Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Vīriešu 1.līgas finālā - "Apelsīns/Talsi" pret "Rubene-1"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Vīriešu 1.līgas finālā - "Apelsīns/Talsi" pret "Rubene-1"
"Apelsīns/Talsi"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Par Latvijas Florbola čempionāta vīriešu 1.līgas uzvarētāju kausu un zelta medaļām sacentīsies komandas "Apelsīns/Talsi" un "Rubene-1". Talsenieki jau ar uzvaru pusfināla sērijā nodrošinājuši sev arī tiesības nākamajā sezonā startēt vīriešu Virslīgā.

Pusfināla sērijā "Apelsīns/Talsi" florbolistiem pietika ar divām spēlēm, lai no cīņas par čempionu titulu izslēgtu komandu "Rēzekne/Dinaburga". Otrais mačs notika 15.martā Talsos. Talsenieku atklāja spēles rezultātu (1:0), bet pēc pirmā perioda atradās vadībā ar 4:2. Otrajā trešdaļā spēles vadības grožus savās rokās izdevās pārņemt rēzekniešiem – 6:5. Tomēr pēdējais vārds šajā mačā un arī visā sērijā piederēja Talsu florbolistiem, kuri pēdējā periodā guva veselus sešus vārtus, saviem pretiniekiem ļaujot izdarīt tikai vienu rezultatīvu metienu. Spēlē "Apelsīns/Talsi" uzvarēja ar 11:7, bet visā sērijā – ar 2:0.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Mārtiņš Maķevics, kurš ar 4 (2+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. 3 (2+1) punkti viņa komandas biedram Danekam Balodim, bet divus vārtus guva Roberts Fārenhorsts. Labākā spēlētāja gods "Rēzekne/Dinaburga" sastāvā tika Denim Kotovam, kurš guva divus vārtus. Divi precīzi metieni arī Igora Kalnača kontā, bet rezultatīvākais ar četrām piespēlēm bija Marks Višņakovs.

Arī Kocēnu "Rubene-1" pusfināla sērijā "Jelgavas novadu" pārspēja jau divos mačs. Otrā spēlē notika 14.martā kocēniešu laukumā. Jau pirmā perioda laikā mājinieki izvirzījās vadībā ar 2:0, otrajā trešdaļā panāca 5:1, bet visā mačā triumfēja vairāk nekā pārliecinoši – 9:2, sērijā – 2:0.

Par labāko spēlētāju "Rubene-1" rindās atzina triju vārtu autoru Reini Mirkšu, bet pa diviem vārtiem guva Ilgvars Caune un Dāvis Ādamsons. "Jelgavas novada" sastāvā labākā spēlētāja balva tika Imantam Lastovski, kurš izcēlās ar vienu rezultatīvu metienu.

"Apelsīns/Talsi" ieguvusi tiesības nākamajā sezonā spēlēt Virslīgā. Tā kā viena kluba divas komandas nedrīkst vienlaicīgi piedalīties Virslīgā, tad "Rubene-1" florbolistiem ir tikai viens stimuls – 1.līgas čempionu tituls. Vēl vienu ceļazīmi uz Virslīgu sadalīs "Rēzekne/Dinaburga" un "Jelgavas novads", spēkojoties par bronzas medaļām. Plānots, ka spēles par medaļām starp "Apelsīns/Talsi" un "Rubene-1", kā arī starp "Rēzekne/Dinaburga" un "Jelgavas novads" notiks 5.aprīlī Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā.

Izmantotie resursi:
floorball.lv

     [+] [-]

, 2014-03-17 23:34, pirms 10 gadiem
Ogijs- fināla MVP! Leģenda!

     [+] [-]

, 2014-03-18 09:01, pirms 10 gadiem
Autors pilnīgi pareizi lietojis tekstā :Tomēr pēdējais vārds šajā mačā......... -"Talsu florbolistēm"- , tas taču tomēr sieviešu sporta veids.