Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempions Bregže uzvar LJF Kausa konkūrā piecu posmu kopvērtējumā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas čempions Bregže uzvar LJF Kausa konkūrā piecu posmu kopvērtējumā
Aigars Bregže. Foto: Laura Skuja

Aizvadītajā nedēļas nogalē Inčukalnā, Jauno jātnieku skolā, notika Latvijas Jātnieku federācijas kausa konkūrā piektais un noslēdzošais posms. Kopvērtējumā pieaugušajiem ar 73 punktiem uzvarēja Aigars Bregže, kurš ieskaitē startēja ar zirgu Bacchus De Troy un uzvarēja vienā no posmiem.

Cieši aiz viņa, otrajā vietā sekoja Andis Vārna ar 72 punktiem. Vārna izcīnīja uzvaras divos no pieciem posmiem, ieskaitē startējot ar zirgu Carloni. Trešajā vietā ar 65 punktiem, palika Aleksandrs Šakurovs, kurš uzvarēja pirmajā posmā un ieskaitē startēja ar zirgiem Chilli GG un Arfija.

Kopvērtējumā kausi tika izcīnīti astoņās konkurencēs – pieaugušie, juniori/jaunie jātnieki, bērni līdz 14 gadu vecumam, 5 gadus veci jaunzirgi, 6/7 gadus veci jaunzirgi, amatieri, jātnieki ar I grupas ponijiem, jātnieki ar II grupas ponijiem.

Aigars Bregže: “Latvijas Jātnieku federācijas kauss konkūrā, kas ilga visu vasaru, nu ir noslēdzies. Esmu ļoti priecīgs un apmierināts ar to, ka izdevās uzvarēt LJF kausa kopvērtējumu jau otro gadu pēc kārtas. Esmu arī divus gadus pēc kārtas izcīnījis Latvijas čempiona titulu. Šis laiks mums ar Buci (Bacchus De Troy) tiešām ir bijis ļoti veiksmīgs. Liels prieks, ka es viņam un viņš man esam devuši lieliskus rezultātus, tas ir mūsu kopīgais darbs. Ne vienmēr sadarbība bija viegla, īpaši sākumā. Zirgs ir ļoti īpašs un specifisks, ar “lielu” raksturu, bet laika gaitā mēs esam veiksmīgi sastrādājušies un viens otru labi zinām. Zinām viens otra labās un ne tik labās puses.

Piektais posms man ar Buci bija pēdējais lielais turnīrs, jo tagad lēnām Bucim sāksim samazināt slodzi, viņš mums ir kungs gados. Skumji, bet ir jāsāk domāt par fiziskās slodzes mazināšanu un labu karjeras nobeigumu. Šis man bija viens no mērķiem, ko gribējās vēl izdarīt un paspēt – šogad uzvarēt kopvērtējumā. Es arī pirms tam kopvērtējumā biju līderis, bet man ļoti tuvu sekoja Andis un Aleksandrs.

Pēdējā posmā gāja diezgan spraigi, zināju, ka man jāizlec labi. Paveicās, ka maršrutu izdevās veikt bez soda punktiem, bet ar to vien nepietiktu, jo, ja Anna Annija Alsiņa būtu izlekusi “tīri” vai ātrāk un apsteigusi mani, tad, manuprāt, pēc punktiem kopvērtējumā es jau būtu ierindojies otrajā vietā. Mūs ar Andi šķīra tikai viens punkts. Bet šoreiz veiksme bija manā pusē un es uzvarēju. Paveicās, jo pārlekšanā nogāzu divus šķēršļus, tāpat kā Anna Annija, bet man izdevās pārlekšanu veikt nedaudz ātrāk. Viss kaut kā salikās tā, ka mums ar Buci bija jāuzvar arī kopvērtējums, par to ārkārtīgi liels prieks.

Esmu pateicīgs Bucim un visiem pārējiem, kuri visus šos gadus mums sekojuši līdzi, palīdzējuši un atbalstījuši. Prieks arī, ka izdevās uzvarēt kopvērtējumā sešus un septiņus gadus jaunajiem zirgiem ar Mololilly DD. Šeit man nebija jāuztraucas un nebija pat pēdējā posmā jāstartē, jo uzvarai man pietika ar četriem posmiem, kuros biju nostartējis jau iepriekš.”

Informāciju sagatavoja:
Kate Ansone, LJF Preses dienesta vadītāja