Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Neretnieks uzvar Pasaules kausa posmā Tallinā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Neretnieks uzvar Pasaules kausa posmā Tallinā
Kristaps Neretnieks. Foto: Anett Jaadla (THIS 2024)

Latvijas konkūrists Kristaps Neretnieks ar zirgu Quintes svētdien, 6. oktobrī, Tallinā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa (PK) Centrāleiropas zonas posma jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā Grand Prix maršrutā.

Šis maršruts deva ieskaites punktus Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Centrāleiropas zonā un Starptautiskās jātnieku federācijas (FEI) Longines reitingā. Sportistiem un viņu zirgiem sacensību augstākajā maršrutā bija jāpārvar līdz 150 centimetru augsti šķēršļi. Kopā Grand Prix piedalījās trīsdesmit viens duets, no kuriem divdesmit astoņi startēja PK ieskaitē.

Pārlekšanai, veicot pamatdistanci bez soda punktiem, kvalificējās astoņi pāri, tostarp Neretnieks ar Quintes. Pieci no šiem pāriem pārlekšanas maršrutu veica bez soda punktiem, taču Neretniekam to izdevās veikt visātrākajā laikā – 36,83 sekundēs. Uzreiz aiz Latvijas dueta, ar 38,12 sekundēm, otrajā vietā ierindojās Abdurahmons Abdulajevs ar zirgu Go Four It B no Uzbekistānas. Trešajā vietā palika zviedrs Viktors Melins ar zirgu Turmina, pārlekšanā finišējot 38,12 sekundēs. Sportists ar šo zirgu PK ieskaitē nepiedalījās.

Grand Prix startēja arī Aleksandrs Šakurovs ar zirgu Fillmore DB, maršrutā nopelnot 8 soda punktus, Kristaps Neretnieks ar otru zirgu – Tender van de Kleiberg Z, finišējot ar 12 soda punktiem, Laura Penele ar Let’s Fly Z un Dainis Ozols ar zirgu Gredzens, abiem no distances izstājoties.

Citi Latvijas sportistu “CSI2*-W Tallinn International Horse Show 2024” sacensību rezultāti:
Kristaps Neretnieks ar zirgu Tender van de Kleiberg Z izcīnīja 2. vietu piektdienas augstākajā maršrutā (CSI2*-W 140 cm). Nellijai Annai Kārkliņai ar Sir Schmidt šeit devītā godalgotā, bet Aleksandram Šakurovam ar Fillmore DB desmitā godalgotā vieta. U-25 konkurencē (130 cm) 9.vieta Annai Annijai Alsiņai ar zirgu Kingston On Murray. CSI2*-W 135 cm divu speciālo fāžu maršrutā Kristapam Neretniekam ar Cinderella Cece 6.vieta, Laurai Penelei ar Dundas V.D.M. 11. vieta.

Aleksandrs Šakurovs ar Fillmore DB izcīna godalgu sestdienas augstākajā maršrutā (CSI2*-W, 145 cm). Maršrutu bez soda punktiem veica arī Nellija Anna Kārkliņa ar Sir Schmidt.

Six Bar (150 cm) maršrutā 3. vietu sestdien izcīnīja Kristaps Neretnieks ar Cinderella Cece.

Maršrutā ar 135 cm augstiem šķēršļiem 2. vieta Kristapam Neretniekam ar Cinderella Cece, 5. vieta Laurai Penelei ar Dundas V.D.M., jaunzirgu maršrutā (125/130 cm) sestdien godalga Terēzei Oliņai ar septiņgadīgo Checkers. U-25 konkurencē (135 cm) 6.vietu izcīnīja Elizabete Voika ar zirgu Ayers Rock.

Svētdien U-25 konkurencē (135 cm) 5. vieta Annai Annijai Alsiņai ar zirgu Kingston On Murray, savukārt, ar sešgadīgo zirgu Nibolenky jātniecei 7. vieta jauno zirgu maršrutā (125/130 cm). CSI2*-W 140 cm maršrutā Kristapam Neretniekam ar Cinderella Cece devītā godalgotā vieta.

Informāciju sagatavoja:
Kate Ansone
LJF Preses dienesta vadītāja