Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Lielvārdes florbolisti nepārspēti, "RSU/Babīte" kāpj uz augšu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latvijas florbola čempionāta vīriešu 1.līgā pārliecinoši turpina spēlēt "Lielvārde/Fans", kas izcīnījuši ceturto uzvaru, turnīra tabulā saglabājot pārliecinošas līderpozīcijas.

Kārtējā cīņā pērnā gada favorīti savā laukumā uzņēma "Madonu", izcīnot panākumu ar rezultātu 8:4 (2:1, 1:2, 5:1). Pēc diviem periodiem rezultāts bija neizšķirts, bet trešā perioda ievadā viesu līderis Edgars Gailums vadībā izvirzīja "Madonu", kas lika apšaubīt mājinieku spēju turpināt panākumu sēriju. Tomēr divi ātri atbildes vārti uzsāka "Lielvārde/Fans" izrāvienu, kas ļāva izcīnīt pārliecinošu uzvaru. Mājiniekiem par labāko atzina vārtsargu Raivi Puzuli, bet ar četrām piespēlēm izcēlās Niks Blumfelds, kurš šosezon kļuvis par stabilu rotācijas spēlētāju arī virslīgas komandā. Madonieši ar desmit punktiem tikmēr izkrituši no labāko astotnieka, ieņemot devīto vietu.

Vienu punktu gan "Madona" aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnīja, kad spēles izskaņā atspēlēja divu vārtu deficītu pret "Rockets-1", beigās gan maču zaudējot ar 6:7 papildlaikā. Trīs vārti zaudētāju rindās Sandijam Kalniņam, bet trīs rezultatīvas piespēles Gailumam. Uzvarētāju rindās par labāko nosauca vārtsargu Mairi Skruļu, kuram 24 atvairītie metieni. Interesanti, ka "Rockets-1" arī otrajā mačā bija spiesti cīnīties papildlaikā, jo neprata nosargāt iegūto pārsvaru pret "Roja Rauda Print", kuriem padevusies sekmīga nedēļas nogale – 5:4 uzvara pār "Rockets-1", kā arī pēc tam ar 8:5 apspēlēja arī līdzšinējos vicelīderus "LU/FS Masters" ar rezultātu 8:5. Tādējādi 1. līgas jaunpienācēji nedēļas nogalē nopelnīja piecus punktus, kas ir gandrīz tikpat cik iepriekšējās sezonas gaitā kopumā. Tas kurzemniekiem ļāvis ielauzties labāko astotniekā.

Mainīgām sekmēm nedēļa aizritējusi "Ogres vilku" komandai, kas vispirms dramatiskā cīņā ielaida divus vārtus pēdējās 20 sekundēs un viesos ar 9:10 zaudēja ļoti svarīgu spēli pret "RSU/Babīte", bet pēc tam mājās ar 13:6 apspēlēja "JeNo" komandu. Tādējādi ogrēnieši pašlaik atrodas ceturtajā vietā, par punktu atpaliekot no "RSU/Babīte" un "LU/FS Masters", kas gan aizvadījuši par vienu cīņu mazāk. Aizmugurē tikmēr elpo "JeNo" un pašreizējie čempioni "Rubene-1", kuriem par divām spēlēm mazāk un divu punktu deficīts.

Pēc divām rezultatīvajām cīņām rezultatīvāko spēlētāju saraksta augšgalā izvirzījušies ogrēnieši Elvijs Jankovskis ar 32 (17+15) un Toms Rislings ar 26 (18+8) punktiem. Interesanti, ka pērn tieši viņi pēc sezonas beigām bija labākie punktu vācēji, tiekot pie attiecīgi 76 un 65 punktiem. Trešais ar 24 (14+10) punktiem ir madonietis Sandijs Kalniņš, bet punkts mazāk ir viņa komandas biedram Edgaram Gailumam. Līdzšinējais līderis Matīss Pēteris Polis no "Lielvārde/Fans" nedēļas laikā savu punktu krājumu papildināja tikai ar vienu punktu, šajā rādītājā atkāpjoties uz piekto vietu.

Šonedēļ ieplānotas septiņas cīņas. Kā centrālā varētu tikt izcelta "RSU/Babīte" viesošanās pie pašreizējiem čempioniem "Rubene-1". Kocēnu komanda pašlaik turnīra tabulā atrodas vien sestajā vietā. Jā, rezervē ir vairākas spēles, taču šie mači vēl ir jāuzvar, pretējā gadījumā komandai priekšā cīņa nevis par titula aizstāvēšanu, bet pirmkārt par tikšanu izslēgšanas turnīrā. "RSU/Babīte" tikmēr spēlē pārliecinoši un apvienotā komanda noteikti lūko tikt augstāk kā labākie sasniegumi līdz šim, spēlējot atsevišķi.

Interesanta varētu būt arī spēkošanās starp "LU/FS Masters", kas pēdējās cīņās piedzīvojuši pāris klupienus un "JeNo", kuri, lai arī izteikumos ir piesardzīgi, taču jūtams, ka šī Zemgales komanda nesmādētu iespēju atkal uzspēlēt valsts spēcīgākajā līgā.

Visbeidzot, kā trešo saistošāko varētu minēt spēli starp "Madonu" un "Roja Rauda Print" jeb komandām, kas pašlaik atrodas uz bīstamās laipas, ieņemot attiecīgi devīto un astoto vietu. Rojenieki pēc sekmīgās nedēļas nogales bagātīgi papildinājuši punktu krājumu, kamēr madonieši divās spēlēs tika vien pie viena punkta, taču savā laukumā ir neērts pretinieks jebkuram oponentam.