Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Vīriešu 1. līgā sāksies pusfināla sērijas

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Vīriešu 1. līgā sāksies pusfināla sērijas
Moments no cīņas starp komandām "Lielvārde/Fans" un FBK "Rīga Rockets"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šovakar ar spēlēm Lielvārdē un Irlavā sāksies Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas pusfināls. Sērijā līdz trim uzvarām "Lielvārde/Fans" mērosies spēkiem ar Jelgavas novada komandu FK "JeNo", bet "Irlava/Avant" krustos nūjas ar Rīgas komandu "Latvijas Universitāte/FS Masters".

Jauno Lielvārdes florbolistu ceļš līdz pusfinālam bija maksimāli sarežģīts, lai arī regulāro turnīru viņi noslēdza Austrumu grupas turnīra tabulas pirmajā vietā. Ceturtdaļfināla sērijā līdz trim uzvarām lielvārdiešiem pretī stājās FBK "Rīga Rockets" ar bijušo Latvijas izlases spēlētāju Jāni Jansonu uzbrukuma smailē. Ja pirmajā mačā, kas notika Lielvārdes novada sporta centrā, "Lielvārde/Fans" svinēja pārliecinošu uzvaru ar 9:4, tad jau otrajā mačā tika sakauta ar 9:2. Savā laukumā rīdzinieki jau pēc pirmās spēles nonāca vairs tikai vienas uzvaras attālumā no pusfināla, gūstot panākumu ar 2:0. Lielvārdiešiem izdevās saņemties - sērijas ceturtajā mačā, kas arī notika Rīgā, viņi bija pārāki ar 8:6, bet izšķirošā uzvara tika gūta savā laukumā - 8:5.

"Lielvārdes/Fans" pretiniece FK "JeNo" ceturtdaļfinālā mērojās spēkiem ar līgas debitanti FBK "SĀC". Sēriju jelgavnieki sāka savā laukumā ar uzvaru (9:4), bet pēc tam bija spiesti atzīt viesu pārākumu, piekāpjoties ar 5:8. Toties Saulkrastos FK"JeNo" guva divas pārliecinošas uzvaras (9:1 un 5:1), sērijā triumfējot ar 3:1 un iekļūstot pusfinālā.

Arī Rietumu grupas labākajai komandai "Irlava/Avant", lai iekļūtu pusfinālā, bija nepieciešams maksimālais spēļu skaits - piecas. Sēriju pret "Impar Limbaži" irlavnieki sāka ar diviem zaudējumiem savā laukumā - 11:12 (papildlaikā) un 2:3. Toties turpinājumā tika gūtas tikai uzvaras - ar 13:12 (pēcspēles metienos) un 10:6 Limbažos, kā arī ar 8:7 savā laukumā.

Ceturtdaļfināla sērijā starp Rīgas "Latvijas Universitāti/FS Masters" un "FK Kuldīga/NSS" pietika ar četrām spēlēm. Rīdzinieki ceļu uz pusfinālu sāka ar uzvaru savā laukumā (8:7 pagarinājumā), bet pēc tam piekāpās kuldīdzniekiem ar 10:12. Toties Kuldīgā "Latvijas Universitātei/FS Masters" izdevās gūt panākumus abās spēlēs (6:3 un 6:5 (pēcspēles metienos)), sērijā uzvarot ar 3:1.

Spēļu kalendārs: ŠEIT

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...