Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Vīriešu 1. līgā maksimāls rezultāts tikai "Irlavai/Avant" un "Kuldīgai/KNSS"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Vīriešu 1. līgā maksimāls rezultāts tikai "Irlavai/Avant" un "Kuldīgai/KNSS"
"Irlava/Avant". Foto: floorball.lv

Pilnā sparā turpinās Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1.līgas turnīrs. Šobrīd visus iespējamos punktus izcīnījusi vairs tikai divas komandas – Rietumu divīzijas līdere "Irlava/Avant", kas uzvarējusi visās četrās spēlēs, un tās pašas divīzijas 3.vietas īpašniece "Kuldīga/KNSS", kam trīs panākumi trijos mačos. Austrumu divīzijas turnīra tabulas pirmajā vietā atrodas "Impar Limbaži", kas piecos mačos savākusi 12 punktus.

Pagājušās nedēļas nogalē "Irlava/Avant" viesojās pie komandas "Ķekavas Bulldogs", ko sakāva ar 19:3. Par labāko spēlētāju irlavnieku rindās tika atzīts Toms Talo, kuram 4 (3+1) punkti, 4 (2+2) punkti Renāram Stančikam, bet pa sešiem rezultativitātes punktiem sakrāja uzreiz trīs uzvarētāju komandas florbolisti – Krists Paulovičs, Ričards Gruziņš un Kristaps Kazlovskis. Labākā spēlētāja balvu Ķekavas komandā saņēma Reinis Žīgurs.

Uzvaru izcīnīja arī Austrumu divīzijas līdere "Impar Limbaži", kas savā laukumā uzņēma pašreizējo čempioni "Lielvārdi/Fans" – 9:8. Tiesa, trīs punkti nenāca nemaz tik viegli, jo četras minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts vēl bija neizšķirts (7:7). Uzvaru mājiniekiem nodrošināja Raita Ozola divi vārtu guvumi. Tieši Ozols, kurš ar 6 (5+1) punktiem bija rezultatīvākais, tika atzīts par labāko savā komandā. 3 (2+1) punkti Tomasam Zonnem, bet Armands Puķītis iemeta divus golus. Labākā spēlētāja balvu Lielvārdes komandā saņēma Oskars Tūtāns, kuram 3 (2+1) punkti, rezultatīvāks par viņu ar 4 (3+1) punktiem bija Juris Sandis Jēgers.

Rietumu divīzijas vicelīdere "RTU/Rockets" (9 punkti) viesojās pie FK "JeNo" un svinēja uzvaru ar 10:6. Taisnības labad jāsaka, ka vēl spēles vidū rīdzinieki zaudēja ar 1:5, bet pēc tam guva deviņus (!) vārtus pēc kārtas. Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem tika atzīts vienu vārtu autors Tomass Rutkovskis, bet rezultatīvākie bija Imants Lastovskis ar 4 (3+1) punktiem un Mikuss Freibergs ar 3 (2+1) punktiem. Labākā spēlētāja balvu Jelgavas novada komandā saņēma Mārtiņš Mickevičs, kura kontā divi goli.

Deviņi punkti ir arī Rietumu divīzijas 3.vietas īpašniecei "Kuldīgai/KNSS", kas pagājušajā nedēļā viesojās Liepājā, kur ar 12:4 sakāva komandu "Kurši 2". Par labāko starp uzvarētājiem atzina Rūdolfu Ķīvīti, kuram 2 (1+1) punkti. Rezultatīvāki par viņu bija Krists Bergmanis ar trim piespēlēm, Linards Vimbsons, kuram 4 (3+1) punkti, un Andis Blinds, kurš izcēlās ar 5 (4+1) punktiem. Labākā spēlētāja balvu liepājnieku rindās saņēma Markuss Iesals, kuram 2 (1+1) punkti, divus vārtus guva Sandis Lēvalds,

Austrumu divīzijā 2.vietu turnīra tabulām ieņem FBK SĀC (9 punkti), kas viesos ar 6:2 uzvarēja FBK "Valmiera/BSS". Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Kārlis Pops, kurš atvairīja 26 no 28 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar diviem goliem bija Toms Eglīte. Arī Valmieras komandā par labāko tika atzīts vārtsargs – Jānis Sīka (15/21).

Austrumu divīzijas turnīra tabulas trešajā vietā šobrīd atrodas "Latvijas Universitāte/FS Masters" (8 punkti), kas iepriekšējā mačā savā laukumā ar 14:3 sagrāva Cēsu komandu "Lekrings 1". Par labāko spēlētāju tika atzīts Valters Lapiņš, kurš guva četrus vārtus. 4 (2+2) punkti Marekam Brutānam, bet pa trim punktiem savāca Jurģis Aizupietis, Daniels Tvoronovičs, Kārlis Dārznieks un Edgars Ošis. Labākā spēlētāja balvu cēsnieku sastāvā saņēma Roberts Vikštrems, bet rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija Krišjānis Tiltiņš.

Līgas rezultatīvākais spēlētājs šobrīd ir Raitis Ozols (Impar Limbaži), kurš piecās spēlēs guvis 23 (15+8) punktus. Ar 19 (8+11) punktiem seko Kristaps Kazlovskis (Irlava/Avant), bet viņa komandas biedriem Ričardam Gruziņam un Kristam Paulovičam ir pa 17 punktiem. Starp vārtsargiem vislabāk veicies Gundaram Krīpēnam (FK JeNo) un Andrim Eglītim (Kuldīga/KNSS), kuri atvairījuši 90,48% pretinieku metienu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...