Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Mallons: "Jāatkārto pagājušās sezonas uzvara 1. līgā"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Mallons: "Jāatkārto pagājušās sezonas uzvara 1. līgā"
Rihards Mallons
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Par oktobra mēneša labāko spēlētāju 1. līgā vīriešiem tika atzīts "LU/FS Masters" spēlētājs Rihards Mallons. Uzbrucējs piecās rīdzinieku spēlēs izcēlās ar desmit vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Rihards, kurš no "Bauskas" uz galvaspilsētas klubu pārcēlās, jo sāka studēt Latvijas Universitātē, uzsver, ka prioritāte viņam ir mācības, savukārt florbols nu ir nonācis hobija lomā.

"Kopš studiju sākuma Bauskā vispār nesanāca trenēties kopā ar šo klubu, tiku tikai uz spēlēm. Tāpēc arī pieņēmu lēmumu mainīt komandu, lai būtu pašam parocīgāk," stāsta Mallons, kuram tādējādi nācās no Virslīgas pāriet līmeni zemāk. "LU/FS Masters" ir "Ulbrokas/ FS Masters" fārmklubs, tādējādi ceļš, pa kuru atgriezties Virslīgas aprindās, Rihardam ir. Jautāts, vai, ja "Ulbrokā/FS Masters" šāda iespēja netiks dota, Mallons meklēs citu iespēju uzspēlēt Latvijas elitē, uzbrucējs atbild, ka laiks, ko viņš pašlaik var atvēlēt florbolam, liedz objektīvi uzturēt šādas ambīcijas. "Kopš es studēju medicīnu, florbols man kļuvis par hobiju, un vairs nav tāda prioritāte kā agrāk vidusskolā, kad mācības bija otrajā plānā. Līdz ar to, kamēr tik cītīgi netrenējos, uzskatu, ka 1. līgas līmenis man ir piemērotāks. Lai arī Virslīgā, kur ir lielāks izaicinājums pret spēcīgām komandām, ir tīkamāk spēlēt, vismaz šosezon palikšu, kur esmu."

Pavisam florbolu pastumt maliņā Rihards nevēlas: "Pagaidām kaut kā izdevies apvienot. Pašreizējais studiju kurss ir nosacīti vieglāks, tāpēc biežāk tieku uz spēlēm, pašam labāki rezultāti individuālajā statistikā, jo ir lielāka spēļu prakse," veiksmīgo sezonas sākumu skaidro uzbrucējs.

Pirms pāris gadiem Mallons paralēli spēlēja gan florbolu, gan piedalījās sacensībās 60, 100 un 200 metru sprinta distancēs, kurās pārstāvēja Bausku. "Nebija tā, ka kāds sporta veids bija prioritāte, tomēr, protams, bija jāizdara izvēle, kuram no tiem pievērsties nopietnāk. Florbols kā komandas sporta veids patika vairāk, turklāt vieglatlētikā diez vai man būtu bijusi tik liela izaugsme. Florbols vienmēr bijis mīļš, tāpēc arī tagad, neskatoties uz visu, neesmu to nolicis malā."

"LU/FS Masters" pašlaik atrodas Vidzemes divīzijas turnīra tabulas otrajā vietā, par punktu atpaliekot no Kocēnu "Rubenes-1", kurai gan par vienu spēli vairāk. Sezonas laikā pa reizei zaudēts tieši kocēniešiem, kā arī "FK Rīga-1". "Pret "Rubeni" spēle nevedās jau no paša sākuma. Iespējams, pie vainas bija tās agrais laiks un patālais brauciens uz Kocēniem, kā rezultātā nebijām īsti sagatavojušies cīņas sākumam. Spēles pirmajā daļā neizmantojām daudz momentu, kā arī disciplīna nebija augstākajā līmenī, jo neizpildījām to, ko treneris vēlējās. Visu šo negatīvo faktoru kopsumma arī noveda pie attiecīgā rezultāta. Savukārt spēle pret Rīgas komandu, kurā izlaidām vadību, parādīja, ka sezonas gaitā mums jāpieliek aizsardzībā."

Tālejošu mērķi Mallonam nav, spēlētājs tos izvirza tikai konkrētajai sezonai: "Šosezon tas ir - ar komandu atkārtot pagājušās sezonas uzvaru 1. līgā."

Intervēja: Elīna Drēziņa,
Latvijas Florbola savienība » LV »...