Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

"Ādažiem" pirmais zaudējums; zināmi izslēgšanas spēļu pāri

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Ādažiem" pirmais zaudējums; zināmi izslēgšanas spēļu pāri
Foto: Renārs Buivids

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu 1.līgā aizvadītās nedēļas nogalē notika septiņas spēles, līdz ar to finišējis regulārais turnīrs. FK "Ādaži" turnīra priekšpēdējā mačā piedzīvoja pirmo zaudējumu sezonā, ar 9:10 piekāpjoties "Latgales" florbolistiem.

Centra reģions

Centra grupā tika aizvadītas četras spēles. 17.februārī "Ķekavas Bulldogs" savā laukumā tikai pēcspēles metienos ar 8:7 bija pārāka par SK "Babīte". Ķekaviešu labā izšķirošo pēcspēles metienu realizēja Intars Labsvārds. Uzvarētāju rindās ar diviem vārtu guvumiem un vienu piespēli rezultatīvākais bija Armands Šonmanis, divi goli Henrija Uzrauga kontā, bet 2 (1+1) punkti Intaram Labsvārdam. SK "Babīte" sastāvā rezultatīvākie ar 3 (2+1) punktiem bija Romans Gemma un Edgars Haferbergs, bet trīs piespēles Reiņa Millera kontā.

18.februārī rezultatīvā spēlē "Latgale" savā laukumā ar 10:9 sagādāja pirmo zāģi FK "Ādaži" florbolistiem. Jau no spēles sākuma vadībā izvirzījās daugavpilieši, bet pēc nospēlēta otrā perioda rezultāts bija 8:4. Trešās trešdaļas laikā turnīra tabulas līderi metās atspēlēties, bet nespēja - mačs noslēdzās ar laukuma saimnieku uzvaru - 10:9. Uzvarētāju rindās rezultatīvākie bija Aleksandrs Grehovs ar 7 (4+3), Mārtiņš Zaikovskis ar 5 (3+2) un Ivans Kokins ar 3 (2+1) punktiem. Ādažnieku rindās rezultatīvākie bija Andis Pekšs un Jānis Boroduška ar 4 (3+1), Eduards Timofejevs ar 4 (2+2) un Ivars Karnītis ar 4 (1+3) punktiem. Nākamajā dienā FK "Ādaži" ar 8:4 revanšējās "Latgalei". Šajā spēlē FK "Ādaži" rindās rezultatīvākie bija Eduards Timofejevs ar 3 (1+2) un Armands Asniņš ar 2 (2+0) punktiem. Daugavpiliešu komandā ar divu vārtu guvumu izcēlās Igors Kalnačs.

19.februārī mačā starp "Jelgavas novadu" un "Ķekava 2" Imants Lastovskis pagarinājumā ar precīzu metienu izrāva uzvaru zemgaliešiem - 11:10. Uzvarētājiem rezultatīvākie bija Imants Lastovskis ar 4 (4+0), Edgars Lapkovskis ar 4 (2+2), Reinis Kundziņš ar 3 (2+1), Edmunds Lauva ar 3 (1+2) un Armands Šteins ar 2 (0+2) punktiem. "Ķekava 2" sastāvā rezultatīvākie spēlētāji bija Jānis Bilinskis ar 5 (4+1), Rihards Spole ar 5 (1+4), Atis Lazdiņš ar 3 (2+1), Mārtiņš Jarohovičs ar 2 (1+1) un Rūdolfs Blūms ar 2 (1+1) punktiem.

Vidzemes reģions

Vidzemes grupā notika trīs spēles. 17.februārī FK "Madona" savā laukumā ar 12:2 sagrāva "Valmiera/VOC". Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Rihards Dainis, bet "Valmiera/VOC" sastāvā - Māris Rozenbahs. Starp madoniešiem rezultatīvākie bija Rihards Dainis ar 5 (4+1), Edgars Gailums ar 5 (2+3), Gatis Gailums ar 3 (2+1), Arvis Kreicbergs ar 3 (1+2) un Renārs Vārsbergs ar 2 (1+1) punktiem. Valmieriešiem vārtus guva Artūrs Eglīte un Gundars Rudzītis.

Tajā pašā dienā "Rubene-1" viesos ar 9:5 uzvarēja FK "Kalsnava". Uzvarētājiem rezultatīvākie bija Ilvars Jackēvičs ar 7 (4+3) un Lauris Zaicevs ar 3 (2+1) punktiem, bet FK "Kalsnava" sastāvā ar 2 (1+1) punktiem izcēlās Matīss Budovskis un Edgars Liepiņš.

18.februārī vēl vienu uzvaru izcīnīja FK "Madona", ar 11:5 pieveicot "Burtnieku novads/Valka". Madoniešiem rezultatīvākie bija Rihards Dainis ar 4 (2+2) un Didzis Dumbergs ar 3 (3+0) punktiem, bet pa diviem vārtiem guva Renārs Vārsbergs, Raivis Kaspars un Reinis Zdanovskis. "Burtnieku novads/Valka" komandā ar 2 (1+1) punktiem rezultatīvākie bija Edijs Vents un Gatis Grāvelis.

Izslēgšanas spēlēs savā starpā tiksies: FK "Ādaži" ar "Valmiera/VOC", "Latgale" ar "Burtnieku novads/Valka", "Ķekavas Bulldogs" ar "Rubene-1", bet "Jelgavas novads" ar FK "Madona".

Noslēdzot regulāro turnīru, 1.līgas rezultatīvākie spēlētāji ir Aleksandrs Grehovs (Latgale) ar 66, Intars Labsvārds (Ķekavas Bulldogs) ar 50, un Igors Kalnačs (Latgale) ar 47 punktiem. Veiksmīgākais bumbiņu ķērējs ir FK "Madona" vārtsargs Valdis Jukna, kurš atvairījis 86,41 % pretinieku metienu.

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Manteniece
floorball.lv