tikt pie otrā vārtu guvuma, kad no tuvas distances precīzs bija Remo TIšhauers, bet trešdaļas pēdējā sekundē Poļa diagonālo piespēli vārtu guvumā pārvērta Toms Akmeņlauks - 19:2 pēc diviem nospēlētiem periodiem.

Trešajā periodā Lihtenšteinas izlases vārtos stājās cits vārtsargs, kurš jau pēc 15 sekundēm meklēja bumbiņu vārtu tīklā, kad izcēlās Artis Raitums. Arī ar nākamajiem diviem metieniem viņš nespēja tikt galā, kad atzīmējās Kovaļevskis un Bitmanis. Kad Ralfs Matīss Balodis no tuvas distances perioda ceturtajā minūtē guva jau ceturtos vārtus un spēlē panāca 23:2, Lihtenšteinas treneri pieprasīja 30 sekunžu pārtruakumu. Tas gan neko būtiski nemainīja, jo pēc tā Poļa diagonāli vārtu guvumā pārvērta Krūmiņš, bet Kovaļevskis izmantoja kārtējo Ragovska piespēli. Pēc ātras saspēles, kurā iesaistīti bija visi maiņas florbolisti, no dažu centimetru attāluma bumbiņu tukšos vārtos raidīja Keišs, bet tad atkal kļūda aizsardzībā un Tišhauseri noorganizēja savai izlasei trešos vārtus - 26:3. Māca pēdējās desmit minūtes Latvijas izlases labā vēl divus vārtus guva Keišs, bet punktu cīņas pēdējā minūtē pielika Toms Bitmanis - Latvijas izlasei graujoša uzvara.

Rīt pulksten 19:00 Latvijas izlase aizvadīs spēli ar Vāciju, kas šovakar ar rezultātu 16:1 sagrāva Islandi.

Pasaules flrobola čempionāta kvalifikācijas turnīrs

Latvija – Lihtenšteina 29:3 (8:0, 11:2; 10:1)
Rezultatīvākie Latvijas izlasē: Jānis Ragovskis 7 (1+6), Rolands Kovaļevksis 6 (5+1), Matīss Celms 6 (2+4), Toms Bitmanis 5 (4+1), Jēkabs Keišs 5 (4+1), Ralfs Polis 5 (1+4), Morics Krūmiņš 4 (1+3), Gustavs Griezītis 3 (2+1), Daniels Jānis Anis 3 (2+1), Artis Raitums 2 (2+0), Rūdolfs Vilmanis 2 (1+1), Toms Akmeņlauks 2 (1+1), Juris Sandis Jēgers 2 (1+1), Pēteris Trekše 2 (0+2), Jorens Malkavs 1 (1+0), Ralfs Matīss Balodis 1 (1+0), Markuss Dumpis 1 (0+1),

Latvijas izlases spēļu kalendārs

DatumsLaiksSpēleRezultāts
31.0119:00Latvija - Lihtenšteina29:3
01.0219:00Latvija - Vācija
02.0219:00Latvija - Islande

  +2 [+] [-]

, 2024-01-31 21:41, pirms 3 mēnešiem
Ielaist trīs vārtus pret komandu, kas, pieņemu, tikai dažas reizes tika pāri centram, laikam ir diezgan daudz.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-31 21:49, pirms 3 mēnešiem
Florbolā vārtus var gūt arī
nepārejot pāri centram.

  -1 [+] [-]

, 2024-01-31 21:53, pirms 3 mēnešiem
Kam tādi rezultāti ir vajadzīgi? Kauns, ne konkurence
Slēpts komentārs: Splvainais Bomzis

  -2 [+] [-]

, 2024-01-31 22:48, pirms 3 mēnešiem
Hokeja karikatūristi.....

     [+] [-]

, 2024-02-01 00:14, pirms 3 mēnešiem
Florbolisito īsti jau pie mums ir amatieri. Kas to dara prieka pēc vairāk vai mazāk Nevaig salīdzināt ar kkādiem citiem sporta veidiem.

     [+] [-]

, 2024-02-01 07:22, pirms 3 mēnešiem
Splvainais Bomzis rakstīja: Latvijas izlase, monstri!! 2024.gada labāka Latvijas izlase!!!!
Tev atkal kāds plēš pakaļu!

