Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Arī Latvija būs pārstāvēta pirmajā Eiropas pilsētu komandu čempionātā šahā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Arī Latvija būs pārstāvēta pirmajā Eiropas pilsētu komandu čempionātā šahā
Attēls no europechess.org

Šo svētdien, 29. janvārī, notiks līdz šim vēl nebijis starptautisks pasākums – Eiropas pilsētu komandu čempionāts šahā, kas tiks aizvadīts hibrīdšaha formātā interneta šaha platformā Tornelo.com un kurā būs pārstāvēta arī Latvija.

Sacensības rīko Eiropas Šaha savienība (ECU). Kopumā paredzētas četras kategorijas: "Open", sievietes, seniori (S-50+) un jaunieši (U-12). Latvija tiks pārstāvēta ar vienu komandu. Tā būs Kuldīgas vienība, kurā spēlēs WGM Dana Reizniece-Ozola (2265), WFM Linda Krūmiņa (2073), Marta Kāne (1836) un Nellija Maklakova (1817).

Trešdien, 25. janvārī, vietnē tornelo.com redzams, ka par vēsturiski pirmo titulu sacentīsies kopumā 13 sieviešu komandas. Pēc starta reitinga Latvijas meitenes ir sestās, tātad gaidāma ļoti interesanta cīņa.

Pie četriem galdiņiem visas komandas aizvadīs Šveices sistēmas deviņas kārtas ar apdomas laiku 10 minūtes partijai plus 3 sekundes par gājienu. Tā kā tas ir hibrīdšahs, komandas atradīsies katra savā iepriekš noteiktā vietā video kameru un klātienes tiesnešu uzraudzībā, bet pati cīņa notiks datorā internetā. Pirmā kārta sāksies 11.30 pēc Latvijas laika, pulksten 15 būs pārtraukums, bet noslēdzošās četras kārtas atsāksies 16.30.

Kuldīgā cīņas notiks jaunā kultūrvietā, atjaunotās Adatu fabrikas telpās, pilsētas centrā. Tiesneši un mūsu puses pārstāvji būs Vairis Kurpnieks, Aivars Laizāns un Viktors Šteinbergs.

Šīm sacensībām papildus efektu dod tas, ka tiešsaistē būs iespējams sekot līdzi visām komandām un visām partijām. Detalizēta informācija atrodama oficiālajā majaslapā https://cities.europechess.org/

Izmantotie resursi:
Latvijas Šaha Federācija