Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Neretnieks uzvar Rīgas posma "Grand Prix" maršrutā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Neretnieks uzvar Rīgas posma "Grand Prix" maršrutā
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

LETA. Latvijas sportists Kristaps Neretnieks svētdien uzvarēja Rīgā notikušajā Pasaules kausa Centrāleiropas zonas posma sacensības jāšanas sportā, vēsta Latvijas Jātnieku federācija (LJF).

Neretnieks ar zirgu "Tender Van De Kleiberg Z" triumfēja "Grand Prix" maršrutā, kurā trešo vietu izcīnīja cits Latvijas pārstāvis Aleksandrs Šakurovs.

"Grand Prix" pamatmaršrutā piedalījās seši Latvijas dueti, no kuriem nekļūdīgi bija Šakurovs ar zirgu "Fillmore DB" un Neretnieks ar diviem zirgiem - "Corlansky-Pro" un "Tender Van De Kleiberg Z", kvalificējoties pārlekšanai. Saīsinātajai distancei kvalificēties izdevās tikai četriem pāriem, tostarp arī Kirgizstānas sportistei Valērijai Sokolovai ar zirgu "Jackpot TN".

Kā pirmais pārlekšanā startēja Šakurovs, kurš pamatmaršrutā finišēja bez soda punktiem 79,36 sekundēs, gandrīz neiekļaujoties laika normā, kas bija noteikta 80 sekundes. Pārlekšanas maršrutu sportists veica bez soda punktiem 48,26 sekundēs. Uzreiz aiz viņa startēja Kristaps Neretnieks ar "Corlansky-Pro", būdams nekļūdīgs un uzrādot labāku laiku, 43,15 sekundes. Tā kā jātnieki pārlekšanu veic tādā secībā, kā tai kvalificējušies pamatmaršrutā, līdzjutēji nepacietīgi gaidīja tiesnešu noteiktās 10 minūtes līdz uz starta devās Kristaps Neretnieks ar otru zirgu "Tender Van De Kleiberg Z". Ar šo zirgu Neretnieks uzrādīja vēl labāku laiku, 42,03 sekundes, un izvirzījās vadībā, atvirzot Šakurovu trešajā pozīcijā. Godalgu sadalījumu vēl varēja mainīt jātniece no Kirgizstānas, taču, būdama ātrāka par Šakurovu, bet neapsteidzot Neretnieku, pārlekšanā gāza vienu šķērsli, ieguva četrus soda punktus. Līdz ar to, uzvaru un otro vietu "Grand Prix" izcīnīja Kristaps Neretnieks, trešajā vietā Aleksandrs Šakurovs, bet ceturtajā pozīcijā Valērija Sokolova. Pirmajā sešiniekā iekļuva arī Uzbekistāna un Lietuva.

"Man šķiet, ka sacensības ir izdevušās ļoti labi. Liels prieks par Kristapa Neretnieka uzvaru Pasaules kausa posma maršrutā un otro vietu, un Aleksandra Šakurova trešo vietu," pēc sacensībām norādīja Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) prezidents Agris Blaus. "Lepojos ar visiem mūsu jātniekiem, kuri šajās sacensībās parādīja patiešām atzīstamu sniegumu."

Tikmēr sacensību uzvarētājs norādīja, ka šoreiz bijis ļoti labi sagatavots laukums un izteica gandarījumu par kuplo līdzjutēju skaitu. "Abi zirgi bija ļoti labā formā un gatavi "Grand Prix" lekt nekļūdīgi, kas man arī izdevās," pastāstīja Neretnieks. "Pārlekšanā gāju ātri, lai gan zināju, ka man ir rezerve, jo gan Valērijai Sokolovai, gan Aleksandram Šakurovam ir lēnāki zirgi. Ar pirmo zirgu distances pārlekšanā jau biju pamēģinājis, zināju cik tempi tur ir, līdz ar to, ar otro zirgu varēju visu izdarīt ātrāk. Es varēju vēl ātrāk, bet šoreiz tādas nepieciešamības nebija, jo galvenie konkurenti, kuri būtu gājuši uz laiku, pārlekšanā netika."

Svētdienas zemākajā maršrutā ar 115 centimetrus augstiem šķēršļiem pirmās trīs vietas izcīnīja Latvijas sportisti. Par uzvarētāju kļuva Terēze Oliņa ar zirgu "Recorda", otrajā vietā ierindojās Evita Jansone ar "Penelope Cruz", bet trešajā vietā Sofija Juška ar "Aragva".

Savukārt maršrutā ar 125 centimetrus augstiem šķēršļiem labākā no Latvijas bija Līva Dreimane ar zirgu "Picasso", ierindojoties otrajā vietā. CSI2-W (135 centimetru) maršrutā otro vietu izcīnīja Laura Penele ar zirgu "Let’s Fly Z", trešajā vietā Andis Vārna ar "Carloni".

Pasaules kausa sacensības "Kleistos" notika no 13. līdz 16.jūnijam.

Šis Pasaules kausa posms bija viena no pēdējām kvalifikācijas punktu gūšanas iespējām zirgiem Parīzes olimpiskajām spēlēm. Tāpat jātniekiem bija iespēja kvalificēties 2025.gada Eiropas čempionātam un krāt punktus Pasaules kausa finālam.

Izmantotie resursi:
LETA