  -3 [+] [-]

, 2024-02-01 07:26, pirms 3 mēnešiem
Kauns par tiem "tautiešiem", kuri atļaujas izsmiet mūsu izlasi. Pašiem laukumā būtu jākasa pauris, kā tikt pie bumbiņas spēles laikā. Derētu uzrīkot šovu, kur laukumā tiktos visas mūsu izlases pret šiem dīvānā pirdējiem.

     [+] [-]

, 2024-02-01 08:05, pirms 3 mēnešiem
guntis86 rakstīja: Kauns par tiem "tautiešiem", kuri atļaujas izsmiet mūsu izlasi. Pašiem laukumā būtu jākasa pauris, kā tikt pie bumbiņas spēles laikā. Derētu uzrīkot šovu, kur laukumā tiktos visas mūsu izlases pret šiem dīvānā pirdējiem.
Nepārspīlē,nesalīdzini lielo sportu izlases ar izteiktu amatieru sporta veidu,labi tagad mazliet vairāk spēlē arzemēs,bet tāpat noteikt pusamatieri kuriem arī jāstrādā ir.. Lai jau spēlē,nekādu problēmu te vismaz nekādas lielās izmaksas nav tik cik botes un nūjas!

  +1 [+] [-]

, 2024-02-01 08:22, pirms 3 mēnešiem
Kapēc izlasē nav Jansons un Šmits?

  +1 [+] [-]

, 2024-02-01 08:49, pirms 3 mēnešiem
3 periodā mūsējie varēja skatītājus uzlaist uzspēlēt.

  -2 [+] [-]

, 2024-02-01 09:23, pirms 3 mēnešiem
shmopsis rakstīja: Nepārspīlē,nesalīdzini lielo sportu izlases ar izteiktu amatieru sporta veidu,labi tagad mazliet vairāk spēlē arzemēs,bet tāpat noteikt pusamatieri kuriem arī jāstrādā ir.. Lai jau spēlē,nekādu problēmu te vismaz nekādas lielās izmaksas nav tik cik botes un nūjas!
Tad jau arī tavam tik ļoti mīļotajam pērtiķbolam llelās izmaksas nav nepieciešamas, laukumi ar groziem ir ikvisur, vajag tikai maikas, botes un oranžos gumijas ķirbjus

  +1 [+] [-]

, 2024-02-01 10:19, pirms 3 mēnešiem
guntis86 rakstīja: Kauns par tiem "tautiešiem", kuri atļaujas izsmiet mūsu izlasi. Pašiem laukumā būtu jākasa pauris, kā tikt pie bumbiņas spēles laikā. Derētu uzrīkot šovu, kur laukumā tiktos visas mūsu izlases pret šiem dīvānā pirdējiem.
Paralēli sarīkosim arī turnīrus izlašu spēlētājiem mežu ciršanā pret mežstrādniekiem, maizes cepšanā pret maizniekiem, šūšanā pret šuvējām, daiļdir-šanā pret deputātiem u.tml.

Es, domāju, uz slēpēm būšu ātrāks par vismaz 95% izlašnieku (no neslēpotājiem). Un? Jo viņi lielāka daļa nekad nav slēpojuši.

     [+] [-]

, 2024-02-01 11:26, pirms 3 mēnešiem
Forma rakstīja: Kapēc izlasē nav Jansons un Šmits?
+ mani izbrīna Morozova neesamība.

     [+] [-]

, 2024-02-01 18:40, pirms 3 mēnešiem
quarterr rakstīja: + mani izbrīna Morozova neesamība.
Morozovs pagājušajā sezonā bija karstāks nekā šajā, iespējams motivācijas trūkums.
Jansons pēc traumas, iespējams par 100% nav gatavs izlasei.
Par Šmitu nezināšu teikt, noteikti par Jēgeru butu iederīgāks.

     [+] [-]

, 2024-02-01 18:43, pirms 3 mēnešiem
Tiltiņš 0+0, nezinu ko viņš tur ārzemēs dara. Varbūt ūdeni padod varočikiem. statistika nemelo.