Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunā šahiste kvalifcējusies prestižajam superturnīram "WR Masters" Vācijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas jaunā šahiste kvalifcējusies prestižajam superturnīram "WR Masters" Vācijā
Dalībnieki, kas interneta turnīros kvalificējās klātienes cīņām Diseldorfā.

Februārī Diseldorfā (Vācija) notiks lielmeistaru superturnīrs "WR Masters" ar vairāku pasaules vadošo spēlētāju piedalīšanos. Paralēli plānotajam U-14 sacensībām un meistarklasēm kvalificējusies arī Latvijas jaunā un talantīgā šahiste Sofja Vasiļjeva (1752).

Lai nopelnītu ceļazīmi uz klātienes klasiskā šaha turnīru, kuru rīko "WR Group", Sofjai Vasiļjevai interneta platformā lichess.org vispirms bija jāpārvar kvalifikācijas kārta, kurā varēja piedalīties tikai pa vienam zēnam un meitenēm no uzaicinātajām federācijām. Vasiļjeva ar 7 punktiem no 11 kvalificējās finālam, kur ieņēma otro vietu 17 dalībnieču konkurencē – 5 punkti no 7 iespējamajiem.

U-14 vecuma jauniešu klātienes turnīrā, kas notiks prestižajā viesnīcā "Hyatt Regency Dusseldorf hotel" no 21. līdz 25.februārim, vispirms aizritēs piecu kārtu klasiskās laika kontroles turnīrs, bet pēc tam blics. Paralēli katru dienu būs meistarklases ar lielmeistaru Borisu Gelfandu (Izraēla, 2667) un lielmeistari Elizabeti Pecu (Vācija, 2464).

Pašā lielmeistaru turnīrā piedalīsies tādi zināmi spēlētāji kā Jans Ņepomņaščijs (2793), Anišs Giri (2764), Veslijs So (2760), Levons Aronjans (2735) un citi.

Izmantotie resursi:
Latvijas Šaha Federācija