Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

"RSU/Babīte" uzvar čempionus, turot sasprindzinājumā līderus

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"RSU/Babīte" uzvar čempionus, turot sasprindzinājumā līderus
Foto: Floorball.lv

Latvijas vīriešu florbola čempionātā uz otro vietu turnīra tabulā pakāpušies "RSU/Babīte" florbolisti, kas kārtējā spēlē viesos ar rezultātu 5:1 apspēlēja pērnās sezonas čempionus "Rubene-1", kuri tādējādi atkrituši jau uz astoto pozīciju.

Turnīra tabulas līdervienība "Lielvārde/Fans" aizvadītajā nedēļas nogalē nespēlēja, taču iekrātais 21 punktus astoņās spēlēs ļāvis saglabāt līderpozīcijas turnīra tabulā. Lielā mērā tas saistīts ar "LU/FS Masters" pēdējā laika nestabilo sniegumu. Vispirms studenti gana pārliecinoši ar 11:5 (4:2, 5:1, 2:2) apspēlēja vienus no čempionāta pastarīšiem "Irlava/Avant", bet pret spēkos līdzvērtīgajiem "JeNo" florbolistiem sniegums vairs nebija tik sekmīgs – cīņas gaitā nonākuši iedzinējos ar triju vārtu deficītu, "LU/FS Masters" panāca izlīdzinājumu, tomēr četras minūtes pirms pamatlaika beigām ielaida vēl vienus vārtus, ciešot neveiksmi ar 5:6 (1:4, 2:1, 2:1). Līdz ar to komanda atkāpusies uz trešo vietu turnīra tabulā, no līderiem atpaliekot par diviem punktiem, turklāt nospēlēts par vienu maču vairāk. Potenciāli viņiem garām var paskriet arī jelgavnieki, kuri nospēlējuši par divām spēlēm mazāk, bet iekrājušies 16 punktus.

"Spēlē pret "LU/FS Masters" paveicām lielisku komandas darbu. Pirms šīs spēles aptuveni zinājām kā konkurenti spēlējuši pret citām komandām un ka viņi ir vairāk raksturojami kā uzbrukuma komanda. Trenera uzdevums bija dzelžaini spēlēt no aizsardzības un pirmajā periodā tas izdevās teju vai lieliski. Nospēlējām labi aizsardzībā un spējām izmantot savus momentus uzbrukumā, kā rezultātā spēles sākumā ieguvām iniciatīvu un vadību. Turpmākajā daļā vairs tik viegli negāja un no spēles otras puses bija sajūta, ka pretī iznākusi pavisam cita komanda, sāncenši bija kārtīgi sasprarojušies un prata ieviest nelielu haosu mūsu spēlē. Laikam pirmajā pārtraukumā bijām par daudz atslābuši, kā rezultātā otro periodu iesākām ar nevajadzīgiem noraidījumiem un zaudētajiem vārtiem. Kad pretinieks rezultātu izlīdzināja, cīņa kļuva līdzīgāka un atguvām bumbiņas kontroli, dažas minūtes pirms beigām gūstot uzvaras vārtus. Noteikti jāuzteic arī mūsu vārtsargu, kurš paveica lielisku darbu vārtos," atzina Roberts Hercs, kurš šajā mačā tika atzīts par labāko savā komandā. Jāpiezīmē, ka Hercs vien šosezon pievienojās "JeNo" komandai. "Komandā esmu iejuties ļoti labi. Pats esmu jelgavnieks, jau zināju pāris komandas biedrus. Bija arī neliela saskarsme ar šo komandu arī agrāk, tādēļ nebija nekādu problēmu iejusties sastāvā. Lieliska komanda uz laukuma, ārpus laukuma un noteikti arī ārpus florbola."

Lielvārdes komandai sekot turpina "RSU/Babīte", kas kārtējā cīņā viesos tikās ar pērnās sezonas čempioniem "Rubene-1", spēles ievadā nonākot iedzinējos, taču turpinājumā Edgars Ošiņš palika nepārspēts, kamēr viesi izcēlās piecas reizes, sekmējot panākumu ar 5:1 (2:1, 3:0, 0:0). Tādējādi "RSU/Babīte" no līderiem atpaliek divus punktus un gatavi izmantot jebkuru "Lielvārde/Fans" komandas klupienu, lai pārņemtu vadību.

"Spēles sākums mūs nedaudz sabiedēja, likās, ka būs ļoti grūti, bet kopumā labi nostrādājām aizsardzībā, pretiniekiem maz metienu sasniedza vārtus, turklāt lielisku spēli aizvadīja mūsu vārtsargs. Rezultāts gan varēja būt krietni lielāks, jo bija vēl ļoti daudz iespēju. Mūsu vārtos tas viens gan laikam iekrita tādēļ, ka vēl pirms spēles kāds pačukstēja "sauso". Runājot par sezonu kopumā, pēc apvienošanās ar RSU, mūsu sastāvs ir kļuvis ievērojami spēcīgāks, radusies arī iekšējā konkurence. Tas viss rada papildus prieku, ka varam spēlēt stabilu cīņu, mačus aizvadot trijās maiņās," sarunā ar Sportacentrs.com atzina "RSU/Babīte" labākais spēlētājs pēdējā mačā Reinis Millers.

