Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Pirmajā līgā 13 komandas vienā katlā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pirmajā līgā 13 komandas vienā katlā
Rubene-1 ar izcīnīto 1.līgas čempionu kausu 2015./16.gada sezonā
Foto: Floorball.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē tika izspēlēta pirmā spēle Latvijas florbola čempionāta 1.līgā, bet ar pilnu jaudu komandas cīņā iesaistīsies šonedēļ. Kas ir galvenie favorīti un medaļu pretendenti?

Pēdējos gados Latvijas čempionāta 1.līga bija dalītas divos vai trijos reģionos, bet šosezon visas 13 komandas būs vienā grupā, katra ar katru aizvadot divu apļu turnīru, noskaidrojot astoņas labākās, kas turpinās cīņu izslēgšanas turnīrā.

Komandas droši vien var iedalīt divās kategorijās – tajās, kas ir Elvi florbola līgas klubu otrās komandas, kurām ik pa laikam talkā var tikt nosūtīti spēlētāji no galvenās komandas. Tādas šosezon būs sešas: "LU/FS Masters", "Lielvārde", "Irlava", "Lekrings", "Rubene-1" un FK "Rīga-1". Līdzšinējā pieredze liecina, ka šo opciju visbiežāk izmantojuši "Rubene-1", "Lekrings" un "LU/FS Masters". Lielvārdes fārmklubs pērn pirmo reizi spēlēja 1.līgā un salīdzinoši maz izmantoja papildinājumus no "augšas". Šosezon pirmo reizi kā fārmklubs būs "Irlava", kas apvienojusies ar Talsu virslīgas komandu. Neskaidra situācija varētu veidoties ar FK "Rīga-1", kuru vadītājs Zintis Stabiņš uzņēmies atbildību par Elvi florbola līgas komandu "Rockets", nevis FK "Rīga". Lai vai kā, lielākā daļa no iepriekš nosauktajām sešām komandām ļoti reāli varētu spēkoties par spēlēšanu izslēgšanas turnīrā.

No septiņām pārējām komandām ambiciozi noteikti būs "Ogres vilki", kuri jau pērn bija tuvu pārspēlēm par tikšanu virslīgā. Pērn izslēgšanas turnīru beidzot sasniedza "Babītes" florbolisti, kuri šosezon apvienojušies ar Rīgas Stradiņa universitāti, kas sastāvu noteikti nepadarīs vājāku. Pēdējos gados ne tie spožākie rezultāti bijuši virslīgas "viendienītēm" no Jelgavas no Madonas, kas par astotnieku noteikti varētu sacensties, bet vai par ko lielāku – grūti spriest. Virslīgā savas pēdas atstājuši arī "Saulkalne" un "Roja-Rauda Print" klubi, no kuriem interesantākie varētu būt rojenieki, kuri pērn ļoti pārliecinoši uzvarēja 2.līgas čempionātā un starpsezonu periodā savām rindām piesaistījuši vēl vairākus pieredzējušos spēlētājus. Pirms kāda brīža tika runāts pat par iespējamo Jāņa Jansona uzspēlēšanu savā dzimtajā klubā. Visbeidzot, savs sakāmais noteikti būs arī "Kuldīgas" komandai, kas pašlaik īsti nav iesaistījušies cīņā par tikšanu spēcīgāko sabiedrībā. Starpsezonu periodā komandai piesaistīti daži spēlētāji no citiem zemāko līgu komandām, bet pašiem izdevies izaudzināt gana labus jaunos spēlētājus.