Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies LJF kauss konkūrā; kopvērtējumā uzvar Aigars Bregže

Agris Suveizda

Noslēdzies LJF kauss konkūrā; kopvērtējumā uzvar Aigars Bregže
Aigars Bregže. Foto: Kate Ansone/LJF

Sestdien un svētdien (23., 24.09.) sporta centrā “Kleisti” tika aizvadīts piektais, noslēdzošais LJF Kausa konkūrā 2023.gada sezonas posms. Nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ sacensību programma tika nedaudz mainīta un galvenā izcīņa par titulu pieaugušo konkurencē notika svētdien, informē Latvijas Jātnieku federācija.

Piektā posma galvenajā maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 140 cm tika piešķirtas divas pirmās vietas, jo pārlekšanai kvalificējušies Līga Pētersone (ar zirgu Nileone) un Aleksandrs Šakurovs (ar zirgu Chilli) no pārlekšanas atteicās. Trešajā vietā palika Katrīna Asare ar zirgu Cipra.

Visi rezultāti: STARTA KĀRTĪBA / REZULTĀTI

LJF Kausa kopvērtējumā tika skaitīti četri labākie sportista rezultāti no pieciem. Par LJF Kausa kopvērtējuma uzvarētāju kļuva Aigars Bregže ar Beļģijas siltasiņu šķirnes zirgu Baccus de Troy (īpašnieks Agnese Upīte), uzvarot divos no pieciem posmiem un iegūstot 76 kopvērtējuma punktus. Pēdējā posmā pieaugušo ieskaitē Bregže nestartēja.

Tā kā sacensību Nolikums paredzēja vienādu punktu gadījumā pēdējā posma ieskaites maršruta rezultātu noteikt par noteicošo, kopvērtējuma otrajā pozīcijā ierindojās Aleksandrs Šakurovs ar 62 kopvērtējuma punktiem, tieši pēdējā posmā apsteidzot Andi Vārnu, kurš svētdien nestartēja. Līdz ar to, Andis Vārna ierindojās trešajā vietā, arī ar 62 punktiem.

Visi kopvērtējuma rezultāti: Latvijas Jātnieku Federācija - LJF KAUSS...

Aigars Bregže: “Vasaras sezona man ir bijusi ļoti veiksmīga. Šogad, pirmo reizi karjerā, kļuvu ne tikai par Latvijas čempionu konkūrā, bet arī uzvarēju LJF Kausa kopvērtējumu. Tas norāda uz stabilu rezultātu, kas ir liela ieguldītā darba auglis. Piektajā posmā maršrutos bija jūtams cits rokraksts, jo maršrutlicējs bija no Igaunijas. Tas bija ļoti interesanti un vērtīgi. Pēdējā posmā pats gan nestartēju galvenajā maršrutā, jo ar Bacchus de Troy jau sāku gatavoties iekštelpu sezonai un plānoju pavisam drīz piedalīties CSI sacensībās Tallinā, Saku arēnā.
Man ir liels prieks arī par maniem citiem zirgiem, jo visas sezonas garumā tie ir uzrādījuši ļoti labu sniegumu. Pateicos saviem atbalstītājiem, kuri seko man līdzi, un tiekamies jau nākamajās sacensībās!”

Citās ieskaitēs uzvarēja:
Junioru un jauno jātnieku konkurencē uzvarēja Anna Salmiņa (JSC “Kaijas”), startējot četros no pieciem posmiem.

Bērnu līdz 14 g.v. ieskaitē uzvaru izcīnīja Karlīna Dzirniece (z/s “Lielceri”), startējot četros no pieciem posmiem.
Amatieru ieskaitē nepārspēta palika Linda Ansone (JSK “Princis”), startējot četros no pieciem posmiem.

Jātnieki ar I grupas ponijiem – uzvarētāja Kristiāna Kravale (JK “Skudru Stallis”), startējot visos posmos.

Jātnieki ar II grupas ponijiem – uzvarētāja Alise Tiļļa (Brocēnu un Saldus JK), startējot visos posmos.

Piecgadīgo zirgu kokurencē – Latvijas šķirnes zirgs Diarada (Da Silva/Reilijs, īpašnieks J.Dukaļska), jātniece Sintija Semeņkova (JSK “Kriķi”), startējot visos posmos.

6/7 gadus jauno zirgu ieskaitē – Latvijas šķirnes zirgs Cinks (2017, Chagalli/Corall, īpašnieks V.Milta), jātnieks Guntars Lekutris, startējot visos posmos.

Informāciju sagatavoja:
Kate Ansone, LJF Preses dienesta vadītāja