Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rogule apsteidz iepriekšējo gadu čempionus un uzvar LČ šaha kompozīciju risināšanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Rogule apsteidz iepriekšējo gadu čempionus un uzvar LČ šaha kompozīciju risināšanā
Priekšplanā Laura Rogule. Foto: Latvijas problēmšaha biedrība

Rīgā notikušajā 49. Latvijas čempionātā šaha kompozīciju risināšanā, kas reģistrēts Pasaules risināšanas kausa izcīņai, par uzvarētāju kļuvusi Laura Rogule, kura apsteidzot 2022. un 2021. gada čemnpionus.

Atsevišķi tika skaitīti nacionālā un atklātā čempionāta rezultāti. Par uzvarētāju un jaunu Latvijas čempioni šaha kompozīciju risināšanā kļuva Laura Rogule, apsteidzot Emīlu Taboru (Latvijas čempions 2022.gadā) un Miķeli Emīlu Miķelsonu (Latvijas čempions 2021.gadā). Šī ir jau otrā reize, kad Laura uzvar Latvijas nacionālajā risināšanas čampionātā (iepriekš 2018.gadā). Tātad uz skatuves mums bija trīs labākie 2021.–2023.gadu Latvijas risinātāji.

Jāpiemin, ka čempionāta vecākais dalībnieks bija Ēriks Priednieks (84), kurš izcīnīja arī sudraba medaļu pirmajā Latvijas risināšanas čempionātā tālajā 1972 gadā un vienpadsmit reizes bijis starp uzvarētājiem turpmākajos čempionātos.

Turklāt nacionālajā čempionātā tika iekļauta B kategorija iesācējiem. To izcīnīja Mihails Pučinskis, apsteidzot Mihailu Šalašovu un Laumu Mieriņu (Lauras meita). Latvijas Šaha problēmu biedrība ar lielu prieku sveica Laumu Mieriņu un Nadeždu Demakinu, kuras pirmo reizi piedalījās risināšanas sacensībās.

Atklātajā Latvijas čempionātā pārliecinoši uzvarēja mūsu Lietuvas viesi. Par čempionāta uzvarētāju ar maksimālajiem punktiem kļuva Martins Limonts, apsteidzot Lietuvas izlases jauno zvaigzni, junioru Kevinu Kuzņecovu un Vidmantu Satkusu.

Informāciju sagatavoja
Jūlija Visocka
Latvijas problēmšaha biedrība