Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kleistos notiks Pasaules kausa posms konkūrā, piedalīsies arī Neretnieks

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kleistos notiks Pasaules kausa posms konkūrā, piedalīsies arī Neretnieks
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Šonedēļ Kleistos notiks Pasaules kausa posms konkūrā, kurā piedalīsies arī olimpietis Kristaps Neretnieks.

Pasaules kausa (PK) Centrāleiropas zonas posms šķēršļu pārvarēšanā, kas Latvijā notiek kopš 1992.gada, un Pasaules kausa posms iejādē ir šī gada lielākie jāšanas sporta pasākumi mūsu valstī.

Šogad Pasaules kausa sacensības konkūrā notiks no 13. līdz 16.jūnijam Latvijas Jātnieku federācijas mītnes vietā, sporta centrā “Kleisti. Cīņa solās būt interesanta, jo sacensībām pieteicies pēdējos gados lielākais dalībnieku skaits. Savu dalību Rīgas posmā konkūrā ir pieteikuši arī Kristaps Neretnieks, kurš jau ir kvalificējies Parīzes olimpiskajām spēlēm 2024 ar zirgu Palladium KJV, LR 2023.gada čempions konkūrā Aigars Bregže, Igaunijas un Lietuvas labākie konkūra dueti u.c.

Pasaules kausa tēma turpina mirdzēt olimpiskās lāpas gaismā. PK Rīgas posms konkūrā būs viena no pēdējām kvalifikācijas punktu gūšanas iespējām zirgam Parīzes olimpiskajām spēlēm 2024. Tāpat jātniekiem būs iespēja kvalificēties Eiropas čempionātam 2025 un krāt punktus PK finālam. Arī šogad sacensībās esam iekļāvuši CSI vienas zvaigznes statusa maršrutus, tādejādi, pie mums varēs piedalīties lielāks skaits dalībnieku, īpaši jaunie jātnieki, kuriem jākrāj starptautiskā pieredze. PK Grand Prix maršruts, ar līdz 155 cm augstiem šķēršļiem, notiks svētdien, 16.jūnijā, plkst.16:00.

Latvijas Jātnieku federācijas prezidents Agris Blaus: “Šogad sacensībām ir pieteikušies daudz jaunu jātnieku, kas mūs ļoti priecē, jo redzam, ka jāšanas sportam pievienojas arvien plašāks sportistu pulks. Pasaules kausa Centrāleiropas zonas Rīgas posmi allaž visai jātnieku saimei ir lieli svētki. Novēlu sportistiem sagaidīt tos uzvaras mirkļus, pēc kā viņi tik ļoti tiecas un dēļ kā nerimtīgi strādā!”

Papildus tam, bērni sacensībās noteiktos laikos varēs pavizināties ar zirgu un poniju. Skatītājiem būs iespēja vērot jāšanas paraugdemonstrējumus un iegūt labāko jātnieku parakstus. Lai piesaistītu dažādus sociālos slāņus, daudzbērnu ģimenes, pensionārus u.c., ieeja sacensībās ikvienam ir bez maksas.

Informāciju sagatavoja:
Kate Ansone, LJF Preses dienesta vadītāja