Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Neretnieks Kleistos izcīna uzvaru vienā no Pasaules kausa maršrutiem

Agris Suveizda

Neretnieks Kleistos izcīna uzvaru vienā no Pasaules kausa maršrutiem
Kristaps Neretnieks ar zirgu "Quandar Cece". Foto: Foto: Māris Vancevičs

LETA. Latvijas sportisti Kristaps Neretnieks piektdien uzvarēja vienā no maršrutiem sporta centrā "Kleisti" notiekošajā Pasaules kausa Centrāleiropas zonas posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā, vēsta Latvijas Jātnieku federācija (LJF).

Piektdienas augstākajā maršrutā, kurā bija šķēršļi līdz pat 145 centimetru augstumā, Neretnieks un Laura Penele neatstāja konkurentiem iespējas pacīnīties par panākumu. Neretnieks ar zirgu "Quandar Cece", divu fāžu maršruta otrajā fāzē finišējot nekļūdīgi 29,72 sekundēs, pārējiem dalībniekiem uzstādīja augstu latiņu, kuru šoreiz neizdevās pārspēt nevienam, un kļuva par uzvarētāju.

Latvijas pārstāvim ar otru zirgu "Corlansky-Pro" padevās tikai par 0,05 sekundēm lēnāks laiks, kas ļāva ieņemt otro vietu, bet Penele ar zirgu "Let’s Fly Z" finišēja 33,56 sekundēs un bija trešā. “Man ļoti patika maršruti, kurus liek ļoti labs, augsta līmeņa maršrutlicējs. Katram maršrutlicējam ir savs rokraksts. Arī pamats ir lielisks. Zirgam, ar kuru uzvarēju, nav pakavu, bet man ar to nebija nekādu problēmu, zirgs ne reizi nepaslīdēja. Domāju, ka esmu gatavs svētdienas "Grand Prix"," pēc veiksmīgām sacensībām teica Neretnieks.

Arī dienas zemākajā (110 cm) distancē, kurā bija šķēršļi līdz 110 centimetru augstumam, visu goda pjedestālu aizņēma Latvijas sportistes. Maršrutā nepārspēta palika Terēze Oliņa ar "Recorda", uzreiz aiz viņas ierindojās Adriāna Anna Arāja ar zirgu "Conterina", bet trešo vietu ieņēma Oliņa ar zirgu "Inteligent Boy-N". Oliņa arī ieguva otro vietu distancē ar 120 centimetrus augstiem šķēršļiem un trešo vietu sešus un septiņus gadus jauno zirgu ieskaitē ar zirgu "Checkers". Otro vietu jaunzirgu maršrutā izcīnīja Kristaps Neretnieks ar "United B". Maršrutā ar 130 centimetrus augstiem šķēršļiem labākais no Latvijas pārstāvjiem bija Andis Vārna ar "Golden Fire PKZ", ierindojoties ceturtajā pozīcijā.

Pasaules kausa sacensības "Kleistos" notiks no 13. līdz 16. jūnijam. Šis Pasaules kausa posms būs viena no pēdējām kvalifikācijas punktu gūšanas iespējām zirgam Parīzes olimpiskajām spēlēm. Tāpat jātniekiem būs iespēja kvalificēties 2025. gada Eiropas čempionātam un krāt punktus Pasaules kausa finālam. Šogad sacensībās iekļauts arī CSI vienas zvaigznes statusa maršruts, kas ļaus piedalīties lielākam dalībnieku skaitam. Savukārt "Grand Prix" maršruts ar 155 centimetrus augstiem šķēršļiem notiks svētdien.

Izmantotie resursi:
LJF
LETA