Starp potenciāli spraigākajām izcēlām arī cīņu Madonā, kur pie vietējās komandas viesojās "Roja Rauda Print". Pirms šīs cīņas abas komandas balansēja uz astotnieka robežas, cīnoties par tikšanu izslēgšanas spēļu turnīrā. Rojenieki pēdējā laikā demonstrējuši pārliecinošu sniegumu un arī no Madonas tika pārvesti trīs punkti, pateicoties 7:6 (3:2, 2:3, 2:1) uzvari. Uzvaras vārtus nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām guva Roberts Fārenhorsts, turklāt mājiniekiem vēl bija iespēja izglābties, taču viņi neprata izmantot Riharda Fīrmaņa divu minūšu noraidījumu.

Citās spēlēs "Saulkalne" viesos ar 5:4 (2:0, 1:3, 2:1) apspēlēja "Kuldīgu", divu pastarīšu divcīņā pie pirmās uzvaras tika "Irlava/Avant", kas savā laukumā ar 8:4 (3:2, 3:0, 2:2) pieveica "Lekrings", izcīnot pirmo uzvaru turnīrā. Visbeidzot, "Rockets-1" ar 11:3 (3:0, 1:1, 7:2) sagrāva "Kuldīgu", pakāpjoties uz ceturto vietu turnīra tabulā.

Neskatoties uz nespēlēšanu šajā nedēļas nogalē, Elvijs Jankovskis no "Ogres vilkiem" ar 32 (17+15) punktiem saglabā turnīra rezultatīvākā spēlētāja statusu. Uz otro vietu ar 28 (18+10) punktiem pakāpies "LU/FS Masters" līderis Krists Paulovičs, vietu zemāk pastumjot citu ogrēnieti Tomu Rislingu, kuram 26 (18+8) punkti. Tālāk seko divi madonieši Edgars Gailums (14+12) un Sandijs Kalniņš (15+10), bet rezultatīvākie no turnīra līderkomandas ir Matīss Pēteris Polis (12+11) un Dāvis Janovskis (13+8).

Starp vārtsargiem pašlaik pārliecinoši labākais atvairīto metienu procents ir "Rubene-1" komandas vārtsargam Robertam Trepšam (92.59%), kurš šosezon vairāk spēlējis virslīgā, nevis 1. Līgā, kas varētu būt viens no iemesliem, kādēļ komanda pašlaik riskē ar netikšanu play-off. Tuvākie sekotāji ir "Rockets-1" vārtu vīrs Edijs Šenbergs un Emīls Ērglis no "LU/FS Masters".

Šonedēļ ieplānotas astoņas spēles vīriešu 1. līgas turnīrā. Trīs centrālās spēles Sportacentrs.com skatījumā varētu būt šīs:
*** "Ogres vilki" – "Lielvārde/Fans": Divu kaimiņu novadu divcīņa varētu izvērsties par īstu saldo ēdienu. Ogrēnieši jau vairākus gadus cīnās 1. līgas turnīrā, kamēr "Lielvārde/FANS" vien pērn debitēja šajā līmenī, uzreiz aizsniedzoties līdz sudraba medaļām, ko "vilki" līdz šim tā arī nav spējuši paveikt. Pērn komandas spēlēja dažādās divīzijās, līdz ar to aizvadīja tikai vienu savstarpējo cīņu, kurā "Ogres vilki" savā laukumā bija pārāki ar rezultātu 8:4.
** "RSU/Babīte" – "LU/FS Masters": Abām komandām pašlaik ir pa 19 punktiem, kas ļauj dalīt otro vietu turnīra tabulā. "RSU/Babīte" izcīnījuši panākumus pēdējās trijās spēlēs, kamēr konkurenti tikpat mačos uzvarējuši tikai reizi. Pērn "LU/FS Masters" viesos Spuņciemā ar 3:6 zaudēja "Babītei", piecus vārtus ielaižot trešajā trešdaļā. Savukārt pret RSU komandu uzspēlēt neizdevās, jo šī studentu komanda uz izbraukuma maču nedevās.
* "Lielvārde/Fans" – "Rubene-1": Raugoties no turnīra tabulas viedokļa, šī spēle neizpelnītos iekļūšanu TOP-3, taču jāatceras, ka abas komandas šopavasar cīnījās par čempionu titulu, kad dramatiskā cīņā "Rubene-1" bija pārāka pēcspēles metienu sērijā. Arī abos regulārās sezonas mačos "Rubene-1" bija labāki, viesos uzvarot ar 6:4, bet mājās panākums nāca vēl rezultatīvākā cīņā – 12:10.

1.līgas kopvērtējums (7.novembris)

#KomandaSpēlesU-ZVārtiPunkti
1.Lielvārde/Fans87-170:3921
2.RSU/Babīte87-162:3819
3.LU/FS Masters97-271:5319
4.Rockets-185-362:4716
5.FK JeNo75-255:4316
6.Ogres vilki85-373:4715
7.Roja Rauda Print105-562:7614
8.Rubene-174-341:3513
9.Madona93-659:6010
10.Saulkalne93-652:749
11.Kuldīga92-749:527
12.Irlava/Avant81-732:693
13.Lekrings80-837:820