Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

"Latgale" pārsūdz sodus, Kārkliņš kļūst par Podnieku

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu 1.līgas komanda "Latgale" pārsūdzējusi Latvijas Florbola savienības Sacensību komitejas 26.janvāra lēmumu, ar kuru spēlētāji Ēriks Čate un Jānis Kārkliņš tika sodīti saistībā ar incidentu, kas notika 20.janvārī spēlēs starp "Ķekavas Bulldogs" un "Latgale" laikā.

Kā jau iepriekš ziņoja portāls Sportacentrs.com, "Latgales" spēlētājs Ēriks Čate par nedisciplinētu uzvedību (rupjību pret spēles tiesnešiem) saņēma spēles sodu 3, kas pēc Florbola noteikumiem saistīts ar Disciplināru sodu. Sacensību komiteja, izanalizējot spēles situāciju, konstatēja, ka Ē.Čatem piešķirtais noraidījums bija pamatots, bet viņa rīcība pēc soda saņemšanas – neadekvāta. Spēlētāja reakcija, žesti un darbības pēc sarkanās kartītes saņemšanas tika atzītas kā sodāmas ar spēles sodu 3.

Sacensību komiteja pieņēma lēmumu Ēriku Čati diskvalificēt uz piecām nākamajām Latvijas čempionāta spēlēm, kā arī sodīt ar naudas sodu 150 latu apmērā. Par soda naudas nomaksāšanu atbildīga komanda "Latgale", soda nauda jānomaksā līdz 10.februārim.

Izskatot šo pašu incidentu, Sacensību komiteja pieņēma lēmumu arī attiecībā uz komandas "Latgale" spēlētāju Jāni Kārkliņu, kurš jau pēc spēlēs izteicis negatīvus komentārus sociālajā portālā Twitter, pārkāpjot nolikuma punktu, kas nosaka, ka jebkuram LFS rīkoto vai saskaņoto sacensību dalībniekam nav tiesību izteikt masu medijiem personiska rakstura negatīvas atsauksmes par citu LFS rīkoto vai saskaņoto sacensību dalībnieku darbu. Kārkliņš sodīts ar naudas sodu 50 latu apmērā.

Sacensību komitejas lēmumu līdz šodienai, 31.janvārim, bija iespējams apstrīdēt Latvijas Florbola savienības Disciplinārajā komitejā. Sacensību komitejas vadītājs Pēteris Poudžiunas apstiprināja, ka jau vakar, 30.janvārī, no komandas "Latgale", kā arī spēlētājiem Ē.Čates un J.Kārkliņa saņemta apelācijas sūdzība.

Sportacentrs.com rīcībā nav informācijas par sūdzības saturu, tomēr par spēlētāja Jāņa Kārkliņa izvēlēto aizstāvības taktiku liecina tas, ka viņš savā Twitter profilā varētu būt veicis ievērojamas izmaiņas, vārdu "Jānis" nomainot pret "Juris", bet uzvārdu "Kārkliņš" nomainot pret "Podnieks". Tajā pašā laikā ieraksti mikroblogā, kuros aizskarts viens no spēles tiesnešiem, joprojām ir izlasāmi. (ŠEIT)

  +8 [+] [-]

, 2012-01-31 19:28, pirms 12 gadiem
Kārkliņ ja esi vecis, tad vismaz turies pie saviem vārdiem, nevis taisi cirku To Podnieku jau varēja labāk ar Ateja aizstāt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-01-31 20:02, pirms 12 gadiem
Par sadiem viriesiem medz teikt: sava laika ir mikstu kraniņu ieņemts...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Raimuha

  +1 [+] [-]

, 2012-02-01 12:15, pirms 12 gadiem
Ko Podnieka kungs teiks par šo? ';